Rettegek a terhességi hányingertől! Hogy győzhetném le az emetofóbiámat?
Szia!
Első válaszoló vagyok és egészségügyben dolgozom.
Szóval az én meglátásom, hogy neked nem a hányástól való fóbiád a legnagyobb gond, hanem amit írtál, hogy pánik beteg vagy. Ha ez így van akkor azt kellene kezelni és nem saját magad diagnosztizálni.
Ez nagyon nem jó így. Nem mondom azt, hogy hisztizel de szerintem nem kellene a netet böngészve diagnózisokat állítani, ha te nem értesz hozzá. Mondok neked egy példát volt olyan, hogy volt köztes vérzésem két ciklusom között és a net a keresőbe amikor beírtam ezt a tünetet az első 3 helyre halálos betegséget dobott ki. Holott semmi bajpon nem volt csak a szoptatás miatt borult fel a hormon háztartásom.
Másrészt a pánik betegség amúgy is okozhat fizikai tüneteket amiket te így élsz meg. Keres minden félképpen szakembert. Szerintem ez hogy kisvárosban élsz az nem lehet akadály. Tessék akkor máshová menni, főleg ha a saját illetve a később vallanál jövendőbeli gyermeked egészsége a tét.
Kérdező nem teljesen értettél meg. Akkor megpróbálom elmagyarázni.
Szrinte a hányástól való félelmed egy "társ" betegség.
Ez azt jelenti, hogy nem az a legnagyobb bajod (persze tudom, hogy nagy probléma, hogy ennyire rettegsz ettől) hogy a hányástól rettegsz, hanem a pánik betegséged.
Előbb azt kellene rendbe hozni és csak utána a másikat.
Mert a hányástól való fóbiádat hiába kezelik, ha az alap dolog ami kiváltotta megmarad.
Példál mondok nekd valamit. Egy magas vérnyomással küzdő embernél ki kell deríteni miért maga. Mert nem mindegy, hogy az erei meszesedtek el vagy a veséjével van a gond. Mind két esetben kezelik a vérnyomást vérnyomás csökkentőkkel, de ha a fő problémát például a vesebetegséget nem kezelik akkor az mit sem ér, ha lejjebb viszik a vérnyomást, mert attól az alap probléma megmaradt.
Remélem így már világosabb, hogy mire gondoltam. Nem hisztisnek gondollak félre ne értsél csak segíteni próbálok.
Szia!
Nem vagy egyedül én is ugyan ezzel küszködök.Ha már kicsit is hányingerem van bepánikolok egyből.A buszon is mindig rám jön a szorongás de arra már van megoldásom a könyvolvasás :) Ha rám jön valami miatt a hányinger ( amit legtöbbször magamnak generál az agyam) akkor elkezdek rágózni és nekem az segíteni szokott.A hányástól nagyon félek nem bírom elviselni.Ha elkapott valaki valamilyen hányós betegséget közelébe sem tudok menni és állandóan kézfertőtlenítővel tisztítom a kezeimet.Teljesen átérzem a helyzeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!