Mit csináljak? Valószínű h terhes vagyok, de a párom
nem szeretné megtartani mert úgy gondolja hogy nincs meg
az anyagi háttér pedig meg van legalábbis az én
részemről. Azt szeretné ha be venném a 72 órás
tablettát, de én nem szeretném! Mit tegyek?
Írásod alapján igen fiatalka lehetsz, és ha jól sejtem nem is tervezett baba, hisz most épp egyszer együtt voltatok és akkor hirtelen babát várunk? Azért ez nem így megy.
2012. dec. 30. 13:46
" nincs meg az anyagi háttér pedig meg van legalábbis az én részemről."
Ne akarj a szüleid nyakára szülni.. Az nem a te anyagi háttered hanem a szüleidé.
2012. dec. 30. 13:47
"ezt közösen kell megoldanunk nem az h az egyik ezt dönti el a másik meg azt....."
Hát igen, de úgy elég nehéz megegyezni, ha az egyikőtök akarja, a másik meg nem. Megértem a barátodat, gondolom ő sem sokkal több 20-nál. De talán érettebben gondolkozik mint te.
2012. dec. 30. 13:49
Sajnálom, hogy ilyen válaszokat nem kérsz (bár lehet bennük vmi ha ennyien ezt írjuk) de ez a dolog nem úgy megy hogy TE szeretnéd és mindegy hogy a másik mit akar attól te megtartod mert a gyerekre kell gondolnod elsősorban ha nem vagy felkészülve anyagilag egy gyerek eltartására te egyedül (tehát mások 100%os segítsége nélkül) akkor csak szeretettel nem fogsz tudni fizetni a boltban meg a patikában stb.
Nagyon rossz ám egyedül gyereket nevelni önszántamból kizárt hogy azt válasszam...
2012. dec. 30. 13:52
15/25 A kérdező kommentje:
Na a félre értések elkerülése végett: Nem a szüleimmel lakok , nem egyszeri alkalom volt több mint 3 éve együtt vagyunk párommal.... mind a kettőnknek van munkája, és elég érettek vagyunk-lennénk 1 babához... szerintem
Ha olyan érett felnőtt vagy, amilyennek hiszed magad, akkor ne velünk beszéld meg, hanem a szüleiddel, meg a párod szüleivel, aztán tedd zsebre, amit tőlük kapsz.
2012. dec. 30. 13:57
Akarata ellenére szülővé tenni valakit a lehető legaljasabb dolog. En a helyedben elgondolkodni rajta, hogy ha nem is leszel terhes, a parod szinte biztos, hogy el fog hagyni, hiszen milyen ember az, akit nem érdekel a másik véleménye.
2012. dec. 30. 13:58
Több mint 3 éve vagytok együtt. Akkor gondolom már korábban is szóba került a baba kérdés, és megbeszéltétek, hogy nem akartok még babát. Akkor miért nem védekeztek?
2012. dec. 30. 14:03
19/25 A kérdező kommentje:
Nem akarom rá erőszakolni egyáltalán -.-" tanácsot kértem és szokásom meg is fogadni, de oltogatást kapok nagy részt miközben nem ismertek és úgy ítéltek ez meg egy undorító emberi szokás... Nem akarok egyikünknek sem rosszat és miközbe a szülőkkel jöttök nekem az egy sincs,de sebaj... És anyós az meg örülne egy csöpségnek ... De nem tartom meg nem kell aggódni ....
Akik itt tanácsot adnak, csak jót akarnak neked. Én is abból indultam ki, hogy a párod nem akar gyereket, s ezért sem tartottam jó ötletnek a megtartását. De szerintem ez normális... Ez két emberes dolog... Szóval először inkább tisztázd a pároddal a dolgot, hogy mit is akar. De ha nem akarja a babát, értsd meg és tartsd tiszteletben az akaratát.
2012. dec. 30. 14:08
Kapcsolódó kérdések: