Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért befolyásolja a stressz...

Miért befolyásolja a stressz a teherbeesést?

Figyelt kérdés
2009. nov. 12. 17:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát, nem könnyíti meg,bár szerintem ez személy függő.

Én az első babámnál épp munkahelyet váltottam, minden nap idegeskedtem, és mégis megfogant.Sajna őt elvesztettem.Most pedig csak azon gyötrődöm,hogy mikor jön már, de hát ez is egyfajta stressz, rágörcsölés, ami nem tesz jót.

2009. nov. 12. 17:26
 2/4 anonim ***** válasza:

A stressz által termelt hormonok befolyásolják a női ciklust. Egyszerűen ezek a "gonosz hormonok" ártanak a petének és az ovulációnak is valamint okozhatnak akkora gondot is mint a menstruáció teljes elmaradása.. Ez persze egyénfüggő.. Van akinek káros a stressz van akinek nem. Mint ahogy két női szervezet sem lehet egyforma.

nekem ártott!

2009. nov. 12. 17:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hallgasd meg egy orvos álláspontját: a stressz leblokkolja a belső nemzőszervek hormonális működését. Az agy stresszhelyzetben jelet küld a petefészkeknek, hogy állítsák le a pete érlelését. Ezt azért teszi, mert a stresszes női testet az agy aképp értelmezi, hogy nem áll teljesen készen egy gyermek kihordására és felnevelésére. Ez úgymond egy védekező mechanizmus. Egy nyugodt, kiegyensúlyozott "anya-jelölt" érzete az agynak sokkal nagyobb biztonságérzetet biztosít egy utód teljesértékű felneveléséhez, mint egy szorongó, bizonytalan "anya-jelölté". Így a nyugodt nőnek zöld jelzést ad, a stresszes nőnek pedig leblokkolja a termékenységét. Remélem, segítettem. Sok szerencsét!
2009. nov. 12. 18:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem mikor volt egy erős idegeskedéssel teli időszakom a peteérésem úgy elcsúszott hogy csak na. A görbémen az értékek fel alá ugrottak peteérés előtt. Nehezen akart megtörténni a tűszőrepedés.
2009. nov. 12. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!