Miért jó ha az ember lekezdi már a tervezésnél szedni a terhesvitaminokat?
13:41 es vagyok.
Na szóval.Nekem nincs műkörmöm, két gyermeket elvetéltem!!!És még te sajnálod tőlem a gyereket??Hát köszi.Én meg akkor tőled!
Mivel megszületem egy halott babát, ezért elmentünk GENETIKUSHOZ, aki ért hozzá, és ő mondta hogy elég ha a folsavat szedem.Nem tudom ÉRTED e?Lehet hogy nem.
Én egészségesen étekezem, nem chipszeket zabálom, meg a sütit, meg a cólát!Gyümölcsöt, zöldésget, teljes kiörléű gabonát.......
Emellet azt mondják a nőgyógyászok is hogy nem kell feltétlen vitamint szedni.Vagy te nem jársz dokihoz?
Úgyhogy légyszi ne műkörmözz itt nekem jó?
Mindenki maga tudja hogy mit szed és mit nem!
Szerinted anyáink mit szedtek?Hm?És egészségesen megszülettünk.
Próbálj meg normálisan válaszolni, és ne mástól sajnálgatni a gyereket jó?Mert ha valaki többet megtett a gyerekéért mint én, hát lehet hazudik.
Te mennyit tettél meg érte?
Ja, és én is szedem terhesség alatt, pedig hányingerem van tőle, alig tudom lenyelni.Csak előtte nem szedtem!!Nem dohányzom, tökéletes a vérképem végig!
Utolsó voltam.
Veszekedni akarsz? Kitölteni rajtam az indulataidat? Vagy versenyezni, hogy ki tesz többet a babáért?
Nem iszom, nem dohányzom, nem kávézom, nem sütizem, zöldséget eszem, gyógyteákat iszom, barátcserjét szedek, Magne B6-ot, Elevitet már három hónappal azelőtt óta, hogy elkezdtünk a babával próbálkozni. Saját magam sütöm a kenyeremet, és nem gépben, hanem sütőben, teljes kiőrlésű gabonából, magvakkal. Ja, és láttam már nőgyógyászati rendelőt közvetlen közelről jópárszor már, mivel elmúltam 30. Hőmérőzöm, LH tesztelek. És sose volt műkörmöm. Ennyi már elég?
"Gondold el, egy évre estem teherbe, mennyi pénz az!" Kit érdekel? Ha tízszer ennyibe kerülne, akkor is kiadnám érte, hogy egészséges babám szülessen.
"Szerinted anyáink mit szedtek?Hm?És egészségesen megszülettünk." Ha utánajártál volna, rájöttél volna, hogy anyáink körében sokkal magasabb volt az idegcső-rendellenességgel született babák száma, mivel nem vittek be elég folsavat az élelemmel. Ezért nagy szám a terhesvitamin, amire én nem sajnálom a pénzt, akkor se, ha tíz évig kell szednem.
Ja, nekem is genetikus mondta, hogy nem elég a folsav, mert B12 vitamin hiányában nem tud hasznosulni.
Ha jól megnézed, nem én kezdtem, te sajnáltad tőlem a gyereket!!!Én csak elmondtam a kérdezőnek a véleményemet, nem mondtam hogy hogy cselekedjen!!
És ezzel más is van így, mármint hogy a gyógyszergyárak gazdagodnak meg a terhességen.Én sem a pénzt sajnáom, hogy mondhatsz ilyet??Tudod már te hogy mennyit költöttünk arra hogy egészséges babánk szülessen??És nem a vitamintól lesz egészséges, elhiheted.Én mind a két terhességemmel szedtem, és mégsem született meg egészségesen a babám!!!
Most is szedem, de csak mióta babás vagyok.Ez csak kiegészítés.
Na de lényeg a lényeg hogy engem nagyon érzékenyen érint ez a téma, azért reagáltalak le, mert rosszul esett hogy látatlanba sajnálod tőlem a gyereket!!Nem volt szép beszólás, beláthatod.
Én sosem szoktam ezen az oldalon vitát szítani, de ha rám nézve sértőt mondanak, vagy inkább bántót, akkor azt nem hagyom szó nélkül, mert lehet véleményt alkotni bántás nélkül is, én senkit nem bántottam azzal a válaszommal, te meg letámadtál ismeretlenül.
37 hetes km.
Engem meg ez akasztott ki: "Gondold el, egy évre estem teherbe, mennyi pénz az!" De nagyon. Ehhez képes nagyon is finom voltam, és nem érdekel, mennyire érezted sértésnek.
"Az utóbbi években (Czeizel Endre vizsgálatai alapján) kiderült, hogy a terhesség előtt kb. 1 hónappal kezdett napi 400 mg Folsav és B-vitaminok bevitele csökkenti a várható fejlődési rendellenességek kialakulását, ezért ma az orvosok azt javasolják a családtervezőknek, hogy szedjék ezeket a vitaminokat." Mit gondolsz, miért jártatom a számat, hogy időben el kell kezdeni szedni a terhesvitamint, és a folsav önmagában nem elég, mert B12 vitamin hiányában nem tud hasznosulni? A terhesvitaminban viszont VAN B12 vitamin! Hát ezért fontos, többek között, és nem csak akkor, amikor kiderül a terhesség, hanem már előtte is! Én mindenesetre nem spóroltam vele, nem érdekelt, "mennyi pénz az".
5 hetes km
Na jó látom nem érted.Legközelebb akkor sem kell ismeretlenül sértegetni valakit, nem vall valami szimpatikus jellemre.
Mindenki maga tudja hogy mit szed és mit nem!!!Aki ide kérdez és ír, annak ugye van internetje, és ott mindent megtalál evvel a témával kapcsolatban.Mi nem vagyunk orvosok, gondolom te sem.
Tény, hogy túl van dimenzionálva a terhesség, és piszok nagy üzlet!!
Én nem pénzt sanálom rá, lehet rossz volt a megfogalmazás, mert akkor nem KÜZDENÉK 4!!! éve ezért a babáért, inkább elvi kérdés.De neked ezt hiába mondom, mert túl sok eggyüttérzés nem szorult beléd, még így is azt hajtod hogy milyen finom voltál mikor "sajnáltad" tőlem a gyereket.Hát tényleg.De inkább nem olvasom többet vissza ezt a kérdést, mert szemellenzős emberekkel inkább nem vitázok, már ez is több volt mint kellett volna.
Azért minden jót, egészséges babát(én nem sajnálom tőled), és problémamentesebb terhességet mint az enyém, ja és ne kerülj olyan helyzetbe ahol személyesen kelljen értekezned genetikussal!Ja és egy kicsit több empátia.
Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!