Többször hallottam, hogy ha valaki fogamzásgátló mellett esik teherbe, akkor sem lesz semmi baja a babának?
Figyelt kérdés
Mégis mindenhol azt írják, hogy már jóval a tervezett teherbeesés előtt érdemes abbahagyni a gyógyszer szedését, illetve pár hónapot várni a próbálkozás előtt. Akkor most mi az igazság? Mi baja lehet a babának, ha nem hagytam abba hónapokkal korábban, sőt még a terhesség első 3 hetében is szedtem, amíg nem tudtam, hogy terhes vagyok? van még itt olyan, aki fogamzásgátló mellett esett teherbe, a tablettát is csak később hagyta abba, megtartotta a babát és egészségesen született???2012. szept. 22. 11:58
1/6 anonim válasza:
Szia!
SZERINTEM, ha a baba megmarad, semmi baja nem lesz, merthogy a fogamzásgátlók a petefészkekre hatnak, méghozzá leállítják a peteérést. Babát nem érinti a sok hormon, csak akkor ha pl. túl vékony a méhnyálkahárta, nem tud beágyazódni, korai vetélés van, mert pl. nem jó volt vmi a petesejttel, nem tudja a sárgatesthormon elvégezni a feladatát....de ez úgyis "látványos", úgyhogy ezért írtam, hogyha már a baba megmarad, nagy baj nem lehet....
2/6 anonim válasza:
unokatestvérem is fogamzásgátló mellett esett teherbe,elmodása szerint 6.hónapig vérzése is volt,ezért észre sem vette,hogy terhes16 évesen esett teherbe,ha időben megtudta volna,hogy terhes,akkor nem tartotta volna meg,rossz anyagi körülmények közt élnek
3/6 A kérdező kommentje:
És ilyenkor esélyeseb, hogy elmegy a baba?
2012. szept. 22. 12:09
4/6 anonim válasza:
erre sajnos nem tudom a választ
5/6 anonim válasza:
Azért javasolják, mert kis valószínűséggel árthat neki, és senki sem akar fölöslegesen kockáztatni. De valószínűleg kutya baja nem lesz.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És miben árthat neki?
2012. okt. 19. 22:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!