Több mint egy éve miért nem jön meg? Szedem a bromocriptint, barátcserjével próbálkoznék.
Figyelt kérdés
Már 14 hónapja nem jön meg a menstruációm. 25 éves vagyok, az első menstruációm 11 éves koromban volt, és mindig rendszertelen, erős vérzéssel küszködtem. Egy éve kiderült, hogy magas prolaktin szintem van, fél bromocriptint szedek rá naponta, amivel már fél éve normalizálódott is. Minden vérvételi eredményem rendben van (többi hormon, pajzsmirigy, stb...) Nőgyógyászatilag is rendben van minden. Most tervezek barátcserjét szedni, mert már szeretnék babyt. A nőgyógyász azt mondta, így is teherbe eshetem, hogy nincs meg!!??? Légyszi írjátok meg a tapasztalatotokat, hogy esetleg valaki járt már ilyen "cipőben"? Köszönöm!#babyboomm
2012. okt. 4. 07:53
11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat. Endokrinológushoz pont egy éve járok, csak a prolaktinom volt magas, de már az is normális fél éve. Sehol egy kósza csillagozás, a vérképem szerint minden rendben. Prolaktin most 16.68. Hüvelyi ultrahang szerint is minden rendben.
2012. okt. 5. 16:57
12/17 A kérdező kommentje:
Sajnos amióta elkezdtem menstruálni, azóta küszködök a túlsúllyal. Most így visszagondolva, tuti, hogy már akkor sem voltak rendben a hormonjaim. Rendszertelen, erős, darabos vérzéssel küszködtem mindig. Aztán jött egy fordulat, és elmúlt. Semmi, még egy kis barnázás sem. A nőgyógyász szerint, a sok évi magas prolaktin miatt, most besokallt a szervezetem, és most türelmesen várjak, amíg megjön... Sajnos a vérvételen lévő rövidítéseket nem nagyon tudom, hogy mi micsoda, de csillagozás nincs, a progeszteronnál, hogy picit alacsony, de az endro doki szerint azzal nem kell foglalkozni. a hüelyi ultrahang szerint: a bo. ovarium éretelen tüszőkkel. a jo ovariumban 20mm - es dominans folliculus látható (na ez mit jelenthet?)
2012. okt. 5. 17:06
13/17 anonim válasza:
A peteérés kezdetén (most itt a folyamatra gondolok) nem egy petesejt kezd el érni, hanem több. De csak egy válik dominánssá, az megnő, majd a ciklus kb. közepén (normális ciklusnál) megreped, a többi pedig visszafejlődik.
A 20 mm-es jó méretű, 20-22 mm-esen már meg szokott repedni.
Mikor látták ezt? Nem hívtak vissza másik UH-ra?
És mint mondtam, a hormonlaboron nem az számít, hogy csillagos vagy sem. Nekem volt, hogy egyetlen egy csillag se volt a laboromon, mégis rossz volt majdnem az összes értékem.
A progeszteron nyilván azért alacsonya, mert nincsen ovulációd.
14/17 A kérdező kommentje:
Nem hívtak vissza másik ultrahangra, jövőhéten megyek egy újabbra. Mivel sajnos nem értek semmihez a dologgal kapcsolatban, nem tudom hogyan cselekedjek... A vérvétel kb 2 hetes, előtte is vettek le többször is. Az endro orvos szeritn most rendben vagyok endrokrinológiailag (hogy őt idézzem) most azt mondta az orvos, szedjem még egy hónapig a bromót felet, és ha utána sem jön meg, akkor ciklus felépítést csinálunk. Fogalmam sincs, ez vajon segít, vagy árt?? (Bocs ha érthetetlenül, vagy ismétlődően fogalmazok, csak "gyerek cipőben" érzem magam) és köszönöm a választ
2012. okt. 5. 17:52
15/17 anonim válasza:
Hát gondolom ad vmi peteérés serkentő gyógyszert.
Mindenesetre ha ez a tüsző megreped/megrepedt, akkor kb. 2 hét múlva árható egy menzesz.
16/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. mint kiderült, van egy 4 cm-es cisztám, ez okozza a bajt. erre az endro doki diane 35-öt írt fel, azt mondta, pár hónapig szedjem, amíg beindul a menzesz, és ettől a ciszta is elmúlik. remélem nem lesz semmi bajom, még sosem szedtem fogamzásgátlót, és máris beképzelem magamnak a mellékhatásokat.
2012. okt. 18. 19:54
17/17 anonim válasza:
jo ovariumban 20mm - es dominans folliculus látható ez azt jelenti hogy van egy domináns petesejted ami mmegérhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!