Mennyi az esélyünk lombiknál halott spermiumból? Sikerült már így valakinek a baba?
A ferjemnek kicsik, sorvadtak a herei. Az urologus egyältalän nem javasolta a biopsziät, a nagy kockäzat miatt.
De szerencsere, legutobb, talältak az ejakulätumban himivarsejtet mintavetelkor, amit egyböl le is fagyasztattunk.
hát nem tudom h a mi esetünkben lehet e változtatni az azoospermán.Most kikértünk egy másik andrológushoz egy időpontot hátha azt mondja lehet ezt gyógyszerrel kezelni.A biopszia előtt a 2. spermavizsgálatnál volt egy ilyen eredményünk....A kézi vizsgálat nem detektálható,mikroszkóp alatt pedig ezt találták: Spermiumszám: 1spermium/6 látótér
mozgó:15%
mozdulatlan:85%
progresszív:15%
Vitalitás:27%
fejeltérés:100%
Na ennyi de ezzel egy orvos sem foglalkozik.Szerintetek ez az eredmény milyen,érdemes lenne ezzel foglalkozni?
Szia, 14-es válaszoló vagyok. A férjemnek is hereleszállási gondjai voltak. Sajnos, csak 8 éves korában vették észre. Én mindenképpen elmennék másik andrológushoz is. Mi eddig négy helyen voltunk. Az első alkalommal OATs max.szindrómát mondott az orvos, megnyugtatott, hogy lombikra elég lesz. Akkor találtak 3-4 látóterenként 1-1 lassan mozgót. Aztán ősszel voltunk megint, egy másik helyen. Ott azt mondta, az urológus, hogy ez már majdnem azoosperma, és a legjobb lesz, ha elgondolkozunk az örökbefogadáson, mert a herebiopszia a sorvadt herék miatt szóba sem jöhet. Na, ebbe nem nyugodtunk bele, elmentünk a meddőségi klinikára, közben a férjem elkezdett vitamint szedni. És most decemberben megint jobb lett az eredmény...ebből tudtunk lefagyasztatni. Januárban kezdjük a lombikot. :))) Persze friss mintát kell majd adnia, szurkolunk, hogy jó legyen...DE ha nem lenne elegendő használható ondósejt, akkor felolvasztják a fagyasztottat.
Egyébként a klinikán egy nagyon kedves biológusnővel találkoztunk, aki azt mondta, hogy minden egyes mintaadáskor változhat az eredmény...és hogy, ő látott már extrém különbségeket egy azon férfinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!