Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért nem vagyok igazi nő, ha...

Miért nem vagyok igazi nő, ha 32 évesen még egyáltalán nem akarok gyereket?

Figyelt kérdés
A környezetem majd' mindenki igen gyakran azzal jön, hogy ennyi idős nőnek gyerekvállaláson kell, hogy járjon az esze, miközben semmi kedvem nincs ehhez, de igazán indokolni sem tudom, hogy miért nem. Aki hasonlóan gondolja, az hogyan szereli le a környezetében azokat, akiket nem akar megbántani, de azt sem akarja, hogy tovább nyaggassák ezzel?

2012. okt. 23. 01:32
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Unokatestvéreimnek vannak gyerekeik, ők gyakran. Testvérem hál istennek sokkal fiatalabb, még nem mondja. De akik unokázni szeretnének... Na az a legnehezebb...
2012. okt. 24. 00:58
 12/18 anonim ***** válasza:

Jó, de hát nem lehetsz az ő igényeik kiszolgálója. Gyerekkel akarnak játszani? Menjenek egy olyan szakmába, ahol ezt lehet, vagy fogadjanak örökbe!

Nem azért vagy, hogy mások igényei szerint élj!

Szerintem ez kegyetlenség tőlük!

2012. okt. 24. 01:02
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerek pl. egy fiút, akinek a szülei tanárok, és nagyon, nagyon akartál, hogy a fiú orvos legyen. A fiú meg jogász lett és nagyon sikeres, és a szülei nem bocsátják meg neki, hogy nem orvos lett....Hol van itt a szeretet?????
2012. okt. 24. 01:03
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

#9: szerintem azért is nehéz ez és bizonytalanodsz el te is, mert biztosan nem tudjuk mi a jó élet, ami nekünk való. ha teljesen magabiztosak lennék, akkor nem tudnák elrontani a kedvünket ezek a kérdések, hanem csak mosolyognánk. nem tudjuk nem fogjuk e megbánni az egészet később. és ezek a kérdések tulajdonképpen azt duruzsolják, hogy deeee meg fogod bánni :D és ilyet nem szép a másiknak duruzsolni(főleg mert neki sincs halvány lövése sem arról mi a jó nekem). csak ők mégis meg vannak győződve, hogy a dolgokat úgy kell csinálni, ahogy ők. és ezért vállalják ezt is. mert hogy megmentésre szorulunk :) olyan mint amikor egy öngyilkost elkapnak akarata ellenére. szerintem valahogy így látják a szitut. hogy vesztünkbe rohanunk és ők még itt megkísérelnek megállítani.

mellesleg én is azóta vagyok biztosabb abban, hogy nem bánom, ha nem lesz gyerekem, amióta látom, hogy ismerőseimnél milyen ez. van, hogy napokat töltök náluk és játszom a gyerekekkel és aranyosak meg minden, és jó ez, de valahogy nem nekem. olyan mint egy ruha ami tetszik, de tudom, hogy nem az én világom. és ezt sajnálom is kicsit, hogy nem az én világom, de ettől még nem lesz az. és akkor jönnek a pillantások, akik hibáztatnak és sajnálnak, hogy miért nem az... ááááááá... :D

2012. okt. 24. 02:01
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, köszönöm mindenkinek! Ilyen érzések motoszkálnak ám bennem is, de már kezdek néha tényleg kételkedni, hogy ha kilógok a sorból, akkor problémás vagyok? Nagyon értem amiket írtatok, észben is fogom tartani, és mosolyogni fogok, ha legközelebb is meghallom az örök kérdést :)
2012. okt. 24. 02:23
 16/18 anonim ***** válasza:

Amint az elején írtam, bármi másba is bele lehet kötni, amitől érezheted azt, hogy kilógsz a sorból, és ettől ha megijedsz, hogy baj van Veled, az önbizalmi probléma. Ezt kineziológussal tudod gyógyíttatni.

Ha szüleidről van szó vagy más hozzád közel álló személyről, akkor nyugodtan mondhatod a legbelső érzéseidet is. Én pl. van, hogy azt mondom, hogy eszemben sincs gyökeret verni ebben az élhetetlen világban. Vagy hogy senkinek nem akarom azt okozni, hogy ezen a bolygón kelljen élnie.

Attól függ, milyen hangvételű a beszélgetés, a szituáció.

2012. okt. 24. 17:58
 17/18 anonim ***** válasza:
Hát egyáltalán nem ilyen az élet egy gyerekkel, ahogy írod, hanem elmondhatatlanul sok boldogságot adnak az embernek. Mindazonáltal jogod van nem akarni gyereket és ha te sem piszkálod a gyerekeseket, akkor ahhoz is jogod van, h ők se piszkáljanak téged. Aki nem érzi fontosnak, ne szüljön, nem kényszer.
2012. okt. 25. 21:17
 18/18 anonim ***** válasza:

Jaj, hála az égnek, végre egy olyan kérdést találtam a gyik-en, ahol minden válasszal egyetértek. Azt hittem, sosem jön el ez a pillanat. :)

Amúgy elmondtak előttem mindent, ehhez nincs mit hozzáfűznöm.

2013. ápr. 26. 01:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!