Ma kaptam meg a vérvételem eredményét. A HOMA-IR értékem 5,39. Ez mennyire erős (nem tudom máshogy kifejezni magam) inzulinrezisztenciát jelent?
Figyelt kérdés
2013. febr. 6. 13:30
1/13 anonim válasza:
Én úgy tudom 4,4 felett már Ir áll fenn.
2/13 anonim válasza:
Terheléses 3 pontos inzulin és cukoreredményeid ?
3/13 A kérdező kommentje:
Arra még csak ezek után megyek (ahol én élek ott nem csinálnak ilyet, szóval haza kell repülnöm e miatt, pénteken megyek is)
2013. febr. 6. 14:55
4/13 frászkarikaborsó válasza:
milyenek a cukor és inzulin eredményeid? A HOMA-IR-t én nem tartom valami sokra mert simán láttam már olyat hogy ez az érték alacsony volt és mégis IR állt fenn. Olyat viszont nem láttam hogy valakinél magas lett volna, ezért érdekelnek az eredményeid.
5/13 frászkarikaborsó válasza:
akkor milyen volt az éhgyomri inzulin és cukor értéked?
6/13 anonim válasza:
sziasztok!!! bocsi,hogy belebeszélek!! lenne egy kérdésem!! ezt az értéket nem a glukoz meg az inzulin arányából számolják ki?? vagy hogyan működik ez?köszi előre is!!
7/13 A kérdező kommentje:
Ins: 24,96 cukor: 4,86
2013. febr. 6. 15:29
8/13 A kérdező kommentje:
Utolsó!
Igen úgy számolják, megszorozzák a kettőt és asszem22,5 vagy mivel osztják el.
Elvileg 4,4 felett már IR, de én ismerek olyan dokit is aki már 2 felett IR-ről beszél...
5,3as értéknél már tuti hogy az, én sem hallottam még fordítottról. Csak az érdekelne, mennyire súlyos
2013. febr. 6. 15:30
9/13 anonim válasza:
kedves kérdező :köszi a választ!! én nem tudtam csak kérdeztem! mert még így nem hallottam ,hogy meg lehet állapítani az IR-t!!
10/13 A kérdező kommentje:
Én sem, a dokim mondta, hogy az éhgyomri cukrot és inzulint nézessem meg a HOMA érték miatt, mert ha abból kiderül, lehet hogy nem is kell terheléses... nem értek hozá. De most már nagyon félek, mert PCOs tüneteim is vannak, gyakorlatilag az összes (amit így meg tudok állapítani, nem a cisztáról beszélek), kivéve a pattanásokat...
2013. febr. 6. 15:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!