Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek hány éves kor az...

Szerintetek hány éves kor az ideális anyaságra? És az apaságra?

Figyelt kérdés
2012. dec. 6. 10:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
szerintem ez totál egyénfüggő. Ki mit vár az élettől...
2012. dec. 6. 10:32
 2/14 anonim ***** válasza:
Konkrétan arra gondolsz, hogy melyik életkorban ideális gyermeket szülni? Az anyaság meg apaság az addig tart amíg élünk és élnek a gyerekeink!
2012. dec. 6. 10:35
 3/14 A kérdező kommentje:
Igeeeen, lehet rosszul fogalmaztam valóban....arra gondoltam ki mennyi idősen szült, illetve mit tart elfogadható kornak....
2012. dec. 6. 10:37
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én 33 évesen szültem először, igaz előtte 3,5 évig próbálkoztunk.

Én most. 36 évesen azt mondom, sok a 33.

Van egy kialakult, kényelmes életed a pároddal, megszoktad éveken keresztül, hogy azt csináltok munkaidőn kívül, amit csak akartok.

Aztán jön egy baba, aki eleinte 24 órás figyelmet igényel. Most, hogy már 3 éves lesz, sokkal könnyebb, de nagyon nehéz tudomásul venni, hogy az előre tervezés mint olyan megszűnik az életedben.

Ennyi idősen rugalmatlanabb, türelmetlenebb vagyok. Férjem 40, ő is így érez.

És ez nem függ össze a szeretettel, amit a fiunk iránt érzünk, mielőtt valaki szívtelen dögnek titulálna.

Szerintem 24-30 év között az ideális szülni. Addigra már dolgoztál annyit, hogy a max. ellátásokat megkapd, de még testileg-lelkileg rugalmas és fiatal vagy.

2012. dec. 6. 10:50
 5/14 anonim ***** válasza:
63%
Szervezet szempontjából úgy tudom, hogy nőknél 17,18-től 24,25-ig a legoptimálisabb.
2012. dec. 6. 10:50
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
24 évesen fogok szülni. szerintem ideális lesz. párom akkor 25 lesz.
2012. dec. 6. 10:56
 7/14 anonim ***** válasza:

Itt egy cikk a témában: [link]

Biológiailag eszerint 20-24 éves kor között az ideális az első gyerek vállalásához. Egzisztenciálisan, érzelmileg és stb. az pedig ugye eléggé az egyéni helyzet, lehetőségek, élettörténet függvénye.

2012. dec. 6. 10:57
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Alsó korhatár: 18 év (de megjegyzem, megemelem a kalapomat az a mai 18 éves előtt, aki valóban érett és felkészült az életen át tartó szülői hivatásra... én még nem láttam ilyet, de biztos van)

Felső korhatár: egészségtől, életszemlélettől, életviteltől, mentalitástól függ, mint mindenben, ebben is abszolút különbözőek az emberek ill. a párok.

Én 32 évesen szültem először, nekem és férjemnek sok minden miatt az volt a jó kor a családalapításra, és jó lenne, ha 35 évesen összejönne a harmadik.

2012. dec. 6. 10:58
 9/14 anonim ***** válasza:
Szia 34 évesen szültem...párom 35 volt nekünk ez volt az ideális addigra kiéltük magunkat.../14 éve voltunk akkor együtt/Addigra nőttünk fel a gyerekhez...Elsőre összejött a baba semmi probléma nem volt kismamként és s aszülésnél sem könnyű gyors volt.természetes ..és nagyon szép..:-)Kislányunk 3 éves lesz.Jövőre tervezzük a kistesot ha ő is elsőre összejön akkor 37 leszek mire szülök..Nekünk igy tökéletes...de mindenkinél más....teljesen egyén függő...Ez csak az én történetem ...
2012. dec. 6. 11:54
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, aki megosztotta velem...azzal nem értek egyet, hogy 17-18 év is ideális lenne, szerintem akkorra még nincs "végleg" kifejlődve a szervezet, a lelki tényezőkről pedig ne is beszéljünk....7.válaszoló, köszönöm a cikket!Már küldtem is tovább a férjemnek, aztán hétvégén pipálunk, mit kell még tennünk!:-)
2012. dec. 6. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!