Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mindenki az utolsó ciklus...

Mindenki az utolsó ciklus dátumát diktálta be a nőgyógyásznál? Akkor is, ha tudta hogy nem középidőben fogant a baba?

Figyelt kérdés
2012. okt. 16. 11:39
1 2
 1/20 gabszem ***** válasza:
51%
igen
2012. okt. 16. 11:41
 2/20 anonim ***** válasza:
51%
szintén igen.
2012. okt. 16. 11:41
 3/20 anonim ***** válasza:
51%
Persze, őket nem az érdekli, hogy mikor fogant a baba.
2012. okt. 16. 11:52
 4/20 anonim ***** válasza:
51%
Az orvos mindig az utolsó menstruáció első napjától számol ezért nem 9 hónap hanem 10 :) tehát a tévhittel ellentétben nem 36 hétre szülsz hanem 40 re :)
2012. okt. 16. 11:54
 5/20 anonim ***** válasza:
68%
Igen, mert az orvos azt kéri. A terhesség 40 hete az utolsó menstruáció első napjától számítódik. Fogantatástól ~ 38 hét. De ugye a fogantatást (nem magát az aktust) a nő sem tudja, szóval muszáj valami meghatározhatóhoz viszonyítani.
2012. okt. 16. 11:55
 6/20 anonim ***** válasza:
60%
Igen, mert onnan kell számolni. Ha esetleg az UH-os adatok és a dátum szerinti méret nagyon eltér, akkor az orvos módosít úgy is a kiírás időpontján, illetve asszerint adja meg. Nekem is csak a 12. heti UH után írta ki a terminus végét, bár nekem meg is egyezett a menzesz szerinti időponttal.
2012. okt. 16. 12:16
 7/20 anonim ***** válasza:
44%
Én még nem vagyok terhes, de ismerek olyat, aki nem az utolsó menstruáció időpontját diktálta be. Olyan prózai oka van, hogy PCOS-s, így van, amikor csak 40-50 napra jön meg neki. Elég durva elszámolás lett volna, ha ennek alapján számolják :) Ha nekem is ilyen lenne a ciklusom, szerintem én is inkább valami közelebbi dátumot diktálnék be...
2012. okt. 16. 12:17
 8/20 anonim ***** válasza:
44%
A PCOS-ról nyilván tud a dokija, mint ahogyan minden velejárójáról is. Az orvost tájékoztatni kell az eü gondjaidról, és a sejtéseidről, de had döntse már el az ORVOS, hogy mindent figyelembe véve mennyi idős lehet a terhesség.
2012. okt. 16. 12:28
 9/20 anonim ***** válasza:
20%
Hát én 7 nappal későbbi időpontot diktáltam be, mert a 21. napon volt pé-m akkor, és igazam is lett! A korai ultrahangok szerint is, és aszerint is hogy pontosan a kiírt napon született a babám.
2012. okt. 16. 12:29
 10/20 anonim ***** válasza:
36%
Utolsó vagyok, egyébként ez nem követendő példa. Én tuti biztos voltam a tüszőrepedés időpontjában egyébként.
2012. okt. 16. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!