Létezik, hogy ilyen hosszú ciklusnál a 13. napon van ovus
fájdalmam?
Létezhet, de a vizes nyák az egyáltalán nem utal ovulációra. A fájdalom az mástól is lehet, én inkább a nyáktünetre hagyatkoznék, illetve mindenképpen használnék a helyedben ovulációs tesztet (nem drogériásat, patikait, azok drágák, hanem Vaterán fillérekért lehet rendelni nagy tételben, ha minden nap használod, akkor sem horror az ára).
2012. okt. 12. 19:04
Kedves Kérdezö, én a saját példámbol kiindulva azt mondanám, hogy lehet. Nálam ugyanis egyik honapban amikor a nögyogyászom nézte uh-on akkor a 17. napon volt peteérésem, majd a következö honapban vettem ovu tesztet amit csak kiváncsiságbol megcsináltam aznap amikor megvettem és nagyon erös pozitiv lett a 10. napon!!!! Ezt ki is használtuk aminek meg is lett az eredménye;) Most vagyok 19 hetes!
Csak azért irtam le ilyen részletesen mert ebböl következtetve szerintem egyáltalán nem biztos, hogy minden honapban ugyanazokon a napokon van peteérés, mint azt az én esetem is mutatja!
Hasonlo sikert kivánok neked is!
2012. okt. 12. 19:20
3/11 A kérdező kommentje:
Most ovulációs mikroszkópot használok (maybe baby) kíváncsi vagyok mikor fog páfrányos mintát mutatni. előző hónapban mikor volt a nyúlós nyákom akkor együtt voltam a párommal, de nem lettem állapotos, viszont nem jött meg rá 14 napra, ahogy a nagykönyvben megvan írva, mert ugye ovu után 14 napra jön a menstruáció.
4/11 A kérdező kommentje:
Kedves 2. válaszoló, gratulálok neked a babához! :) Remélem hamarosan én is cipelhetem az édes kis terhemet.
előfolrulhat de kicsi az esélye. Viszont mielőbb menny el kivizsgálásr, mert az ilyen hosszú és összevissza ciklusok hormonbetegségre utalnak.
2012. okt. 12. 22:12
Nem értek egyet az előttem szólókkal, ilyen nem létezik. Mégpedig azért, mert bármilyen hosszú a menstruációs ciklusod, a luteális (peteérés utáni) szakasz fix hosszúságú, a follikuláris (peteérés előtti) szakasz lehet hosszabb. A luteális szakasz 10-14 napos, ez egyénfüggő, sem hosszabb, sem rövidebb nem szokott lenni. Egy 46 napos ciklusban tehát a 32-36 nap között lehet ovulációd, a 13. napon semmiképp.
Ha mégis a 13. napon van ovulációd, akkor 10-12 nap múlva menstruálni fogsz, és lehet hogy ezúttal nem olyan hosszú ciklusod lesz.
A hosszú ciklusok egyébként PCOS gyanúra utalnak, ilyenkor a petefészek fájdalmat okozhatja a ciszták miatt megnagyobbodott petefészek is, szóval én mindenképp kivizsgáltatnám ezt a dolgot.,
2012. okt. 12. 23:39
Ez így van, azért írtam, hogy lehet hogy azt érzi, mert nem lehtetlen, hogy most kivételesen van normál időben pé-je.
2012. okt. 13. 00:41
Ilyen hosszú ciklusnál én nem játszanék a mikroszkóppal, hanem dokihoz mennék, mert meg van az esély,hogy nincs pé. Barátnőm a mikroszkóp mindig mutatta, de nem is volt peteérése!
2012. okt. 13. 05:13
Nekem 28 napos ciklusomnál 10. napon volt ovum, pedig normál esetben 15.-17. en szokott lenni, szerintem nem kizárt..
2012. okt. 13. 10:39
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azért gondoltam, hogy várok még, mert májusban hagytam abba a fogamzásgátlót! Régebben sem volt tökéletes, de azért ilyen hosszú ciklusaim nem voltak, mármint gyógyszer előtt. Ma reggel viszont, 15. ciklusnap, volt nyúlós nyákom. Kíváncsi leszek hogy fog alakulni a menstruációm ebben a hónapban...
Kapcsolódó kérdések: