Mikor kezdhetjük a próbálkozást babaügyben?
Kedves kommentelők! 31 éves nő vagyok, 8 évig szedtem Femodem fogamzásgátlót, most hagytam abba (3 hete). Mennyi idő múlva célszerű megpróbálni teherbe esni? Ha hamarabb besikerül, a babának lehet baja?
Köszönöm szépen!
Azt mondják, az első ciklust mindenképpen meg kell várni, de igazán 3-6 hónap az optimális, mert addig biztosan kiürül a szervezetből. A mai fogamzásgátlók már elég kis hormontartalmúak, ezért elvileg akkor sem esik baja a babának, ha bogyó mellett sikeredik be, tehát ez csak rajtatok múlik. Tudom, hogy ha a szándék megvan, akkor nehéz várni, de én a helyedben megvárnék még 2-3 vérzést, hogy rendbejöjjön a szervezetem, és ne kelljen ennyi változást ilyen rövid idő alatt elviselnie.
Sok sikert!!! :)
30éves koromig Diane 35 szedtem, ami "erősnek" számít, én 3 ciklust vártam meg, nekem az első hónaptól rendszeres lett a mesim. Szóval inkább a rendszerességre kell figyelni, nekem a dokim ezt mondta, - ha nem rendszeres akkor is 3 hónap elég szerintem -ja és gyógyszer abbahagyása után kértem a háziorvostól beutalót, hasi uh, labor, minden oké volt, elkezdtem szedni az elevitet, az első hónapban, amikor nem védekeztünk, terhes is maradtam!!
Sok sikert és jó egészséget neked!
Gomdolj bele: elég egyetlen szem gyógyszert kihagyni ahhoz, hogy a peteérésed beinduljon, és teherbe ess. Az így fogant babák mind egészségesek.
Amint nem szeded a gyógyszert, nincs benned plusz hormon. Ez nem D vitamin, hogy elraktározódjon a szöveteidben. Nincs minek kiürülnie, ez valami téveszme.
Amihez idő kell: hpogy a szervezeted visszaálljon a régi kerékvágásba. lehet, hogy a peteérésed be sem indul azonnal, csak pár hónap múlva. Az első egy-két ciklusban lehet, hogy nem épül fel teljesen a méhnyálkahártya, és nehezebben ágyazódik be a babó.
De hogy a gyógyszer kiürüljön... Volt már itt egészségügyis, aki magából kikelve tiltakozott, hogy nem kell kiürülésre hónapokat várni, mert az megtörténik pár napon, maximum egy héten belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!