Két hete volt egy méhen kívüli terhességem,
megműtöttek és kivették a bal petevezetékem. Mik az
esélyeim? Folyt.
nem értem ezeket a sspeciális kérdéseket miért ide teszed fel?
Miért nem akkkor ott a dokit kérdezted. Ha pedig most jutott az eszedbe akkor kérj egy idöpontot az orvosodtól és beszéljetek erröl. Ö az aki erre választ tud adni, ö lát nap mint nap petefészket meg petevezetéket.
2012. dec. 13. 12:37
Kontroll vizsgálatkor érdeklődd meg, hogy mik az esélyeid. Addig meg ne ezen rágódj, hanem a gyógyulásra koncentrálj.
2012. dec. 13. 12:45
Elsőnek: azért itt kérdezi, mert lehet, hogy vannak hasonló helyzetben lévők. Nyilván meg fogja kérdezni orvostól is majd, most inkább bátorítást, együttérzést vár.
Kérdező: nekem nincs ebben tapasztalatom, de járj utána és ne add fel.
2012. dec. 13. 12:56
Én is így voltam, kivéve, h nekem nem vették ki elsőre a petevezetékemet. Amíg van petevezetéked, addig van remény a természetes terhességre. Kérj átjárhatósági vizsgálatot a nődokitól. Az segítheti a teherbeesést, vagy ha totál elzáródott az is kiderül. Ha elzáródott teljesen, akkor irány a lombik, nincs más megoldás. Nekem nem volt teljesen elzáródott, ezért inszeminációt csináltunk, de méhenkívüli lett újra, akkor kivették mindkét petevezetékemet. Jöttek a lombikok, és a kislányom, aki itt mászik körülöttem! :-)
2012. dec. 13. 13:01
5/14 A kérdező kommentje:
Igen, természetesen megkérdeztem, az orvos azt mondta, lombik. De hátha van valaki itt, akinek hasonló diagnózissal sikerült természetes úton teherbe esnie.
6/14 A kérdező kommentje:
sumergo, jaj de jó, ilyen kommenteknek örülök :) A műtét után 6 hetet várok, és január végén-február elején lesz átjárhatósági (hycosy). De az orvos azt mondta ne nagyon reménykedjek. Én is pont attól félek, ami Veled történt, hogy másodszor is méhen kívüli lesz, ha mégis próbálkozom.
7/14 anonim válasza:
Egy-két kommentelőt kirakatba kellene rakni,olyan okosak! :)
2 èvvel ezelőtt nekem is méhenkivűlim volt,szintén eltàvolítottàk a bal petevezetèkemet. Esèlyem még eggyel is ugyanannyi,mint bàrki màsnak. Nyugi,még egy pár hétig pihizgess,ne erőltesd meg magad! Jó egèszséget kívánok! :)
2012. dec. 13. 13:06
Nekem is azt mondták "mezei" nődokik, h mindenképp lombik, irány a meddőségi központ. Ott felvilágosított az orvos, h lombikkal is lehet méhenkívüli, ezért két választás van: 1. megpróbáljuk az inszemet, ha méhenkívüli lesz, akkor műtét, 2. kivetetem a petevezetékeim, aztán lombik. Ezért inkább próbáljuk meg az inszemet, és meglátjuk. Sajna méhenkívüli lett, de akár sikerülhetett is volna.
Egy dolog a lényeg: Soha ne add fel, próbáld elfogadni, hogy neked nem olyan egyszerű, mint másnak, de egyáltalán nem reménytelen. Sok sikert!
2012. dec. 13. 13:11
2010. márciusában engem is emiatt műtöttek és szintén ki is vették a bal petevezetőt. A doki szerint azért kellett kivenni, mert sérült és ha hegesedik nagy valószínűséggel ismét elakadt volna a pete. A másikkal minden rendben volt, átjárható, állítólag, ha már a műtőasztalon vagy, egyúttal elllenőrzik azt is. Ezért furcsa nekem, ha olyan rossz állapotban van a másik is, miért nem vették ki ott helyben...de ezek szerint nem mindenhol mennek egyformán a dolgok. Én is csak bíztatni tudlak, amíg vam egy petefészked és egy vezetőd, addig ugyanakkora esélyed van babára, mint másnak. Én is féltem, hogy nem fog sikerülni, de azóta már van egy lassan 2 éves kislányom, most pedig félidős vagyok a kisöcsivel. Nem örömködésből írom, hanem, hogy bíztassalak, semmi sincs veszve! Nem véletlen páros szerv az ivarszerv, ki vagyunk mi találva rendesen! ;-) Ha pedig mégis gond lenne a másikkal is, még mindig ott a lombik, próbáld a pozitív oldaláról nézni és higgy magadban, a testedben! Minden jót kívánok Neked!
2012. dec. 13. 13:26
10/14 A kérdező kommentje:
sumergo, hogy bírtad lelkileg az egészet? Attól félek, hogy még egy ilyen méhen kívüli terhesség kiütne teljesen. De ezek szerint még ha lombikra vállalkozom, akkor is előfordulhat.
Kapcsolódó kérdések: