Mi az "ideális" életkor az anyaságra? Van ennek "korhatára"?
Manapság olyan az életünk, hogy legtöbbünknek jobb később szülni. Már nem tehetjük meg, amit még száz vagy 50 éve is: a fiataloknak akár baráti, rokoni segítséggel gyorsan felhúztak egy kis házat, ezt a lakodalmi ajándékokkal nagyjából be is rendezték, eztán csak élni kellett.
Ha dolgoztak, elboldogultak valahogy, nevelhették a gyerekeket, a nagyszülők is segítettek.
Manapság tanulni kell, dolgozni, de nem könnyű munkahelyet találni - ott be is kell dolgoznod magad
Szerintem csak egy alsó és felső határt lehet megszabni ami alatt vagy felett az ember még vagy nem elég érett és független egy pici felneveléséhez, vagy pedig már túl nagy a veszélye a károsodott magzatnak és az idősebb anya egészsége is veszélybe kerülhet. Én a határt úgy 18 és 40 közé tenném, de a felső határt illetően maximum a tudósok mondhatnak okosat. Valahol olvastam hogy mekkora a veszélye a vetélésnek az egyes korokban, és a 40 felett 1:25 volt. Az azért elég riasztó, még akkor is ha csak egy számadat. Ugyanez a 20 éveseknél 1:1500.
Babát elvetetni hülyeség, nem a vallási meg etikai okokból, hanem egyszerűen az a kis élet nagyon sok örömöt tud okozni és aki elveteti az nem hiszem hogy túlságosan nyugodtan aludna éjjel. Amikor a mi nem várt babánk megfogant, egy percre sem jutott eszünkbe hogy nem tartjuk meg, pedig a lehető legrosszabbkor ért. Szerintem kellő szeretettel és szorgalommal minden akadály legyőzhető, főleg ha az apa nem is lép le.
17 voltam az első babámnál,sosem bántam meg.ma már a 3.atvárom és én így vagyok boldog!Bár sokan korainak gondolnák,lehet így is van,de én elég érettnek éreztem magam hozzá...
Tényleg igaz van aki 16 évesen már elég érett,de van aki még jóval később sem!Egyik ismerösöm a negyedik gyermekét 41évesen szülte,és nagyon jól vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!