Meddig észszerű az önvizsgálat?
Sietek leszögezni, hogy mindenki úgy lesz boldog, ahogy akar. Nem szeretnék azon vitatkozni, hogy jogosak e ezek a szokások vagy hülyeségek.
De túlzónak tartom a méhszájvizsgálatot, a külső genitáliák lilásodásának nézegetését.
Nem ez lendít el minket a mániás irányba?
Ezáltal nem kedvezőbb ha néhány dolgot meghagyunk a természetnek és nem akarjuk kontroll alatt tartani?
Félreértés ne essék...én is hőmérőzök, szeretnék rálátni (és az orvosom is) a ciklus-működésemre.
De úgy tűnik nekem, lehet ezt úgy is csinálni, hogy akár a cél ellenébe hasson.
Én nem értek egyet teljesen.
Félig igen: nagy hibának tartom, amikor valaki már a nemvárt vérzése előtt megpróbáélja kideríteni, hogy terhes-e, és mindenféle jeleket keres magán. Aztán idejön, felsorol egy csomót, azt várja, hogy mindenki bólogasson neki, és vérig van sértve, ha valaki megmondja neki, hogy önáltatás, amit csinál, és jó eséllyel koppanni fog.
Másrészről viszont eljön az a nap, amikor kimarad a vérzés, és a nő szeretné tudni, hogy miért. Ekkor jön el az önvizsgálat ideje: még mindig fent van-e a hő, mit mutat a teszt, kemény és zártj-e a méhszáj. (Ha a pénisz nyugodtan felhatolhat odáig, akkor egy tiszta női ujjnak miért lenne veszélyes?)
UIgyanakkor megértem azokjat a nőket, akik tudni szeretnék, hogy meg fog-e jönni a vérzésük holnap, vagy egy hét múlva. Csak épp arra iszonyú nehéz ráébreszteni őket, hogy ezt megjósolni a lehetetlenséggel határos, és ami energiát erre fordítanak, azt értelmesebb tevékenységekbe is fektethetnék. Pl a férjükbe, hogy ne érezze magát puszta spermadonornak.
Bocs, ha valakit megsértettem. De kismértékben én is végigéltem a fokozatokat, amikor más se érdekelt, mint a teherbeesés, és ennek a kapcsolatom látta a kárát, miközben a babát semmivel sem mozdítottam elő. Az egésznek "csak" annyi haszna volt, hogy alaposan megismertem a testem működését.
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem senkit nem sértettél meg.:) Én sem akartam csak felvetettem ezt a dolgot. Engem a nőgyógyászom erősített meg, akit megkérdeztem, hogy tényleg méhszájat kell vizsgálgatnom? Tükörrel, terpeszben vizsgálnom magam? Tényleg ez a modern, felelős, testtudatos viselkedés ha babát szeretnék?
Mert...egyéltalán nem vagyok prűd vagy finnyás...de semmi kedvem felnyúlogatni magamnak.
Erre mondta a doki, hogy ismeri a méhszájvizsgálatot és -nyilván más orvosokkal ellentétben- nem tartja egészségesnek. De -és ezt ő vetette fel- ezekben az esetekben nem testtudatról van szó hanem mániás akarásról. Semmi nem indololja -szerinte- hogy egy nő a méhszáját, pláne napi szinten vizsgálja.
Persze más meg azt mondja neki ez információ...szóval kell ez az önellenőrzés.
Én csak azért írtam, hogy ha nem hagyjuk meg a természetnek ami az övé, mármint, hogy informáljon minket...akkor be is tud inteni nekünk.
Ezt máshol, minden második bejegyzésben úgy hangzik, hogy ha rágörcsölsz nem fog sikerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!