Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit csinálnál, ha a munkáltató...

Mit csinálnál, ha a munkáltató ellenezné a 2. gyereket?

Figyelt kérdés

Itthon vagyok a pici babámmal, de a főnököm rendszeresen hívogat, hogy kellenék már, sok a munka, mikor megyek. Szeretnénk a férjemmel egy másik babát is kicsi korkülönbséggel, így nem nagyon szeretnék még visszamenni dolgozni. Meg vagyunk lőve, mert itt vidéken kevés a jó munkahely, engem jól meg is fizetnek, óriási veszteség lenne, ha el kéne jönnöm, viszont nem szeretnék lemondani egy második babáról sem a munka miatt.

Mi a jó fenét csináljak? Kell a munka a megélhetés miatt, de babát is szeretnék. Szerintem néhány nap múlva újra hív, mit mondjak? Legyek őszinte, vagy tereljek még? Olyan igazságtalan ez az egész :(

2011. márc. 7. 11:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Itt nincs kompromisszum. Talán írjátok föl az érveket-ellenérveket egy papírra, és sakkozzátok ki. Én várnék még amúgy pár évet a másodikkal, és kész. De ha Te nagyon akarod és bírjátok anyagilag, akkor búcsút kell mondani ennek a mostani melódnak szerintem.
2011. márc. 7. 11:51
 2/5 anonim ***** válasza:

a munkát elvesztheted akkor is ha visszamész dolgozni és a második kicsivel jössz el.

szóval ez a bibi.

azt kell eldöneni hogy melyik a biztosabb lesz -e még megélhetés v. kirakhat akkor is ha most feladsz mindent de másfél év múlva megint gyed-re jössz...

2011. márc. 7. 11:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem irigyellek, rengeteg dologtól függ.

Milyen a kapcsolatod a főnököddel? Milyen a munkaköröd (esetleg otthoni munka miatt kérdezem)? Mikor kéne menned, ha most kéne, mekkora a pici? Amikor eljöttél babázni volt-e valami "egyezség" köztetek (egyik ismerősöm pl. egy évben állapodott meg a munkáltatójával)? Kisegítené-e őket, ha most visszamennél dolgozni, de X. hónap múlva visszamennél babázni? Lenne-e valaki akire hagyhatnád a babádat, bölcsi (bukik minden elképzelés, ha nincs)?

2011. márc. 7. 11:55
 4/5 anonim ***** válasza:

én a babára szavazok! mi a biztosíték arra, hogy ha visszamész dolgozni, meg is marad a munkahelyed? és ha sokat beteg a gyereked, s táppénzre kell menned, az sem fog tetszeni a munkaadódnak, s lehet, hogy ezt is megelégeli, aztán akkor se munka, se kistesó! KISTESÓ!

a tesóm és köztem is kicsi a korkülönbség, s mindenkinek ezt kívánom! nagyon jó!

2011. márc. 7. 14:31
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. Nagyon kicsi még a babám, 6 hónapos. Nem tervezett baba volt, de én voltam a legboldogabb, mikor megtudtam, hogy várandós vagyok vele. Úgyhogy főnöknek nem tudtam előre bejelenteni, bár sejthette, hogy 29 évesen és házasságban élve esedékes lesz lassan. Pont az anyagiak miatt lenne nagy szükségem erre a melóra és az sem mindegy, hogy nem kell napi 2-3 órákat utazgatnom.
2011. márc. 7. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!