Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti lemondanátok az egyik...

Ti lemondanátok az egyik álmotokról és a tanulásról, egy másik álmotok egy kisbaba érkezése miatt?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, olyan családom van ahol elítélik akiknek nem a tanulás és a karrier a legfontosabb.

Nemrég még azt hittem, hogy nekem is ezek a dolgok a fontosak, mentőtiszt szeretnék még mindig lenni, de állapotos vagyok és a kettő nem egyeztethető össze. A mentőzés kemény dolgok, nem egy kisgyermekes anyukának való, így erről le kell mondanom.

A tanulást nem örökre hagynám abba, csak most felfüggesztem.

Szerintetek is ekkora nagy bűn elpazarolni az eszem, a tehetségem a kisbaba érkezése miatt? Mert a szüleim szerint ennél nagyobb bűn nem létezik.

3 éve vagyunk együtt a párommal, Ő 25 éves.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. okt. 21. 09:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én is várandós vagyok, sajnos nálunk a párom nem szeretné a babát, pedig dupla annyi ideje vagyunk együtt mint ti. Egyedül nem tudnám eltartani, el kell vetetnem. Egy borzalom amit most átélek, senkinek sem kívánom. Egy babánál nagyobb áldás nincs a világon, nem kell bánnod hogy őt választod. A többit lehet később is.
2012. okt. 24. 00:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! A szülők sem tudnának támogatni? Tudom milyen borzalmakat élsz át emiatt,voltam ilyen cipőben én is! Én végig sírtam az egészet annyira nem akartam elvetetni,de szüleim nem voltak olyan helyzetben,hogy támogatni tudjanak akkori párom meg anyuci pici fia volt és anyuci azt mondta nem fog szégyenkezni! Aztán rátaláltam a férjemre akitől született egy kisfiam aki már 4 éves lesz Januárban :)! Próbálj megoldást keresni! Ha nem tudsz akkor meg,részvétem és kitartás!
2012. okt. 24. 09:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Én jó példa vagyok arra, hogy ezt is azt is "kipróbálhattam".

Első terhességem meg kellett szakítassam, mert épp akkor jelentkeztem az egyetemre amikor megtudtam, hogy állapotos vagyok, én 19 voltam akkor.

Nekem is voltak álmaim, de keservesen sirva mentem abortuszra álmok ide vagy oda... Akkor ugy gondoltam igy kell legyen, sem az egyetem sem az azt követő reménybeli életem mellett nem férhetett volna meg a baba.

A sors ugy akarta, hogy 4 évvel később amikor már az egyetemet utolsó előtti évét töltöttem újra állapotos lettem. Ekkor már 25 éves voltam ugyebár, 2. abortuszt nem akartam, megtartottam. Junius26án volt az utolsó államvizsganapom, julius közepére voltam kiirva. Ugy tanultam az államvizsgára, hogy fogalmam sem volt, hogy esetleg nem szülök e meg még a vizsgák előtt.

Levizsgáztam majd a diplomaosztó után 5 nappal megszületett a kincsem.

A sors ismételte önmagát, gyaíkorlatilag ugyan az történt mint ha a legeleján megtartom a babát, annyi különbséggel, hogy én magam is 5 évvel érettebb voltam. Szeptembertől ujra iskolába jártam lakhelyemtől 200km-re, apa mama volt a babóval, fejtem a tejet és otthonhagytam, megoldottuk.

Mire bölcsibe ment énis találtam munkát.

Nem gondolom, hogy az egyik álom kizárja a másikat, az meg hogy ugy gondolod a te hivatásbeli álmod kizárja a családalapitást az azt jelenti, hogy bármennyi éves is leszel, nem fér össze a hivatás a gyerekkel, szóval a két álom örökre kizárja egymást, szerinted.

Hát nem tudom, ez érdekes szemlélet, az, hogy ennyire nem tudnád összeegyeztetni a kettőt, azt bizonyitja, hogy valóban nem vagy elég érett még hozzá.

2012. okt. 24. 12:25
 14/14 anonim ***** válasza:

nem olvastam végig a hozzászólásokat, mert nem akarom felidegesíteni magam, szóval: nemtom mit írtak neked, csak annyi, h a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást!!!!!!!!

Én is főiskola utolsó évében szültem szeptemberben, be tudtam fejezni egyéni tanrenddel (csak zhra ,vizsgára kellett bejárnom, a tananyagotb megkaptam fénymásolva vagy emailen), havi pár napra kellett segítség, pl férjem, anyósom, anyukám vettek ki szabikat, de senkinek nem volt elképesztő nagy áldozat, mert 10 napnál senkinek nem vettem el több szabíját egy évben. Aztán jött a második gyerek is, most meg jelentkeztem mesterképzésre levelezőn, szintén államilag finansz, mellette meg munkát keresek (vszleg találok is, mert hiányszakon végeztem), és próbáljuk a 3. gyereket. Az lehetsz, ami lenni akarsz, az meg egy nagy baromság, h a gyerek miatt meg kell rekedni az érettséginél. Bazira untam volna magam/unnám, ha nem kéne még tanulni is. Persze nehezebb így, mint egymás után kivitelezni a tanulást meg a gyereket, de nem lehetetlen. A munka meg szinte mindegy mi, ha már óvodás a gyerek vagy nagyobb. Olyan beosztást kell kérni, h vki el tudja vinni és el tudja hozni a gyereket az oviból és a suliból.

2012. okt. 24. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!