Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan figyelhetem a méhszájam...

Hogyan figyelhetem a méhszájam állapotát?

Figyelt kérdés
2012. okt. 27. 14:26
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
Neked sehogyan sem kell!!!!Majd az orvos...
2012. okt. 27. 14:28
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
Megmosod a kezed jó alaposan, majd felnyúlsz (nekem fekvő helyzetben a leginkább tapintható, de van akinek guggolva megy). Ciklus elején/végén a méhszáj rendszerint leereszkedik, ovuláció környékén pedig fel, szinte elérhetetlen helyzetben. Ilyenkor fel is puhul (úgy szokták megfogalmazni a különbséget, hogy amikor kemény, akkor olyan mint az orrhegy, amikor felpuhul, akkor pedig mint az ajak). Ovulációkor és menzeszkor ki is van nyílva (a közepén a mélyedés jobban tapintható, tágabb). Kell egy kis idő, amíg megtanulod nálad pontosan mit jelent a felszállt/leszállt/nyitva/puha/kemény stb., de nyákvizsgálattal és hőgörbével kombinálva kikalkulálható, mikor van az ovulációd :)
2012. okt. 27. 14:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ!
2012. okt. 27. 14:43
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

Én is inkább azt javasolnám,hogy sehogy!

De,hogy bevalljam,anno én is vizsgáltam magam! Semmit nem tudtam eltalálni.

Mint, kiderült, már terhes voltam én mégis úgy érzetem,hogy lent van és nyitott!:)

2012. okt. 27. 17:03
 5/8 anonim ***** válasza:
34%

köszi a lepontozást!

1 voltam...

attól nem leszel sajnos terhes,hogy vizsgálgatod magad :(

Ezt hidd el nekem ,mert 5 évet vártam babára!!!!!!!

2012. okt. 27. 17:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Senki nem mondta, hogy ettől lesz terhes. De szerintem nagyon jó, ha az ember ismeri a saját testét! Nekem pl. a tabletta abbahagyás után nem állt vissza a ciklusom, és amíg várok arra, hogy visszarendeződjön, a testem figyelése (hő, méhszáj, nyák) jó támpontod ad arra, hogy egyáltalán van-e peteérésem, és ha igen, mikor.
2012. okt. 27. 17:09
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem én voltam a lepontozó, már bocsi.

Én augusztusban tettem le a tablettát, szeptemberben mértem a hőmet, 25 napos ciklussal. Októberben 37 napos ciklus. A hőből lehet olvasni az ovut, illetve szept-ben nem lehetett, mert nem volt, de az októberi jól látszott.

Szóval, tényleg azért szeretném ezt csinálni, hogy tudjam, még egy támpont, hogy hogyan működöm.

Ezért nem gondolnám, hogy el kellene ítélni.

Más felelőtlenül, ahogy jön úgy puffan alapon esik teherbe (ahol nem akarják), aztán meg mi lesz azzal a kicsivel.... nem ilyekor kéne leszólni az ember lányát? Nem akkor, amikor készül a terhességre!!) Bár megbocsáss!

2012. okt. 27. 17:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Én május végén hagytam abba a tablettát, két hónapig meg sem jött... Mikor nyáron látott a nőgyógyász, azt mondta, hormonvérvételre csak akkor küld, ha fél évig nem rendeződik. Egyszerűen muszáj volt valahogy figyelni magam, nem lennék képes kétségek közt ülni, hogy na, lehet, hogy van, lehet, hogy nincs. Akkor már inkább megtanulom értelmezni a testem :)
2012. okt. 27. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!