Szerintetek hány éves kor az ideális anyaságra? És az apaságra?
Én 33 évesen szültem először, igaz előtte 3,5 évig próbálkoztunk.
Én most. 36 évesen azt mondom, sok a 33.
Van egy kialakult, kényelmes életed a pároddal, megszoktad éveken keresztül, hogy azt csináltok munkaidőn kívül, amit csak akartok.
Aztán jön egy baba, aki eleinte 24 órás figyelmet igényel. Most, hogy már 3 éves lesz, sokkal könnyebb, de nagyon nehéz tudomásul venni, hogy az előre tervezés mint olyan megszűnik az életedben.
Ennyi idősen rugalmatlanabb, türelmetlenebb vagyok. Férjem 40, ő is így érez.
És ez nem függ össze a szeretettel, amit a fiunk iránt érzünk, mielőtt valaki szívtelen dögnek titulálna.
Szerintem 24-30 év között az ideális szülni. Addigra már dolgoztál annyit, hogy a max. ellátásokat megkapd, de még testileg-lelkileg rugalmas és fiatal vagy.
Itt egy cikk a témában: [link]
Biológiailag eszerint 20-24 éves kor között az ideális az első gyerek vállalásához. Egzisztenciálisan, érzelmileg és stb. az pedig ugye eléggé az egyéni helyzet, lehetőségek, élettörténet függvénye.
Alsó korhatár: 18 év (de megjegyzem, megemelem a kalapomat az a mai 18 éves előtt, aki valóban érett és felkészült az életen át tartó szülői hivatásra... én még nem láttam ilyet, de biztos van)
Felső korhatár: egészségtől, életszemlélettől, életviteltől, mentalitástól függ, mint mindenben, ebben is abszolút különbözőek az emberek ill. a párok.
Én 32 évesen szültem először, nekem és férjemnek sok minden miatt az volt a jó kor a családalapításra, és jó lenne, ha 35 évesen összejönne a harmadik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!