A munkahelyetek hogy fogadta, hogy lombik programban vesztek részt?
A hatályos Munka Törvénykönyve szerint:
55. § (1) A munkavállaló mentesül rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól
b) a jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő, egészségügyi intézményben történő kezelés, valamint
c) a kötelező orvosi vizsgálata tartamára...
65. §
(3) A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt
e) a nő jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelésének, de legfeljebb ennek megkezdésétől számított hat hónap
tartama alatt.
Én ezt úgy értelmezem, hogy a kezelés megkezdésétől számított 6 hónapig él a védelem. Annak is jó lenne utána járni, hogy milyen formában kell bejelenteni. Én csak szóltam, de én tudtam, hogy ezért nem fognak kirúgni.
Sziasztok!
Számomra érdekes a MT mert ha azt vesszük az inszemés a lombikbébi is emberi reprodukcios eljárás, tehát sztem mivel 6 inszem 5 lombikbébi program van támogatva ennyit nem lehet 6 hónap alatt letudni
Mi most megyünk első lombikra januárban 3 inszemen vagyunk túl én szóltam a fonok asszonyoknak a 2. Nál mert különben nem tudtam volna megoldani.
Kedvesen fogadta es mielőbbi sikert kívánt mi már 1 éve csináljuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!