Mit csinálnál, ha a munkáltató ellenezné a 2. gyereket?
Itthon vagyok a pici babámmal, de a főnököm rendszeresen hívogat, hogy kellenék már, sok a munka, mikor megyek. Szeretnénk a férjemmel egy másik babát is kicsi korkülönbséggel, így nem nagyon szeretnék még visszamenni dolgozni. Meg vagyunk lőve, mert itt vidéken kevés a jó munkahely, engem jól meg is fizetnek, óriási veszteség lenne, ha el kéne jönnöm, viszont nem szeretnék lemondani egy második babáról sem a munka miatt.
Mi a jó fenét csináljak? Kell a munka a megélhetés miatt, de babát is szeretnék. Szerintem néhány nap múlva újra hív, mit mondjak? Legyek őszinte, vagy tereljek még? Olyan igazságtalan ez az egész :(
a munkát elvesztheted akkor is ha visszamész dolgozni és a második kicsivel jössz el.
szóval ez a bibi.
azt kell eldöneni hogy melyik a biztosabb lesz -e még megélhetés v. kirakhat akkor is ha most feladsz mindent de másfél év múlva megint gyed-re jössz...
Nem irigyellek, rengeteg dologtól függ.
Milyen a kapcsolatod a főnököddel? Milyen a munkaköröd (esetleg otthoni munka miatt kérdezem)? Mikor kéne menned, ha most kéne, mekkora a pici? Amikor eljöttél babázni volt-e valami "egyezség" köztetek (egyik ismerősöm pl. egy évben állapodott meg a munkáltatójával)? Kisegítené-e őket, ha most visszamennél dolgozni, de X. hónap múlva visszamennél babázni? Lenne-e valaki akire hagyhatnád a babádat, bölcsi (bukik minden elképzelés, ha nincs)?
én a babára szavazok! mi a biztosíték arra, hogy ha visszamész dolgozni, meg is marad a munkahelyed? és ha sokat beteg a gyereked, s táppénzre kell menned, az sem fog tetszeni a munkaadódnak, s lehet, hogy ezt is megelégeli, aztán akkor se munka, se kistesó! KISTESÓ!
a tesóm és köztem is kicsi a korkülönbség, s mindenkinek ezt kívánom! nagyon jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!