Szerintetek a munkahelyi stressz nehezitheti a teherbeesest? Van akinek ennek ellenere is osszejon/tt?
Figyelt kérdés
2012. okt. 4. 10:29
1/7 anonim válasza:
Van, akinek biztos nehezíti, Nekem épp fordítva volt. Sokáig próbálkoztunk, nem sikerült a baba, amikor úgy döntöttem, hogy akkor dolgozni fogok. Sikerült munkát találnom, 3. hónap, elég stresszes és kiderült, hogy akkor már 8 hetes terhes voltam...
2/7 anonim válasza:
Szia!Az én munkahelyem is elég stresszes volt.Ennek ellenére összejött a baba,viszont a 9.héten elhalt a terhesség:(.Műszeres úton fejezték be.Most hogy a stressz mennyire befolyasolta ezt,talán sosem tudom meg,de szerintem hatással van rá.
3/7 anonim válasza:
Szia! Az én munkahelyem is nagyon stresszes volt.(még pszichiáterhez is kellett járnom, hogy el tudjam viselni az állandó cseszegetést) Vezető beosztásban voltam, és sajnos áthelyeztek egy másik helyre. Segítséget alig kaptam, sokat üvöltöztem, sík ideg voltam, mint valami elmebeteg. Aztán egyszer csak betelt a pohár. Szombaton összeszedtem a holmimat, és hétfőn bementem felmondani. (pedig mondom, nagyon jól fizető állás volt, 3-mal kezdődött a fizetés, és hat számjegyű volt) Aztán csak nem akart megjönni, én azt hittem, hogy még a stressz az oka. Párom bizonygatta, hogy nem, terhes vagyok. Nem hittem neki. Aztán mikor már tényleg nagyon nem akart megjönni,két héttel a felmondás után, teszteltem. Este fél 8-kor akkora két csíkos volt, hogy csak na. Nem tudtam, hogy sírjak-e, vagy nevessek. És most épp várom, hogy elaludjon a 9,5 hónapos kisfiam. (csak egy olyan gondolat motoszkál bennem azóta is, hogy a hormonális változások és a kisfiam a pocakomban akarta akkor, hogy vessek véget a munkahelyi ámokfutásnak.) De a világ legjobb döntését hoztam akkor. Van egy gyönyörű kisfiam, akit mindennél jobban szeretek. :-)
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Első: gratula a picihez!:) Hogyhogy nem vetted észre hogy terhes vagy? Megjött rendesen?
Második: sajnálom a vetélést. Próbálkoztok azóta is? Váltottál munkahelyet?
Harmadik: neked is gratula a babához! :) Azt megkérdezhetem, hogy a felmondás miatt hogy alakult a GYES GYED? Vagy visszavettek? Vagy felmondási időben is védett vagy? Köszi!
A kérdést azért postoltam, mert végre rendben van a vérképem, viszont elég stresszelős vagyok a munkahelyen. Nem maga a munka az oka, sztem bármelyik munkahelyen az lennék. Én kineziológushoz járok.
2012. okt. 6. 07:04
5/7 anonim válasza:
Szia, hármas vagyok. Azonnali hatállyal mondtam fel. Decemberben szültem, most kilenc hónapos a kisfiam. A tgyásom az egekben volt, kb. 260 ezer forint. A gyedem most kapom, ami tegnap jött meg, 48175 forint. Jó nagy különbség, ugye? Ez azért van, mert a tgyást a szülést megelőző évből számolják, amikor is volt bruttó 500 ezres fizetésem, a gyedet pedig az igénylést megelőző évből, ami ugye a tavalyi év, amiben volt 3 hónap jó fizető kereset, a többi meg a munkanélküli segély. A gyedem is csak kb. 15 hónapig jár, nem pedig a gyermekem két éves koráig, mert csak annyi volt az igénylés megelőző két évben a ledolgozott hónap. A gyes pedig állandó, kemény 26 ezer forint. Szerencsére még a gyednél tartok, bár nem mintha sokkal több lenne. Csak kicsit furcsa ez a nagy forintális változás az életemben. És tudod, az a legrosszabb, hogy egy nagyon jól fizető állást kellett otthagynom, de nem azért, mert szakmailag 0 voltam, hanem mert idegileg teljesen taccsra tettek. Hát ez van. Sok sikert neked a babapojekthez. Hidd el, akkor jön, amikor a legkevésbé sem várod! Drukkolok! Üdv
6/7 A kérdező kommentje:
Tényleg nagy különbség. Ezek szerint tgyás akkor is jár, ha már nem vagy munkaviszonyban és ezáltal nem fizetik neked a TBt? Így nem is kellett munkanélkülire menned?
2012. okt. 6. 07:52
7/7 anonim válasza:
Stresszes, jól fizető állás, évekig nem jött a baba. Mikor elmentem 4 órába, /képzelheted mennyi pénzért/, 1 hónap után teherbe estem. És még azzal is meggyanusítottak, hogy "direkt" szúrtam ki velük - hát persze, azért a jó kis gyedért, nemigaz? Úgyhogy igen, nehezíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!