Miben (étel) van folsav? Illetve melyik vitaminban? Vagy milyen gyógyszerformátumban tudnám szedni?
Az alábbiakban egy lista következik, magas folsavtartalmú ételekkel:
folsavval dúsított müzlik, gabonapelyhek (100 grammban 1000-1500 mcg folsav)
kacsamáj, libamáj (100 grammban 600-2000 mcg folsav)
sertésmáj (100 grammban 600-1500 mcg folsav)
marhamáj (100 grammban 600-1200 mcg folsav)
földimogyoró (100 grammban átlagosan 250 mcg folsav)
földimogyoróvaj (100 grammban 210-240 mcg folsav)
napraforgómag (100 grammban 150-200 mcg folsav)
lencse, megfőzve (100 grammban 180-200 mcg folsav)
nyers búzacsíra (100 grammban 150-170 mcg folsav)
csicseriborsó, megfőzve (100 grammban 130-150 mcg folsav)
feketebab, megfőzve (100 grammban 120-150 mcg folsav)
narancslé (2 dl-ben 100-150 mcg folsav)
brokkoli nyersen (100 grammban 100-150 mcg folsav)
spárga (100 grammban 110-200 mcg folsav)
spenót (100 gramm nyers spenótban 50-200 mcg folsav)
kenyér, kukoricalisztből (egy szeletben 30-50 mcg folsav)
kenyér (a fejlett országokban kötelezően folsavazott búzalisztből, egy szeletben 20-40 mcg folsav)
De szerintem is szedj sima folsavat, vagy magzatvédő vitamint! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!