Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az ember az egyetlen olyan...

Az ember az egyetlen olyan faj a Földön, ami ilyen nehezen tud teherbe esni?

Figyelt kérdés

Sokan írjátok itt, hogy több éve próbálkoztok és elgondolkoztam, hogy az állatoknak ez simán megy. Pl. nincs olyan, hogy tavasszal amikor hazajön egy gólyapár a gólyamama ne rakna le tojásokat stb.

Az emberek meg mennek kivizsgálásokra, gyógyszereket szednek, teákat isznak, de még így se biztos hogy sikerül. Ez miért van?

2009. aug. 19. 10:27
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Valószínűéleg azért érzed így, mert azok a leendő anyukák gyűlnek itt össze, akiknek nehezen megy. Akiknek hamar összejön, illetve akiket nem izgat, azok nagyon kis számban képviseltetik magukat ezen a fórumon.
2009. aug. 19. 10:29
 2/8 anonim válasza:
100%
A mi ismeretségi körünkben szinte csak olyanok vannak, akiknek elsőre összejött, több esetben még akarniuk sem kellett. Elég bosszantó, hogy felnőtt, inteligens nő létükre bennük viszont föl sem merül a kérdés, hogy nem mindenkinek megy olyan könnyen, és állandóan a gyerek-kérdéssel bombáznak bennünket. :(
2009. aug. 19. 10:33
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

Statisztika szerint a nem védekező, rendszeresen nemi életet élő, de semmi egyéb "segítséget" nem használó párok 80 %-a egy éven belül teherbe esik.

Azonkívül, ha az emberek nem 30 éves koruk után akarnának először teherbe esni, hanem ivarérésük után mint az állatok, akkor ez még jóval kedvezőbb lenne.

2009. aug. 19. 10:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel csak az a baj, hogy amikor az ember nemileg ivarérett, társadalmilag még nem az. Még jó sokáig nem az. Az iskoláit 23 éves korára fejezi be, még nins állása, lakása, nem talált párt... Hiába szülhetne, mert testileg készen áll rá, ha egyébként még nincs készen rá.

Amúgy egyetértek veled: 16 évesen sokkal könnyebb teherbe esni, mint 32 évesen. na de mit csináljak, ha csak mostanra taláéltam meg a gyerekem apját? Azért az is fontos szempont a szaporodásban, hogy az apa ne hagyjon ott idejekorán a gyerek(ek)kel, hanem segítsen a fölnevelésükben is. Az ilyen normális pasit azonban meg kell találni, és ez idő. Nem 16 évesen a diszkóban szokott rábukkanni az ember.

2009. aug. 19. 10:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

én 10.35

Természetesen, nem azt mondtam, hogy szüljön az ember 16 évesen. Isten őrizz! A kérdező írta, hogy az állatok azonnal teherbe esnek. Erre írtam, hogy ahogy az állatok csinálják, úgy nekünk is könyebben menne.

Az állatoknál is egy több éves még nem vemhesült állat nehezebben vemhesül, mint fiatal korában.

2009. aug. 19. 11:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, könnyebben menne. (Bár nekünk is van egy meddő macskánk, 5 év alatt egyszer ellett, akkor is halott kiscicát.)

Bár az állatok amikor ivarérettek, azzal egyidőben a gyereknevelésre is érettek, mivel ez náluk ösztönös. Az embernél a szex is és a gyereknevelés is tanult dolog. Igen, nálunk szétválik a kettő. Nem biztos, hogy ez helyes. Egxyfelől túl korán kezdi a fajunk a szexuális életet, amikor szellemileg még nem ért meg rá, másfelől meg túl későn kezdi meg a reprodukciót, amikor testileg már kezd kifutni a korból.

Tényleg jobb lenne a kettőt időben közelebb tolni egymáshoz: 14 év helyett minimum 18 éves korban kezdeni a szexet, és 30 helyett legkésőbb 25 éves korban megszülni az első gyereket. Így talán kevesebb meddő asszony volna, és biztosan kevesebb identitászavarral küszködő tinédszer lenne.

2009. aug. 19. 11:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 1 hónap alatt sikerült teherbeesnem, de a környetemben is sokan vannak akiknek nem sikerül.

én úgy gondolom, sokan tanulnak , majd jó állást keresnek és mire minden megvan már közel a 30 felé vannak és eszükbe jut, hogy gyereket családot szeretnénk, majd ha nem jön rögtön össze, stresszelnek , mert félnek , hogy már kifutnak az időből. És szerintem ez miatt, a stressz, ami nagyon sok embernél gondot okoz. Mondjuk ez csak az én meglátásom. Én is ugyan így voltam, tanulás, majd jó munkahely, majd gyerek, de ha nem jött volna hamar össze én is biztos rágörcsöltem volna, ahogy ismerem magamat.

Hallottam egy olyan példát is , h vkinek nem jött össze, majd örökbe fogadtak, az anyuka megnyugodott, hogy van egy kisbabája és rá pár hónapra természetes úton összejött a saját.

2009. aug. 19. 11:30
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az állatok nem dohányoznak, nem isznak, nem drogoznak, nem stresszelnek, nem dolgoznak egész nap, nem szednek gyógyszereket, szóval semmi károsat nem csinálnak. És nem tervezgetnek, jön, amikor jön. Szerintem ezért.
2009. aug. 19. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!