Csak a bal oldali petevezetőm átjárható. Esett így valaki teherbe?
Szia szerintem ÖRÜLNI FOGSZ NEKEM!!! :-)
Bemásolom egy nemrég írt bejegyzésemet, amit egy másik kérdésre írtam pár napja.
Nekem a a jobb tuba teljesen zárt, a bal éppen fonálnyi tágasságú átjárhatóság szempontjából, és a kontrasztanyag csak a petefészket folyta körül ezen az oldalon! HSG utáni harmadik ciklusban vagyok és 5 napja pozitív a tesztem.
"... Mi évekig próbálkoztunk (mindössze egy pozitív terhességi teszttel lettem gazdagabb, de el is ment sajnos), majd először a férjem elment magánúton spermavizsgálatra, szerencsére minden rendben volt. Majd kerestünk egy magándokit aki először megnézte a hormonjaimat, szerencsére az rendben volt. Majd petevezeték átjárhatósági vizsgálaton vettem részt, ott kiderült hogy a jobb oldali vezető vége teljesen el van záródva a petefészeknél (mint borosüvegben a dugó) , a bal kissé átjárható, de olyan mintha dugó lenne benne csak mondjuk átfúrnánk egy fúrógéppel, tehát szűk. Az orvos azt mondta nagyon kicsi az esély spontán teherbeesésre, menjünk lombikprogramra. Nálunk ez nem játszhatott mert férjem ellenzi, és az örökbefogadást is, pedig én abban is benne lennék. Így kerestem egy magánorvost a neten november végén, aki műt ilyesmiket, és lehet hogy nekem endometriózisom van és a szövet zárja el, esetleg megpróbálja felszabadítani a vezetőket. De csodával határos módon 5 napja nem jön meg, és pozitív a tesztem. Januárban műtenének amúgy remélem nem lesz szükség rá. Valószínűleg az átjárhatósági kitágította a kissé szabad vezetőt és ezért sikerült a harmadik ciklusban teherbe esnem. De azért nagyon aggódok hogy nem marad meg, sok volt a lelki szenvedés az elmúlt években, és nálunk nem is jöhet szóba a lombik a férjem miatt....stb.."
Remélem merítettél egy kis hitet, reményt belőlem. Üdv.: ili
Nagyon köszönöm, hogy írtál. Ez megnyugtató. Időnként érzem, hogy tele vagyok energiával és nem érdekel mit mondanak az orvosok és a könyvek, én érzem minden porcikámban, hogy hamarosan anya leszek. De aztán jön valami, ami visszaránt ebbe az fizikai gondolkodásba, felfogásba. Valahogy ezt kell kizárnom, mert 2013-at januárt már várandósan élem meg és kész.
Nagyon örülök neked, kívánom, hogy minden legyen rendben, írj majd ha voltál dokinál. Minden jót nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!