Hogy működik ez pontosan? Teherbe esés kontra munkáltató
Szoktam telefonról ide írni.
Ugyanolyan helyesen, mint számítógépen, billentyűzetről.
Amúgy az MT-ben minden le van írva, amit kérdezel.
Egyébként a munkaügyön kell majd bejelentened, főleg ha igénybe akarsz (vagy a férjed akar) venni adókedvezményt vagy el akarsz járni terhesgondozásra, TGYÁSt akarsz igénybe venni stb.
Ott majd elédrakják a papírokat, amiket ki kell töltened.
Kedves Kérdező!
Nem foglalkozz ezekkel az orkokkal, mindig előbújik egy-kettő a lyukból, hogy másokon töltse ki a frusztrációját!
Szóval: írásban jelentsd be a munkáltatódnál - szerintem a főnököddel kezd, majd ő továbbítja, ahova kell.
Ha ezt megtetted, már NEM rúghatnak ki.
Aztán szépen TGYÁS, GYED és GYES következik, ill. ha vissza szeretnél menni, előtte legalább 30 nappal írásban jelezned kell.
Ha már visszamentél (kiveszed a szabikat), kötelesek visszavenni, de csak 30 napra. Utána úgy kirúghatnak, mint a szél, hivatkozva arra, hogy nincs már meg a pozíciód, stb.
Szóval nem garancia. Annyit tudsz tenni, hogy tartod a kapcsolatot a főnököddel, kollégáiddal és informálódsz. Éreztesd velük, hogy Te számítasz a helyedre. Ennél többet nem tudsz tenni...
Elvileg, mint közalkalmazott jobb helyzetben vagy, mert több esélyed van arra, hogy visszavegyenek, ha nem is ugyanarra a helyre. Hátha pont akkor megy szülni valaki más, ha Te visszamennél.
Sok sikert!
" Utána úgy kirúghatnak, mint a szél, hivatkozva arra, hogy nincs már meg a pozíciód, stb. "
Ez hülyeség, mert pont erre nem hivatkozhatnak. Ilyen esetben másik pozíciót kell felajánlaniuk.
Előző voltam. Sajnos nem hülyeség. Engem így rúgtak ki. Kis cégnél NINCS másik pozíció...
Azért írtam, hogy ha közalkalmazott, neki több esélye van, hogy más pozícióba tuszkolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!