Sysyqueen kérdése:
Szoptatás közben az elvetetés milyen következményekkel
jár?
31/51 A kérdező kommentje:
köszönöm az utolsó két kommentet. kétoldalú egy ilyen döntés... és nagyon nehéz meghozni... tudom ... lehet hogy ha világra hozom még talán jó is lesz de lehet hogy a saját múltam fog kísérteni... van egy olyan érzésem hogy csak azért szülni hogy az önérzetem ne sérüljön nagyobb önzőségre vall mint az hogy megtegyem amit sokan úgy elleneznek... minden esetre nem érzem úgy hogy ilyen kis korkülönbséggel szerencsés gyermeket nemzeni... attól is félek hogy sokkal kevesebb időm lesz a kislányomra... négy éves... nem telik el olyan nap hogy valamit ne alkotnánk együtt, vagy ne tanulnánk valamit.
Kedves kérdező, 5 hónapja szültél. Talán előbb épülj fel és neveld inkább a meglévő csemetéket. A magzatvédőkkel meg ne foglalkozz.
A műtét sajnos ki fog hatni a szoptatásra. Sok gyógyszert fogsz kapni, az altatószer, utána antibiotikumok és fájdalomcsillapítók. Így nem szabad szoptatni. Minden bizonnyal el kell majd választanod a kicsit, bár lehet, hogy szerencséd lesz és a gyógyszeres időszakban is tudsz majd fejni és marad tejed. De ebben azért ne nagyon bízz.:-(
2013. jan. 12. 14:16
Milyen fájdalomcsillapítók meg antibiotikumról írtok? Nekem volt sajnos ab.om (jöhet a lepont. nem is írtam volna ide ha nem írtok ilyesmiket) de az altatáson kívül (15 p rövid narkózis a neve) semmi egyebet nem kaptam. Ha görcsöltem volna vagy fájt volna utána akkor bevehettem volna nospát vagy meristint meg panadolt. Ennyi.
2013. jan. 12. 14:27
Elvileg kapnod kellett volna gyulladáscsökkentőt legalább egy hétig és van orvos, aki ilyenkor felírja az antibiotikumot is. Kellene. Már egy ideje nem praktizálok, 20 éve még biztosan adtunk.
2013. jan. 12. 14:47
Bocsánat hát akkor nem tudom én csak a szülésből indulok ki ahol szintén egy vérző felület van és szülés után sem kaptunk se fájdalomcsillapítót se antibiotikumot szóval így nézve egyáltalán nem csodálkoztam hogy ab.után sem volt semmi ilyen. Persze kontrollra menni kellett..
2013. jan. 12. 14:57
36/51 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek. végre a kérdésemre is érkezett válasz... és nem úgy értelmezték hogy el vetessem-e vagy sem... Köszönöm. természetesen ha nem muszáj akkor nem kérek altatást... helyi érzéstelenítéssel talán egyszerűbb szoptatás terén bár bizonyára fájni fog... Édesanyám 5 abortuszon esett át igaz engem akkor már nem szoptatott... azt mondta hogy erős menstruációs görcsök fognak kínozni egy kis ideig... :S ez azért is ismeretlen számomra mert voltam olyan mázlista hogy soha tizenegy és fél éves koromtól kezdve a mai napig fogalmam nincs hogy az milyen érzés...
Ja, anyádat elnézve most már mindent értek. Úgy látszik, ez afféle hagyomány nálatok. Az meg, hogy a magzat nem érez fájdalmat, hatalmas tévedés. Néma sikolyt láttad? Szerinted akinek ver a szíve, mindene megvan már, csak fejletlen és pici, az attól még nem érez fájdalmat? Hihetetlen számomra ez a szívtelenség.
2013. jan. 14. 10:44
38/51 A kérdező kommentje:
először is senki nem firtatta azt hogy a magzat mit érez. másodszor ha ennyire kell gyerek csináltasd fel magad. ne az én oldalamon vitatkozz harmadszor és nem utolsó sorban... Majd én eldöntöm hogy mi lesz azzal a valamivel a hasamban a férjemmel együtt nem nektek kell felnevelni ha megszülöm, és nem nektek kell lelki kínokon átesni ha netán mégsem szülném meg... az utolsó amit még hozzá fűznék a KÉRDÉSRE KÉNE KONCENTRÁLNI MERT MÚRVÁRA NEM AZT KÉRDEZTEM HOGY MIT TEGYEK A MAGZATTAL....
39/51 A kérdező kommentje:
és most nyugodtabb hangnemben!!! MEGTARTJUK A PICIT... MÁR CSAK AZÉRT IS.!
Én szerintem pontosan a kérdésre válaszoltam, hiszen megírtam a történetem amiben szoptatás mellett történt a műtét.
Ha valóban megtartjátok, akkor sok erőt és boldogságot kívánok nektek a 3. gyerekhez és azt, hogy a benned növekedő "valami" minél hamarabb szeretni való gyermekké váljon a lelkedben is, akit szeretettel, izgalommal vártok. Mert így elég érdekes, hogy "csak azért is megtartjuk" és előtte még csak "valami"-ről írsz...
Ne hordozd édesanyád keresztjét! Neked nem kell ugyanolyanná válnod! (És ezt jó szándékkal, megerősítésként írom.)
2013. jan. 15. 22:55
Kapcsolódó kérdések: