Mesélnétek nekem?

Figyelt kérdés
Akinek van ideje, és természetesen kedve- mesélne nekem, hogy először is tervezett baba volt-e vagy sem a gyermeke? Mikor vette észre, hogy várandós? Mikor és hogyan jelentette be, hogy bővül a család(apukának, nagyszülők, barátok.. stb)? Milyen volt az a bizonyos 9 hónap? Történtek-e vicces dolgok vele ez idő alatt? Hogyan viselte terhességet? Milyen volt a szülés és az azt követő napok a kórházban? Szóval úgy átlagban minden. Szeretek ilyen történeteket olvasni :) Előre is Köszönöm a válaszolóknak, hogy szántak erre időt és egyáltalán megosztották velünk! Üdv.
2013. jan. 16. 16:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én most éppen ráérek egy picit! :)

Nálunk a baba tervezett volt! Kerek 1 évet vártunk rá! :) 2011 dec. 6-án megjött,20-án ovu,és 2012 jan. 3-ra nemvártam! Ez volt az első próbálkozós hónap! Teszt negatív teszt negatív...1-2 hóanp miért nem jön össze szomorkodás...aztán rájöttem felesleges a teszt,mejd ha már napokat késik,akkor kell! FIGYELD A DÁTUMOT!

2012 dec. 6-án megjött,20-án ovu,és jan 3-ra nem vártam! 7-én pozitívat teszteltem! Szóval most vagyok 5+6 hetes kismama! Kerek 1 év... Én iszonyat sokat stresszeltem,és akkor fogant a pivci,mikor itthon voltam nyugodt körülmények között 11 napot decemberben! :)

Csak mikor már sokat késett,akkor gondoltam,hogy tényleg terhes vagyok! Addig azt hiszem csak megérzéseim voltak,mert szilveszterkor egyetlen kortyot nem ittam! A fogam fájt,és minden evés után 2x-3x futottam wc-re hasmenéssel! Valahogy gondoltam én arra,hogy baba,de nem vettem komolyan,vagy nem hittem el mégsem! :) Pont most akartunk elmenni dokihoz,mert nem sikerül! :)

Apuka a teszt napján éjszakás volt,alig vártam,hogy haza érjen melóból! Mondom neki (3 nap múlva lett volna a 3. évfordulónk) tudom ám mit kapsz az évfordulónkra! Azt mondja ő is,csinál nekem rántott sajtot,sült krumplit,meg tartármártást! Hát mondom én meg arra gondoltam,elmehetnénk valahova szeptemberben! Néz rám értelmesen...,hova??? Hát mondjuk szülni... Kis néma csend... Terhes vagy? Igen! Babánk lesz! Öröm,mosolygás ugri bugri (neked ezt már nem szabad volt a megjegyzése,mert ugráltam örömömben...) Aztán kellett neki pár nap,mire felfogta! De szerintem még most sem érzi át teljesen! :D:D:D:D De nagyon örül,és jön velem a nődokihoz az első vizsgálat óta! Szerintem nem is tudnám otthon hagyni,ha nődokihoz megyek! :) Az én szüleimnek már elmondtuk 5+3 hetesen,mert anyu 100%,hogy észre vette volna rajtam,hogy babát várok! Hiszen már közölte is,milyen jóízűen eszek! Pedig nem eszek sokkal többet,inkább a csokit nasizom állandóan! :D Nekik vettünk egy rózsaszín,és egy kék kis zoknit,és beleraktuk 1-1 ajándék tasakba! Apunak én,anyunak meg párom adta oda! Hát volt nagy meglepetés,hirtelen megszólalni sem tudtak,hihetetlen mennyire örültek neki! :) Párom anyukájának ma mondtuk el 5+6 hetesen! Volt itthon kölyök pezsgő,és azt töltöttünk 3 pohárba! Anyóska közölte,hogy ő nem iszik,mondtuk neki,hogy ez kölyök! Erre közölte,hogy ő nem szomjas! Párom meg a kezébe nyomta a poharat,és közölte,hogy akkor gratulálunk a nagymamának! Erre anyós felugrott,és közölte,hogy jajj,hát akkor az apukának kell gratulálni,én meg erre: igyunk az unokája egészségére! Rögtön körbe lettünk puszilva! :) Eddig ennyi az én kis történetem,majd bővítem,ha történik még valami! Amúgy ez a (holnap) 6 hét is csodálatos volt eddig,már az a másfél,amióta tudom,a tudat hogy ott van bent,és két és fél hét múlva láthatom uh-on... Fantasztikus!!!

Te is mesélsz?

2013. jan. 16. 17:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Alszik a baba úgyhogy van időm mesélni :). Igen nálunk tervezett baba volt. 3 tesztet csináltam mikor elhittem hogy tényleg babát várok. mikor az elsőt csináltam épp ugye vártam ki azt a fél percet, á mondom úgysem vagyok az. elkezdtem közbe nézegetni magam a tükörbe, mire visszaértem ott volt a két csík. lettek akkora szemeim mint a zsebóra :D. (még a nyálam is kifolyt úgy tátva maradt a szám- bocs ha undorító:) ) apukának a fürdőbe állva este mondtam el nem akarta elhinni :). mikor a nőgyógyász megerősítette örömömbe bőgve jöttem ki, tuti azt hitték valami bajom van :). mikor megállapították hogy kislány lesz szintén nagyon sírtam örömömbe :). alig bírtam vissza folytani a könnyeimet amíg kiértem a wc re. sajnos voltam kórházba terhességem alatt borzalmas volt. senki nem mondta hogy a babával rendben van e minden, én meg aggódtam mert véreztem. hiába kérdeztem bárkit senki semmit nem mondott. alattunk lévő emeleten meg ordítottak a csecsemők. borzalmas volt. rettegtem hogy valami baja lesz a babámnak. mikor sírtam rátettem a pocakomra a kezem abba a pillanatba valamijét odatolta a drágám mintha meg akarna nyugtatni hogy anya jól vagyok ne aggódj. és rendbe is volt minden. eltelt a 9 hónap rózsaszínes folyással mentünk kórházba fél nap múlva meglett a gyönyörű kislányom. a kórházba nem volt jó, alig vártam hogy hazaérjünk.
2013. jan. 16. 17:48
 3/8 anonim ***** válasza:
85%

Első baba: tervezett volt. Első hónapban megjött, pedig azt hittem, tuti sikerült, nincs olyan, hogy nem. Második hónapban a 28. napon teszteltem, mert aznap utaztunk külföldre. Negatív lett, elutaztunk. Vártam, de nem jött meg. Már 2 hete késett, amikor hugommal küldettem tesztet postán. Délben csináltam meg, azonnal pozitív lett. Örültünk nagyon. Majd elmondtuk a férjem nővérének. Ő még aznap hazatelefonált és telekürtölte a rokonságot, hogy baba lesz. Barátnőmnek leesett az álla. Anyukám nehezen fogadta el a férjemet is, a babát is. Akkor 21 voltam.

Nehéz volt a terhesség, rengeteget híztam, vizesedés, pedig áprilisban szültem. 1 hónappal előbb született mg a fiam, vérezgetés az első 12 hétben.

A szülés elhúzódó volt, rejtett vajúdás, így utólag belegondolva. Két éjszakát, egy nappalt és még egy felet szenvedtem végig, 10kor volt burokrepesztés, onnantól fájt nagyon. 12:05re lett meg. Betapintás is volt, mert nagyon véreztem. Addigra úgy bepánikoltam, hogy hozzám már nem fog nyúlni senki, hogy a doki elaltatott. Még a lábtartót is letörtem :)

A kórházban 10 napig voltunk, besárgult a fiam. De volt ideje a gátamnak gyógyulni.

Második baba: tervezett, de rá 2 és fél évet kellett várnunk. 4 sikertelen inszem után feladtam és elutaztunk a férjemmel. Két hétig voltunk oda, majd egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy mindig ráz a hideg. Azt sem tudtam, hanyadik napon vagyok, nem számoltam. Már a 31. ciklusnap volt. Délben teszt, azonnal pozitív. Felhívtam barátnőmet a budiból, örült velem együtt. A férjemnek később szóltam, mert sajnos már volt olyan, hogy pozi volt a teszt, de a baba megállt a fejlődésben :( Nem akartam idegesíteni. A dokim 2 nap múlva már látta a 2 petezsákot. Sajnos 3 hét múlva az egyik már nem volt ott. Minden rendben volt, problémamentes terhesség volt. A férjemnek több hét kellett, hogy megszokja a gondolatot, hogy újra apa lesz. NEm volt munkám és férjem unokaöccse jött, hogy lenne munka a cégnél. Visszautasítottam, nem értette, miért. Elmondtam neki, hogy terhes vagyok, még csak 6 hetes. Ő elutazott a családjával és ott elkottyintotta, hogy terhes vagyok. Nem akartak neki hinni, az nem lehet, hogy nekik nem szóltam. Volt is sértődés.

Anyukám sírt örömében, amikor elmondtam.

Ja és a fiam előre megmondta, hogy baba van a pocakban. NEm hittem neki.

Teljesen más terhesség, a második fiam sokkal nyugisabb volt a pociban.

A doki megindította a szülést. A méhszáj nem puhult, kaptam gázt. Halálfélelmem volt. Hiányzott a férjem, mert az elsőnél bent volt. Sírtam, hogy vegyék ki, mert nem bírom. Végül 5 óra alatt meglett, de egy hajszál választott el a császártól.

A kórházban 3 napot voltunk és haza is engedtek a férjem szülinapjára :)

2013. jan. 16. 17:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem még nincs mesélni valóm , de kíváncsian olvasgattam ... örömmel . :) És gratulálok mindenkinek , jó egészséget !

