Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Létezik, hogy ilyen hosszú...

Létezik, hogy ilyen hosszú ciklusnál a 13. napon van ovus fájdalmam?

Figyelt kérdés
46.napra jött most meg ebben a hónapban, ma vagyok a 13. napon és fáj a petefészkem. nyúlós nyákom nincs, inkább vizes ill. kevés fehér folyás, de tényleg minimális. Előző hónapban 42. napra jött meg és akkor is a 13.napon volt peteérés gyanús, de akkor nyákom is volt nyúlós. Állapotos nem lettem sajnos. Létezik ez ilyen hosszú ciklusnál?
2012. okt. 12. 18:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Létezhet, de a vizes nyák az egyáltalán nem utal ovulációra. A fájdalom az mástól is lehet, én inkább a nyáktünetre hagyatkoznék, illetve mindenképpen használnék a helyedben ovulációs tesztet (nem drogériásat, patikait, azok drágák, hanem Vaterán fillérekért lehet rendelni nagy tételben, ha minden nap használod, akkor sem horror az ára).
2012. okt. 12. 19:04
 2/11 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdezö, én a saját példámbol kiindulva azt mondanám, hogy lehet. Nálam ugyanis egyik honapban amikor a nögyogyászom nézte uh-on akkor a 17. napon volt peteérésem, majd a következö honapban vettem ovu tesztet amit csak kiváncsiságbol megcsináltam aznap amikor megvettem és nagyon erös pozitiv lett a 10. napon!!!! Ezt ki is használtuk aminek meg is lett az eredménye;) Most vagyok 19 hetes!

Csak azért irtam le ilyen részletesen mert ebböl következtetve szerintem egyáltalán nem biztos, hogy minden honapban ugyanazokon a napokon van peteérés, mint azt az én esetem is mutatja!

Hasonlo sikert kivánok neked is!

2012. okt. 12. 19:20
 3/11 A kérdező kommentje:
Most ovulációs mikroszkópot használok (maybe baby) kíváncsi vagyok mikor fog páfrányos mintát mutatni. előző hónapban mikor volt a nyúlós nyákom akkor együtt voltam a párommal, de nem lettem állapotos, viszont nem jött meg rá 14 napra, ahogy a nagykönyvben megvan írva, mert ugye ovu után 14 napra jön a menstruáció.
2012. okt. 12. 19:21
 4/11 A kérdező kommentje:
Kedves 2. válaszoló, gratulálok neked a babához! :) Remélem hamarosan én is cipelhetem az édes kis terhemet.
2012. okt. 12. 19:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
előfolrulhat de kicsi az esélye. Viszont mielőbb menny el kivizsgálásr, mert az ilyen hosszú és összevissza ciklusok hormonbetegségre utalnak.
2012. okt. 12. 22:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet az előttem szólókkal, ilyen nem létezik. Mégpedig azért, mert bármilyen hosszú a menstruációs ciklusod, a luteális (peteérés utáni) szakasz fix hosszúságú, a follikuláris (peteérés előtti) szakasz lehet hosszabb. A luteális szakasz 10-14 napos, ez egyénfüggő, sem hosszabb, sem rövidebb nem szokott lenni. Egy 46 napos ciklusban tehát a 32-36 nap között lehet ovulációd, a 13. napon semmiképp.

Ha mégis a 13. napon van ovulációd, akkor 10-12 nap múlva menstruálni fogsz, és lehet hogy ezúttal nem olyan hosszú ciklusod lesz.

A hosszú ciklusok egyébként PCOS gyanúra utalnak, ilyenkor a petefészek fájdalmat okozhatja a ciszták miatt megnagyobbodott petefészek is, szóval én mindenképp kivizsgáltatnám ezt a dolgot.,

2012. okt. 12. 23:39
 7/11 anonim ***** válasza:
Ez így van, azért írtam, hogy lehet hogy azt érzi, mert nem lehtetlen, hogy most kivételesen van normál időben pé-je.
2012. okt. 13. 00:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen hosszú ciklusnál én nem játszanék a mikroszkóppal, hanem dokihoz mennék, mert meg van az esély,hogy nincs pé. Barátnőm a mikroszkóp mindig mutatta, de nem is volt peteérése!
2012. okt. 13. 05:13
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem 28 napos ciklusomnál 10. napon volt ovum, pedig normál esetben 15.-17. en szokott lenni, szerintem nem kizárt..
2012. okt. 13. 10:39
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azért gondoltam, hogy várok még, mert májusban hagytam abba a fogamzásgátlót! Régebben sem volt tökéletes, de azért ilyen hosszú ciklusaim nem voltak, mármint gyógyszer előtt. Ma reggel viszont, 15. ciklusnap, volt nyúlós nyákom. Kíváncsi leszek hogy fog alakulni a menstruációm ebben a hónapban...
2012. okt. 14. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!