Ha az éhgyomri cukrom magas, akkor lehet cukorbeteg vagyok?
Én cukorbeteg vagyok. Amikor terhességet terveztünk ún. prekoncepcionális gondozásra kellett járnom, ami azt jelentette, hogy úgy beállították a cukromat és az inzulinomat, hogy vállalható legyen a terhesség.
Az a lényeg, hogy menj orvoshoz és még véletlenül se ess teherbe addig, amíg magas a cukrod, mert nagyon veszélyes a babára. És nem cukorbetegséget okoz a babánál, bár az sem lenne jó, de sajnos ennél sokkal komolyabb fogyatékosságot. Már a teherbe esés pillanatában is jónak kell lenni a cukrodnak.
Leírod milyen értékeket mérsz?
Ezek miért magasak? Esetleg a 7,8 az egy kicsit.
Holnap mérd meg reggel éhgyomorra, utána jó reggelizz meg. Legyen benne szénhidrát bőven, ha lehet gyorsan felszívódó is. (pl. zsemle és tej) Reggeli után 1 órával mérd meg. Általában az szokott lenni a legrosszabb érték a nap folyamán.
Én írtam, hogy a terhesség előtt már járnom kellett, de nekem 15 volt az éhgyomrim, amikor kiderült a betegség, nem 5,5. A 6 alatti értékek tökéletesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!