Babát szeretnék, de egyszerűen nem tudok lemondani a cigiről. Mit csináljak?
két hetet voltam kórházban a terhességem alatt. sajnos láttam mit okozhat a cigi. ha te is látnád lehet hogy ez téged is elrettentene.
próbáld meg mielőbb letenni!
Szia! Én is azt gondoltam, hogy nem tudom letenni. Aztán kiderült a terhesség, megláttam az uh-n a bizonyítékot, és inkább a saját kezemet törtem volna el, minthogy rágyújtsak! Pedig 15 évig nyomtam napi 10-15 szálat!
Szóval, ha van benned egy kis felelősségtudat és intelligencia, akkor nem lesz gond.
Nekem azt mondták 20 évesen, hogy nagyon nehéz lesz teherbe esnem, mert a bal petefészkem csak alig-alig működik, a jobb petefészkem meg többször be volt gyulladva.
31 éves vagyok, ez év elejéig nem is próbálkoztam (gyógyszert szedtem). Idén férjhez mentem, elkezdtük márciusban a babaprojektet. 11 évig dohányoztam előtte, amikor úgy döntöttünk hogy nem védekezünk, akkor sem tettem le, mert a doki azt mondta, hogy minél jobban görcsölök a teherbeesés miatt, annál nehezebben jön össze. Hát nem görcsöltem! Éltem az életem, esténként néha borozgattunk is a férjemmel stb. Májusban teherbe estem. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar, elmentünk nászútra, hazajöttünk, addigra már 7 hetes voltam. ( a doki tudja, hogy dohányoztam az elején, azt mondta, hogy nem tudja helyeselni, de nem gondolja, hogy baja lesz a babának)
Hidd el! Amint megláttam a pozitív tesztet, azóta nem gyújtottam rá. Nem mondom, hogy nem hiányzik, de miután tudom, hogy babóca ott van a hasamban, egyszerűen már nem olyan fontos!
A férjem azóta is dohányzik és még csak nem is zavar. Egyszerűen felállítottam a fejemben a fontossági sorrendet és minél nagyobb a baba, annál inkább óvni akarom, mert már érzem is, hogy ott van. Most vagyok 20 hetes kismama. Mindene rendben szerencsére.
Menni fog! Azt javasolom, ha tudod, már most tedd le, mert később lelkiismeret-furdalásod lesz amiatt, hogy amikor már a pocidban volt, dohányoztál vagy tényleg emiatt valami baja legyen.De lehet, hogy annyira ideges leszel cigi nélkül, hogy emiatt nem esel teherbe. Ezt neked kell eldöntened.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!