Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nagyon félek, vajon meddő vagyok?

Nagyon félek, vajon meddő vagyok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 20 éves vagyok és a párommal szeretnénk kisbabát vállalni. Kb fél éve nem védekezünk, de még mindig semmi. Nagyon félek hogy petevezeték elzáródásom van. olvastam a tünetei között hogy a gyakori felfázás is jellemző. az utóbbi két menstruációm előtt húgyúti fertőzésem volt, amire antibiotikumot is kellett szednem. Tudom, hogy bután hangzik és olvastam már rengeteg helyen hogy egy év utáni sikertelen teherbeesésnél beszélhetünk meddőségről de akkoris :( Olvastam azt is, hogy a chlamydia az egyik leggyakoribb oka a p.vezeték elzáródásnak. Ez a nőgyógyásznál vett kenetből kimutatható? Mert mikor legutóbb voltam, minden rendben volt. Ezen kívül zavar még, hogy túl vékony vagyok, ez is befolyásolhatja a teherbeesést? Segítsetek, kétségbe vagyok esve :(

2012. szept. 21. 22:19
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát erre tényleg egy szakorvos tudna neked válaszolni, egy alapos kivizsgálás után!Ha nagyon szeretnétek babát, menj el, miért gyötörnéd még magad fél évig??!hogy meglegyen az 1 év próbaidő?Az hogy vékony vagy, még nem jelent semmit, bár az igaz, hogy aki túlságosan vékony és kevés a zsírraktára nehezebben eshet teherbe, de nem kizáró ok.Próbálj meg egszéségesen étkezni. Figyeld az ovulációt, vagy használj tesztet.Sok sikert:-)
2012. szept. 21. 22:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Fél év teljesen normális, minél jobban ráparázol, annál nehezebb lesz!

A petevezeték-elzáródásnak nem tünete a gyakori húgyúti fertőzés, hanem kiváltója lehet, de nálam több húgyúti fertőzése szerintem senkinek nem volt, mégsem volt elzáródásom. Kenetvételből természetesen NEM mutatható ki, csak átjárhatósági vizsgálattal, de meddőség gyanúja esetén nem ezzel kezdenek.

Amúgy 7. és 8. próbálkozásra estem teherbe. Csak simán ki kellett várni. :)

2012. szept. 21. 22:25
 3/9 anonim ***** válasza:

Túl sok az "olvastam"...bocsi, de menj el egy orvoshoz, akiben megbízol, mond el a félelmeidet, ő megvizsgál és elmondja ha bármi baj van.

Soványság: én csontkollekció vagyok, van egy 1 éves gyermekem, nincs összefüggés.

Figyletek arra hogy mikor vagytok együtt?

2012. szept. 21. 22:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Elég sokszor volt gyulladásom,majd minden 2.hónapban.5éve nem esek teherbe!Pár hónapja volt laparoszkópiám és én szentül azt hittem,hogy nekem tuti el vannak záródva a petevezetőim,mert a gyakori gyulladástól elzáródhat!Hát szerencsére átjárható voltam!!!
2012. szept. 21. 22:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi két évig nem védekeztünk és mégsem jött a baba.(pedig nem akartuk betegesen).Már én is azt hittem valami baj van velem/velünk.Áprilisban járt le a két év,és most augusztusban olyan pozitívat teszteltem hogy majdnem leugrott a csík :D .De ez nem azt jelenti hogy ne menj el egy dokihoz!!!(Nekem teljesen rendszertelen volt a mensim,sosem jött meg időben,olyan is volt hogy 1-2 hónap kimaradt).Most is kimaradt,nem is foglalkoztam vele,és láss csodát,második kimaradt hónapban pozi lett a teszt!Sok sikert neked/nektek!Egy doki sosem árt!!!!!(már én is bánom hogy nem mentem el előbb,lehet már most a második babám jönne :D

2012. szept. 22. 09:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Fél év az nem sok idő!

Ha túl vékony vagy az sem nagy probléma én 47 kiló voltam amikor terhes lettem, 3 műszakban dolgoztam alig ettem. Most már két éve várunk a második babára, normális nappali munkarendem van, kiegyensúlyozott vagyok mégsem jön! Egyébként eszembe jutott, ahogy amikor teherbe estem, előtte rengeteg gránátalmát ettem! Talán az segített akkor.

2012. szept. 22. 10:40
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen, figyelünk arra, hogy peteéréskor legyünk együtt. Tudom, hogy ez egyéntől függ, hiszen van aki az első hónapban, van aki, csak évek után esik teherbe. Forduljak orvoshoz vagy várjak még vele??
2012. szept. 22. 18:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan fordulj orvoshoz, csinál hormonvizsgálatot, az nem árt.
2012. szept. 22. 20:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nyugodj meg ez még nagyon kevés idő.

Az ilyen meddőségnek rengeteg oka lehet, akár olyan vitamin vagy nyomelem hiány, amit a laborokban nem néznek, de éppen emiatt nem esel teherbe. Ha sovány vagy erre akár meg is lehet az esély.

Nem tudom szedsz-e valami vitamint, de én azt mondom kezdd el, alapból tél jön, elég betegséges időszak, szóval ártani nem fog, de ez persze nem azt jelenti, hogy a vitaminokat össze vissza túladagolni, mert az még nagyobb baj, mintha ez az állapot maradni. Csak az előírt mennyiséget :)

Sok sikert kívánok! :)

2012. szept. 23. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!