Magas FSH-val lehetek terhes?
3. napi hormonvizsgálaton az FSH-m 16, az LH 8 körüli.
Hasonló értékekkel lett valaki terhes? Gyógyszeres segítséggel vagy spontán? Kinek mit mondott a doki, és hogyan lehet rajta javítani?
47/50 Hasonló cipőben járok, csak Hashimotoval együtt. Sajnos az orvosok sem tudják az okokat, de elismerik, hogy az utóbbi időben megsokszorozódott a POF esetek száma.
Azt olvastam ennek az előszobája az ösztrogén dominancia. Prof. dr. Balázs Csaba endokrinológus írt erről. Az okok a sok vegyszer az élelmiszerek előállítása során, szója, hormonkezelt tej, vegyszerek a kozmetikumokban stb.
Elég megfoghatatlan sajnos.
A DHEA szedésre vonatkozólag sok pozitív dolgot olvastam már, de jó lenne 10-15 évvel a szedése után is végzett vizsgálatokról olvasni, csak ilyen nem nagyon lehet még. Magas DHEA-s szintnél, magas tesztoszteron szintnél viszont azt hiszem, nem ajánlott.
Az AMH-ról azt hallottam, hogy egyrészt az is változhat (gondolom nem 0,1-ről 8-ra, de azért emelkedhet), másrészt elég új vizsgálat és már nem bíznak annyira vakon benne az orvosok.
Kedves Kérdező,
Mi történt veled azóta?
Én is hasonló cipőben járok. Nemrég kaptam meg a hormonvizsgálat 3. napi leleteimet. Fsh 28 :(
Nagyon el vagyok keseredve, ráadásul a tsh-m is magasabb, mint kéne (4,6)
A második vérvétel még hátra van, az után megyek vissza a dokimhoz. Félek, hogy mit fog mondani :(
Bocsi, de csak most vettem észre a hozzászólásodat
Sajnos jó híreket nem tudok mondani. Az FSH-m azóta csak nőtt, a hormonpótlók mellett is. A Kaáli petesejtdonációt javasol.
Lehet peteérésed magas FSH mellett is, csak nagyon ritka és valószínűtlen. Valahogy úgy magyarázták ezt nekem annak idején, hogy akinek van elég petesejtje, annak egy ciklus elején elég 5 egység FSH, akinek nincs, és a szervezetnek "keresgélnie" kell, annak ennek a többszöröse. Az ösztrogén állítja le az FSH termelését, amit majd a petesejt érlelődése során keletkezik. - valahogy így magyarázta a doki, mikor kérdeztük, remélem nem keverek semmit.
Az a baj, hogy ha magas FSH mellett van is peteérésed, az sosem olyan minőségű, hogy abból baba legyen :( Sajnos.
El vagyok nagyon keseredve, de gondolom nem mondok ezzel semmi olyat, amit ne értenél :( Nem is tudom hogyan lehet ebbe beletörődni, vagy feldolgozni.... :(
Te hogy állsz a petesejtdonációhoz?
Olvastam valahol, hogy a búzacsíra állítólag normalizálja az fsh hormont. Meg az arwen tornáról is olvastam ilyet. Probálkoztál esetleg ilyesmivel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!