Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Meddig szedjem a fogamzásgátlót?

Meddig szedjem a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
Sziasztok kismamák, anyukák! Gyereket tervezünk, márciustól lenne jó teherbe esni. Az lenne a kérdésem, hogy mikor hagyjam abba a fogamzásgátló szedését? (Márc. 10-én jön meg a mensim abban a hónapban.) Köszi a válaszokat.

2012. dec. 12. 14:07
 1/7 anonim ***** válasza:

már most.

idő míg kiürül a szervezetből.

kell legalább 2-3 hónap a tisztulásra na meg hogy a szervezet ráálljon a rendes ciklusra .

esetleg szedhetsz már terhesvitamint is például Elevit annyian dícsérik,..

sok sikert.

2012. dec. 12. 14:13
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ!

Na pont azért kérdezem, amit te is írsz, mert mostanában egyre többen mondják, hogy ezeknek a modern gyógyszereknek már nem kell idő, hogy kiürüljenek. Sőt olyat is hallottam, hogy a gyógyszer abbahagyása után közvetlen van a legnagyobb esély a teherbeesésre.

De hát annyi mindent lehet olvasni....

2012. dec. 12. 14:49
 3/7 anonim ***** válasza:
én személy szerint fél éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését és 2 hónapja próbálkozunk! remélem minél hamarabb sikerül!:D Nekem a ciklusom ugyanolyan maradt mint mikor szedtem a bogyót!
2012. dec. 12. 14:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Jönni fog az a baba, meglátod! :)

Sok sikert!!!

2012. dec. 12. 15:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem anno a dokim azt mondta, hogy a fog. gátló abbahagyását követő hónapban már lehet próbálkozni, sőt állítólag néhány hónapig könnyebben is lehet teherbeesni így. Hallottam olyat akinek rendszertelen volt, felírtak neki foggátlót, szedte 2-3 hónapig majd utána elhagyta és egyből babás lett. Hogy ennek mennyi köze van egymáshoz nem tudom. De orvosa válogatja mit ajánl. Állítólag semmi "káros" nincs már a mai bogyókban, hiszen ha bogyó mellett teherbe esik valaki akkor sem lesz semmi baj.
2012. dec. 12. 16:43
 6/7 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Először hallottad jól : nem kell tisztulni semminek, azért kell naponta szedni a fogamzásgátlót, mert nem halmozódik a szervezetben. És tényleg nagyobb az esély rögtön az abbahagyása után, mert a gátlás alól felszabadult petefészkek gőzerővel indulnak be. (Egy helyett akár 2-3 tüsző is megérhet.)

Ha nem így lenne, és valóban hónapok kellenének, amíg kiürül a tabi a szervezetből, akkor a lombikok jó része el sem kezdődhetne, mert létezik olyan protokoll, amit 2 hét fogamzásgátló szedéssel indítanak. :-)

Ha márciustól szeretnétek dolgozni a babán, akkor márciusban hagyd abba a tabiszedést és hajrá. :-)

Ha a szervezeted nem kész a terhességre, akkor nem fog sikerülni, de bajod sem neked, sem a babának nem lesz abból, hogy nem tartasz "tisztulási" szünetet.

A vitaminfeltöltést viszont akár már most elkezdheted. :-)

2012. dec. 12. 16:56
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves mindenki! Hálásan köszönöm a jótanácsokat! Megfogadom őket!

Drukkoljatok!!!!

2012. dec. 12. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!