Milyen terhesvitamint szedjek? Mikor kezdjem el, és mennyit szedjek? Még csak tervezem a babavárást.
Szia!
Lehet, hogy ezért lepontozást fogok kapni de én azt tanácsolom, hogy ne szedj terhesvitamint. Figyelj oda az étkezésedre, egyél sok friss gyümölcsöt, zöldséget, kerüld a gyors kajákat, a szénsavas üdítőket (esetleg csak mérsékelten fogyaszd), az energiaitalokat, a dohányzást, az alkoholfogyasztást. Ha esetleg tudod, hogy vashiányod van, vagy kiderül akkor folsavat érdemes szedned, mert az viszont tényleg nagyon fontos! Én elevitet szedtem de csak Édesanyám unszolására mert Ő hajtotta, hogy mennyire fontos. Szerintem csak felfújja a gyerekeket, így egy idő után már csak heti egyet szedtem belőle.
Egy 13 hónapos kislány anyukája
2-esnek nagyon nincs igaza, és kifejezetten veszélyes, hogy ilyen "jótanácsokat" osztogat. Bizonyított tény, hogy a magzatvédő vitamin megelőzhet fejlődési rendellenességeket.
A folsavhiány pl nyitott gerincet, koponyahiányt okozhat a babánál. A magyar populációban nagyon gyakori a folsav felszívódási zavar, akinek ilyen van, bármilyen egészségesen táplálkozik is nem tud a babának elegendő folsavat biztosítani, és ekkor jön a velőcsőzáródási rendellenesség. A velőcsőzáródás pedig gyakorlatilag lezajlik addigra, amire kiderül a terhesség, ezért fontos szedni már a tervezéskor is.
Az meg, hogy felfújja a gyereket... Ezer éve megdőlt már ez az idióta városi legenda.
Csak egy élő példa: a tervezéskor kezdtem szedni a magzatvédő vitamint, végig szedtem folyamatosan, a babámat 2150 grammra "fújta fel".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!