Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCO-ra ki mit szed? Merckformi...

PCO-ra ki mit szed? Merckformint lehet barátcserjével?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Párommal babát szeretnénk, de nekem a dokim januárban diagnosztizálta ezt a betegséget. Elküldött vérvételekre, minden rendben volt. Mondta menjek el a diabetikushoz is és ő felírta nekem a Merckformin XR-t. 3 hónapja szedem, de még mindig semmi. Másfél hónapja kezdtem el szedni a barátcserjét is. A nődokim februárban azt mondta (mikor peteérés figyelésre vissza kellett mennem hozzá), hogy van tüsző, de nem nagy ahhoz h baba lehessen. Ezért bízom a merck-ben és a barátcserjében. Lassan vissza kell mennem UH-ra h megnézze változott-e valami, de nagyon remélem h igen. Van aki ilyen helyzetben van? Kinek mit mondanak a dokik?
2012. máj. 8. 09:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Nálam 9 évesen diagnosztizáltak PCOS-t. Akkor még nem, de 8 évvel később kaptam mercformint. (igazából egyik hónapról a másikra brutálisan felborult bennem minden, addig, mintha nem is lett volna PCOS-om, dokik megdöbbenésére) Nekem rendszertelen a menstruációm, azaz 2 évre el is múlt, majd a mercformintól kb évente 7-8 mensim már van, de peteérésem nincs. :( Itt "elismertebb" doki szerint 3-4 hónap alatt már látványosan javulnia kell a metformintól a helyzetnek (elvileg nagyban javítja a fogamzóképességet), nálam nem igazán változtatott. Szerinte (meg még egy doki szerint), ha babát akarok, akkor semmiféleképpen sem lesz természetes úton, olyan értelemben, hogy minimum több gyógyszerrel rá kell segíteni majd, hogy legyen baba vagy a beültetés + gyógyszerek.

Ha papíron rendben volt minden, akkor nálad jobb lehet a helyzet, mint nálam, úgyhogy drukkolok, hogy sikerüljön!:)

Én még nem szedtem barátcserjét, de jókat hallottam róla fórumokon. :)

2012. máj. 8. 09:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem is PCO-m van, de mi csak akkor kezdtünk babagyártásba, amikor rendeződött a helyzet (azaz a metformintól megszűntek a cisztáim, fogynom nem kellett). Ez kb. 3 hónap volt, utána a 2. próbálkozós hónapban hála Istennek jött a Manónk, 39 hetes vagyok. Premens tablettát is szedtem abban a hónapban, amikor sikerült, de mivel volt peteérésem, nem tudom egyértelműen erre fogni. Szerintem mindenképp szedheted egyébként, ártani semmiképpen nem fog. :) (A férjem egyébként az orvosom is, ő azt mondta, hogy nyugodtan lehet a barátcserjét is a gyógyszer mellett. :)) Hajrá!!! :) És mihamarabbi babásodást mindenkinek!
2012. máj. 8. 09:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet persze. De a gyógyszer mellé mozogsz is éd diétázol is? Mert 3-as kezeléssel lehet javulást elérni.
2012. máj. 8. 12:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

1.válaszoló! Sajnos szerintem a PCO egy nagyon "alattomos" női betegség, ami nagyon sokunknál előfordul. Viszont a merckformin nagyon jó erre a betegségre, hisz ezek szerint Nálad is, mert meghozta a menstruációdat, igaz még mindig nem havi ciklusban, de ez már nagy szó. Én nagyon sokat olvastam utána és sok orvos mindig nem fogadja el, mert azt mondják h ez a gyógszer cukrosoknak való. Ezek szerint nem. És most próbálkoztok?

2.válaszoló! Köszönöm a pozitívumokat :) Gratulálok h Neked ilyen hamar összejött PCO mellett. Örülök h azt hallani h felszívódnak a ciszták ettől a gyógyszertől és h lehet együtt szedni a kettőt. Nekem is most fog letelni a 3 hónap, pont amikor visszamegyek a dokihoz. És ha Neked nem kellett fogynod (55kg vagyok), mozogtál a szedése mellett? Mert ugye azt mondják h azt kell h hasson. Megmondom őszíntén én nem tudom tartani a mozgást, mert nagyon elszoktam tőle. Pedig régen rengeteget mozogtam.

3. válaszoló! Sajnos nem nagyon tudom tartani a diétát és a mozgást, nem vagyok túlsúlyos, tudom ez nem jelent semmit, de volt akinek úgyis felszívodtak a cisztái h nem mozgott és diétázott?

Kívánok Mindenkinek mihamarabbi babásodást! :)

2012. máj. 9. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!