Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy működik ez pontosan?...

Hogy működik ez pontosan? Teherbe esés kontra munkáltató

Figyelt kérdés
ha én teherbe esnék akkor mi a menete az egész hajcihőnek? kozalkalmazott vagyok minimálbéren (diplomás karier...) hogy megy.bejelentem a feljbb valonal hogy mi van.utána?mitol ugg.h kirugnak vagy h szules utan meglesz még a helyem?
2012. dec. 18. 15:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Viszel a dokdtól egy papírt, hoyg terhes vagy, akkor védett vagy amíg vissza nem mész amint visszamentél másnap kirughatnak.
2012. dec. 18. 16:01
 2/10 anonim ***** válasza:
52%
Hát... tőlem diplomát sem kaptál volna ilyen helyesírással.
2012. dec. 18. 16:12
 3/10 A kérdező kommentje:
*maradnál. És ismételten elnézést,de önálósította magát a telefon és előbb elküldte,mint hogy befejezhettem volna.Elnézést,hogy sietség miatt illetve,hogy úgy gondoltam,hogy a kérdés fontosabb nem szántam rá 10percet a pötyögésre.Remélem Mindenkinek megfel.Gratulálok az Iq szinthez.
2012. dec. 18. 16:53
 4/10 Golan Trevize ***** válasza:
58%

Szoktam telefonról ide írni.

Ugyanolyan helyesen, mint számítógépen, billentyűzetről.

Amúgy az MT-ben minden le van írva, amit kérdezel.

Egyébként a munkaügyön kell majd bejelentened, főleg ha igénybe akarsz (vagy a férjed akar) venni adókedvezményt vagy el akarsz járni terhesgondozásra, TGYÁSt akarsz igénybe venni stb.

Ott majd elédrakják a papírokat, amiket ki kell töltened.

2012. dec. 18. 16:53
 5/10 A kérdező kommentje:
jujj...gyorsabb volt a gondolat,mint a kéz * MEGFELEL
2012. dec. 18. 16:54
 6/10 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Kérdező!

Nem foglalkozz ezekkel az orkokkal, mindig előbújik egy-kettő a lyukból, hogy másokon töltse ki a frusztrációját!

Szóval: írásban jelentsd be a munkáltatódnál - szerintem a főnököddel kezd, majd ő továbbítja, ahova kell.

Ha ezt megtetted, már NEM rúghatnak ki.

Aztán szépen TGYÁS, GYED és GYES következik, ill. ha vissza szeretnél menni, előtte legalább 30 nappal írásban jelezned kell.

Ha már visszamentél (kiveszed a szabikat), kötelesek visszavenni, de csak 30 napra. Utána úgy kirúghatnak, mint a szél, hivatkozva arra, hogy nincs már meg a pozíciód, stb.

Szóval nem garancia. Annyit tudsz tenni, hogy tartod a kapcsolatot a főnököddel, kollégáiddal és informálódsz. Éreztesd velük, hogy Te számítasz a helyedre. Ennél többet nem tudsz tenni...

Elvileg, mint közalkalmazott jobb helyzetben vagy, mert több esélyed van arra, hogy visszavegyenek, ha nem is ugyanarra a helyre. Hátha pont akkor megy szülni valaki más, ha Te visszamennél.

Sok sikert!

2012. dec. 18. 21:13
 7/10 Golan Trevize ***** válasza:

" Utána úgy kirúghatnak, mint a szél, hivatkozva arra, hogy nincs már meg a pozíciód, stb. "

Ez hülyeség, mert pont erre nem hivatkozhatnak. Ilyen esetben másik pozíciót kell felajánlaniuk.

2012. dec. 19. 08:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Előző voltam. Sajnos nem hülyeség. Engem így rúgtak ki. Kis cégnél NINCS másik pozíció...

Azért írtam, hogy ha közalkalmazott, neki több esélye van, hogy más pozícióba tuszkolják.

2012. dec. 19. 11:02
 9/10 Golan Trevize ***** válasza:
Gondolom mentél a munkaügyi bíróságra megtámadni a jogtalan elbocsájtást.
2012. dec. 19. 11:03
 10/10 A kérdező kommentje:
portás néni vagyok...van egy délelöttös meg én... fél 1-től fél kilencig....mint már írtam karrier,de ez is 70 ezerrel több,mint amit az otthon üléssel keresnék.
2012. dec. 19. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!