Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan mondtátok el a családna...

Hogyan mondtátok el a családnak, hogy lombikra lesz szükségetek?

Figyelt kérdés
Én anyukámnak nem mondtam el, mert az utóbbi hónapokban már súlyos beteg volt, de szerintem sejtette... Viszont a nagyszüleim komoly dilemmát okoztak, túl sok rossz dolog történt az évben. :(
2012. dec. 12. 19:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Nemértem, hogy mi baj....:S

Sztem. nincsen semmi rossz abban hogy lombikra lesz szükségetek és szégyellni való sincs rajta.

Ez olyan nagy trauma lenne a családnak?

2012. dec. 12. 19:13
 2/19 anonim ***** válasza:
Miért kellene mindenkit beavatni?
2012. dec. 12. 19:15
 3/19 anonim ***** válasza:

Én csak a férjemmel osztanám meg. Ha ki is derülne valamilyen módon akkor mondanám el, hogy miért volt erre szükség.

Tudjuk milyenek a nagyszülők, mindenből akkora ügyet csinálnak és hozzátesznek valamit és továbbadják.(tapasztalat)

2012. dec. 12. 19:18
 4/19 A kérdező kommentje:

Én sem gondolnám azt, hogy ebben bármi szégyellnivaló lenne, sőt a családi támogatás mindennél többet jelent. Nekem anyukám idén nyáron meghalt, a nagyszüleim maradtak, és egy percig sem volt kérdéses, hogy elmondjam - e, csak nehéz volt belekezdeni...

Én inkább arra vagyok kíváncsi, ki hogyan mondta el?

2012. dec. 12. 19:23
 5/19 anonim ***** válasza:
En nem mondadanam el, mert ez nem tartozik senkire csak a leendo szulokre
2012. dec. 12. 19:28
 6/19 anonim ***** válasza:
Nálunk nagy az esély rá, de fogalmam sincs hogy hogyan fogom elmondani. Azt hiszem egyébként, hogy csak anyuékat avatom be, anyósomékat nem. A férjem sem szeretné. Anyu meg végül is követi az eseményeket, úgyhogy nem hiszem hogy váratlan lesz neki. Szerintem én izgulom túl:) Sok sikert a mielőbbi gyerkőcáldáshoz:)
2012. dec. 12. 19:28
 7/19 anonim ***** válasza:
A másodikat nem mondtuk el senkinek, csak 12 hét után:). (Ill főnöknek, 2 közvetlen klléganőnek.
2012. dec. 12. 19:29
 8/19 anonim ***** válasza:

Nekünk végülis elég volt az inszemináció, de már éppen be akartunk jelentkezni a lombikra, amikor terhes lettem. Én nem emlékszem ilyen konkrét bejelentésre, mert a szüleinket előtte is folyamatosan tájékoztattuk mindenről. Az én anyukám egészségügyben dolgozik, és sokszor Ő intézett orvost, stb. A férjem szüleinek csak akkor mondtuk el, amikor érdeklődtek. Végülis feltűnt nekik, hogy 12 év együttélés után még nincs gyerek.

Egyébként hiába írták többen, hogy ez csak a párra tartozik, de sajnos ez nem ilyen egyszerű. Nekem az összes kollégám is tudta, mert olyan sokszor kellett munkaidőben vizsgálatokra menni, hogy még mindig egyszerűbb volt megmondani az igazat, mint csak úgy lelépni minden magyarázat nélkül. Sokszor helyettesítettek, nekik is tartoztam egy elfogadható magyarázattal. Amúgy sem szégyelltem és minél többen tudták, annál többen szorítottak nekünk.

Az igaz, hogy a nagyszülők előtt valószínűleg titokban lehet tartani, így dönthettek úgy is, hogy nem szóltok nekik. Nem hiszem, hogy megviselné Őket, ha elmondanátok.

2012. dec. 12. 19:33
 9/19 A kérdező kommentje:
Mi anyósomékkal együtt élünk, így alapvetően mindent tudnak, hová járunk, már csak abból is kiindulva, hogy Budára járunk, így az nekünk mindig egy egész napi elfoglaltság... Anyukámnak egyedül azért nem mondtam el, mert addigra már nagyon súlyos beteg volt, és nem akartam, hogy még miattunk is idegeskedjen. A testvérek drukkolása megint csak sokat számít, főleg amikor néha náluk alszunk egy - egy vizsgálat miatt. A kollégáink szintén tudják, mert minket is többször kell helyettesíteni. És bár ez tényleg magánügy, de én egy percig sem szégyellem, mert manapság rengetegen küzdünk ilyen problémával, mindig 5. pár meddő, sajnos ez népállapot.
2012. dec. 12. 19:42
 10/19 A kérdező kommentje:
Nagyszüleimnek most vasárnap elmondtuk, de nem volt egyszerű, féltettem nagyapámat, aki már szintén nem egészséges :(
2012. dec. 12. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!