Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valaki elmagyarázná nekem...

Hédi26 kérdése:

Valaki elmagyarázná nekem hogy hogyan kell hőmérőzni és valójában mire is jó?

Figyelt kérdés
2012. nov. 8. 10:49
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
Na voltál dokinál?Mit mondott?
2012. nov. 19. 13:18
 52/57 A kérdező kommentje:

azt mondta nem lát terhességet de ha most lettem terhes szerintem nem is láthatja még!

4 mm vastag a méhnyálkahártyám meg jobb ováriumom 36 szor 24,7 mm PCO jellegű ez mit jelent szerinted?

a hőm még eddig 36,9

a párom már el is küldte spermavizsgálátra ha ő rendbe akkor engem vizsgáltatnak ki

2012. nov. 19. 15:57
 53/57 anonim ***** válasza:

Az elnevezés azért csalóka, mert az összetett betegségnek csak egyetlen tünetére, a petefészek elváltozására utal, de fontos tudni, hogy e mellett számos egyéb panasz jelentkezhet a PCOS-ban szenvedő nőknél.

Bár a betegség nevét a petefészek elváltozásáról kapta, alapvetően egy hormonális betegségről van szó, amelyre jellemző a férfi nemi hormonnak, az úgynevezett androgénnek a túlsúlya. Ez a hormon normál esetben is jelen van a női szervezetben, de túlzott mennyisége számos kellemetlen tünetet idéz elő a PCO-szindrómás nőkben.

PCO-szindróma korai tünetei

1. Rendszertelen vagy hiányzó menzesz

2. Rendszertelen vagy hiányzó peteérés

3. Sok kis ciszta a petefészekben

4. Aknés, pattanásos bőr

5. Emelkedett inzulinszint a vérben, inzulinrezisztencia vagy látens diabétesz

6. Terméketlenség

7. Megnövekedett szőrzet az arcon és a testen (hirsutizmus)

8. Hajhullás, esetleg kopaszosodás

9. Súlyproblémák, elhízás

A jellemző panaszok egyike a fokozott szőrnövekedés, mely nem csak a végtagokon, hanem a mellkason és az arcon is jelentkezik. De szintén a túl sok férfi nemi hormonnak köszönhetően gyakran erősen pattanásos bőr és túlsúly jellemzi az érintett nőket.

Az "esztétikai" problémákon túl egyéb tünetek is jelentkeznek. A PCO-szindrómás nők jellemzően vérzészavarral küszködnek. Menstruációjuk a normálisnál sokkal ritkább, vagy egyáltalán nincs. A legtöbb nő emiatt keresi fel orvosát, és az alapos kivizsgálás során derül fény a betegségre. A szindróma nevét adó petefészek elváltozás ugyanis úgy alakul ki, hogy a petefészkeken egy vastag, kéregszerű bevonat képződik. Ez a kéreg megakadályozza az érett pete kilökődését, a tüszőrepedést. Ez által lehetetlenné válik a megtermékenyülés.

A meg nem repedt tüszők maradványaiból alakulnak ki a folyadékot tartalmazó ciszták, ami az ultrahang vizsgálatkor a jellegzetes ún. policisztás ultrahang képet adja.

Ezt találtam neked a PCO-ról.Én egyébként nem értek hozzá.Nem is irt fel semmi gyógyszert a dokid?

2012. nov. 19. 21:07
 54/57 A kérdező kommentje:
nem nem is mondta hogy baj van csak oda van írva a papíromra és már teljesen kivagyok
2012. nov. 19. 21:52
 55/57 anonim ***** válasza:
azért ne keseredj el,majd ha elmegy a párod a vizsgálatra utána kiderül hogy hogyan tovább.Ő az orvos csak tudja hogy mit csinál.És ha tényleg ilyen gond is van nálad az nem azt jelenti hogy nem lehet babád.
2012. nov. 20. 07:01
 56/57 A kérdező kommentje:
a hőm már 37,5 volt az nem sok?mondjuk kezd fájni a torkom lehet azért van
2012. nov. 20. 08:17
 57/57 anonim ***** válasza:
Igen közre játszhat a torokfájásod.Sajnos ez a hátránya a hömérözésnek,ha beteg vagy akkor érvénytelen a mérés.
2012. nov. 20. 08:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!