Az első történetnél elmosolyogtam magam amikor leírta hogy a párjával hogyan közölte. :)

2013. jan. 16. 20:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Nagy volt az ijedtség mikor 18 évesen utolért a gólya. Fogamzásgátlót szedtem, de 3 napig nagyon beteg voltam gubbasztottam a wc mellett. Pedig ahogy számolgattam a gyógyszernek már fel kellett volna szívódnia. Aztán rá egy hónapra teszteltem pozitívat. Féltünk, mert a párommal ugyan már hosszú ideje együtt voltunk nem laktunk együtt, ő dolgozik, én főiskolára járok. Persze a szülők is megijedtek, de biztosítottak minket abban, hogy támogatni fognak. Vettünk egy kisebb házat, van még mit csinálni rajta, de teljesen lakható. A házat a spórolt pénzünkből vettük, a bútorozásban sokat segítettek a szülők. Októberben megszületett Hanna. Szerencsére nyugodt kisbaba, 1 hetes kora óta átalussza az éjszakát. A terhességem alatt még hozzámentem a páromhoz. Kicsi, de nagyon családias esküvő volt :) És most ez a kis csoda itt szuszog mellettem a férjem mellkasán. :)
2013. jan. 16. 22:04
 6/8 A kérdező kommentje:
Jajj, nagyon aranyos történetek. Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok néhányan.
2013. jan. 17. 13:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia :) Mikor még friss volt a kérdések,akkor is szerettem volna irni,de nem volt időm,ma viszont megkerestelek :)Na szóval a mi kapcsolatunk a párommal 2éve kezdődött,17év korkülönbséggel :) Ahogy telt az idő,egyre erősebb volt bennünk az az érzés hogy szeretnénk egy közös gyermeket,már kapcsolat elején felmerült a dolog,de akkor még csak játszottunk a gondolattal.Ő elkerült külföldre dolgozni.Fél éve belevágtunk komolyabban a projectbe.Elmentem dokihoz,vérvizsgálatot,rákszürést,mindent csinált amit szükségesnek talált,szerettük volna tudni minden rendben vane,mindketten elkezdtünk vitaminokat szedni.Persze semmi nem ment könnyen,mivel a párom mindig ovu után jött haza,menzi előtti napokban.2hónapban probálkoztunk ugy,hogy tudtuk hogy nem lesz eredménye,persze az első próbálkozás után annyi tesztet vettem,kiraboltam a környéken az összes gyopgyszertárt,és akkor is reménykedtem,hogy ,,hátha,,....minden tünetet észleltem,a gondolataimban mindig a baba forgott.Aztán a 3. hónapban,most decemberben a párom huzamosabb ideig tartozkodott itthon az ünnepek miatt,sajnos 2nappal ovu után jött haza,vagyis én azt gyanitottam,egy hónapig akcioztunk,de tudtuk hogy ugyis minden hiába volt.Volt is mellfájdalmom és görcseim mint minden honapban,ugyanannyi napig tartott,csak mégsem jött meg.Gondoltuk késni fog,hisz mindig késik egy kicsit :) Karácsonykor volt eljegyzés,majd januárban visszament dolgozni a vőlegényem.Én itthon maradtam,másnap reggel erős hányingerem volt egy orahosszán át,még akkor is arra gondoltam h meg fog jönni,hisz éjjel is görcsöltem,de nem hagyott nyugodni a gondolat,vettem egy tesztet,kibirtam reggelig hogy akkor csináljam meg :) Hajnalban erős pozitiv lett,hivtam is az apukát,nem akarta elhinni,aznap mentem dokihoz,aki megerősitette a tényeket,hihetetlen boldogok voltunk,de a tesztet mikor megláttam,annyira remegtek a kezeim és lábaim,hogy azt az érzést soha nem fogom elfelejteni :)Na és azt sem mikor a doki elkapott pár szivdobbanást az UH-on.Csak sirni tudtam abban a percben :)Més aznap elárultam szüleimnek a dolgot,nagyiméknak,másnap a közeli rokonságnak,mindenki körülujjongott,mindenki örül :) Megnyugodtam,annyira tartottam tőle,hogy mi van ha valamelyikünknek nem lehet gyereke,és ime 6hetes kismama vagyok :)A várva várt gyermekünk már a pocakomban nől :) 4napja igen csak rosszul éreztem magam,egész nap hánytam,gondolom bemutatkozott az apróság :)Mindennapi tendeendőmhöz tartozik a délutánni alvás is :)Csodálatos érzés hirtelen megtudni hogy anyuka lesz az ember,és a páromnak is teljesithettem a vágyát,amire évek ota vágyott,és szivből kivánom azoknak a nőknek akik honapok vagy évek ota probálkoznak hogy mihamarabb essenek át ezen a csodálatos érzésen.
2013. jan. 20. 15:10
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Először is SZERETNÉK GRATULÁLNI NEKTEK A KISBABÁTOKHOZ!!!! :)

Jó hallani, ha valaki tényleg átérezheti ezt a csodát- ez mindig reményt ad olyan embereknek, akiknek kicsit nehezebben akar beköszönni a gólya.

Nagyon örülök, hogy megosztottad velem/velünk a történetedet. Biztos vagyok, hogy nagyon jó szülei lesztek a kis csöppségnek!! :) Annyira jó volt olvasni amit leírtál, de tényleg- rendes élvezettel olvassa az ember!

Kívánok Nagyon Jó Egészséget és Sok-Sok Boldogságot!! :)Üdv. További szép napot!! :)

2013. jan. 21. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!