Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen anyagi háttérrel...

Milyen anyagi háttérrel mertetek fiatalon babát vállalni? Mennyi megspórolt pénzetek volt?

Figyelt kérdés
Betervezett babákra gondolok, akik fiatalon szerettek volna szülni.
2012. dec. 5. 20:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez attól függ mennyire éltek nagy lábon...De szerintem fontos hogy neked is és a párodnak is legyen min. 1 év bejelentett munkahalye,és te se min bért keress hogy jó gyedet kapjál.Persze ha a párod jobban keres és nem számít hogy te mennyivel maradsz otthon az király...Szerintem ha minden rezsit kifizettek,megveszitek a havi kaját+tankolás vagy bérlet és emellett marad még kb 30ezer,a váratlan vagy hirtelen dolgokra , az már jó.Ha ettől több megmarad még lehet spórolni is, persze csak ha nem az ejtőernyőzés a hobbitok!

Ha fogadott orvost akarsz akkor spórolva legyen az ő bére,ami változó,+kiságy,ruhák,babakocsi...stb. Újonnan több mint 300ezer,de a használt pont olyan jó, mi sokmindent használtan vettünk, így a negyedéért be lehet szerezni !Érdemes a neten keresni jó állapotú dolgokat!

2012. dec. 5. 20:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 23 vagyok.Megvártuk ,hogy 1 éves munkaviszonyom meglegyen.Amúgy mi anyósoméknál lakunk,párom is dolgozik,mellette méhészkedik,rezsit nem kell fizetnünk,van egy kis külön részünk a házban fönt,egy szoba,nappali és most csináljuk a fürdőt hozzá,közben gyűjtünk a saját házikóra.havi szinten eddíg el tudtunk tenni kb az egyikőnk fizetésének megfelelő összeget.

Azt gondolom,nem vagyunk rossz helyzetben a szülői segítség miatt is és a plusz bevétel miatt is,de akkor is bevállalnánk ha nem lennének a méhek.ha viszont nem lenne a szülői segítség..hát nem tudom....mi a bab kérdésnél azt vettük figyelembe,hogy később se és most se lesz több pénzünk...jah és 3 gyereket szeretnénk

2012. dec. 5. 22:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Saját, hitelmentes ház és autó. Ill. én vártam 2 évet, hogy normális GYED-et kapjak, mert ha hamarabb szülök, akkor nagyon minimálisat kaptam volna!

Spórolt pénz kb. 400-500 ezer volt, amikor megszületett a fiunk.

Ezek közül talán a spórolt pénz az, ami ha nem lett volna meg, akkor is nyilván vállaltuk volna. De pl. a munka fontos volt. Illetve ha horribilis összegű hitelt kellett volna törlesztenünk, szerintem akkor sem!

2012. dec. 6. 04:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!