Szerintetek sikerült a baba?
nekem ma reggelre 36.9
ettől lentebb nem megy :)
de most hiába nézed...
Ahhoz, hogy megértsd a dolog működését, ismerni kell a női ciklust. Mindig az ébredési hőmérsékletet kell mérni, azaz ébredés után azonnal mindig azonos módon (pl. csak szájban vagy csak hónaljban). A menses utáni néhány napban a hőmérséklet ingadozik akár egész fokokat is. Aztán egyszercsak jön 1-2 nap, amikor nagyon leesik, ilyenkor van a tüszőrepedés, majd az ezt követő pár napban emelkedni kezd egészen 36,8-37 fokig és innentől kezdve minden nap nagyjából azonos a hőmérséklet. Ez normál ciklus esetén is így van, tehát akkor is megnő akár 37 fok körülire a testhőmérséklet!
De nem kell feltétlenül ennyire megnőnie, van, akinél 36,6 fok a magasabb, másnál meg akár 37 fok fölé is mehet, ez teljesen egyéni, érdemes hozzá tudni az előző hónapok adatait is. Ami biztos, hogy ha nem ingadozik a testhőmérséklet nagyokat, hanem nagyjából stagnál, akkor már volt peteérés.
A menstruáció közeledtével visszaesik az ébredési hőmérséklet, de van, akinek csak a menses alatt megy vissza az érték. Jó jel, ha a menstruáció előtti napon vagy az első napján még nem esett vissza a testhőmérséklet és a menstruáció sem jött meg. Ez egy gyanújele lehet annak, hogy valóban teherbe estél. A terhességi testhőmérséklet magasabb és ez akár még a szoptatás alatt is eltarthat.
Csak,hogy érzékeltessem mi a különbség a reggeli vagy a napközbeni/esti mérés között, nekem reggel : 36.9
most:37.4 és nem rohangáltam,semmi ilyesmi,már kb 3órája fekszek és így is ilyen sok... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!