Terhes vagyok pár hetes, meg kell mondjam a munkáltatomnak csak félek nehogy kirugjon. Van törvény rá, hogy terheseket nem rughatnak ki?
A törvény úgy szól, hogy ha írásban jelented be, és ő aláírja, vagyis van bizonyítható formája hogy elolvasta. Te hiába írod le, ha ő összetépi és azt mondja, nem látta a papírodat.
Ha ajánlva feladod neki, vagy ha nagy a cég, akkor e-mailban közlöd, vagy ilyesmi.
Én is tartok ettől a helyzettől, de remlhetőleg nincs félnivalónk, csak hát mindenki aggódik ilyenkor:)
Én csak a betöltött 12 -14. hét után mondom el! Tapasztalat, sajnos volt már egy korán elhalt terhességem, örülök hogy nem tudott róla a főnököm! Mert ügye miután ez történt, már nem lettem volna védett, és akkor tudván hogy gyerkőcöt szeretnénk és gyesen leszek hamarosan, akár kitalálhatott volna pl. egy létszámleépítést....
Úgy tervezem, hogy leírom és kinyomtatom, de nem íratom alá (a salyát példányom). Bemegyek az irodába egy üveg alkoholmentes pezsivel és sütivel, és elmondom a főnöknek, hogy remélem osztozik az örömünkben, és dolgozok amíg csak tudok.... és hogy hoztam pezsit meg sütit, mert szeretném elmondani a többieknek is, csak természetesen neki akartam szólni. Ott úgysem mondja hogy ne mondjam, és onnantól ha kijön velem, összehívjuk a többeket és előtte elmondom nekik, akkor mindenki tudja hogy ő is tudott róla....
Remélem ez elég ahoz hogy minden jól süljön el:)
És gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!