Férjem annyira fél h 4x-re is terhes leszek, h azt mondta ő akkor is "kiveszi" ha elköttetem magam. Akkor meg minek?
3.császárom lesz nemsokára. ezért,meg a korom miatt is,nem akarunk több gyereket. úgy döntöttünk,kérem a művi meddővé tételt,de ugye annk is van nagyon minmális hibaszázaléka. mikor férjem ezt megtudta,rögtön bepánikolt. minden gyerek úgy jött össze h akartuk,dolgoztunk rajta, egyéb időben mindig kivette,akkor sosem lettem terhes.
vagyis: ha ezzel a módszerrel az elmult 20 éveben-amióta nemi életet élek-sosem lettem terhes,akkor valszeg most sem lennék,akkor kérjem az elköttetést vagy ne sztetek? igen és nyugtassam meg a férjem,vagy ne és minden menjen úgy ahogy eddig? mert akárhogy is,az egy plusz beavatkozás
köszönöm a válaszokat
Szia!
Ez a személyes véleményem: Én nem köttetném el magam, mert van pár módszer: pl. óvszer , spirál. Az óvszereknél már van nagyon vékonyított, de megbízhatóak , mi is ezt használjuk. A férjem kiélvezkedte magát, míg a babát csináltuk, meg terhesség alatt, úgyhogy ennyit bevállalt.
3 gyerekem van. Nekem is felajánlották az elkötést ( a harmadik sajnos császár lett harántfekvés miatt) de valamiért mégse kértem. Nálunk ráadásul a harmadik baba védekezés mellett sikerült egyetlen alkalomból és a másik két baba is egyből összejött ahogy "szabad utat" adtunk a dolgoknak szóval valahogy mi extra termékenyek vagyunk.
Miréna spirált találom a legmegfelelőbbnek és nekem most az is lesz feltéve ahogy már nem szoptatok és megjön a mensim (amíg szoptatok 1 év kb nekem sose jön meg).
Nagyon nagyon alacsony a pearl indexe nincs szisztémás hormonhatás (én nem szedhetek hormonális fog.gátlót eü ok miatt) nem okoz gyulladást és erős mensit mint a spirál és nem megbízhatatlan mint az óvszer és macerával se jár. Drága így elsőre de behozza az árát és 5 évig lehet fent a 48-50 ezer ft-ért. Ezt látom a legeslegjobb megoldásnak.
Én megcsináltatnám, biztos, az biztos.
Sokkal kevesebbet fogtok stresszelni, és lehet, a párod meg is szeretitek "bennhagyós" módszert :-)
Gondolj bele, a kord miatt főleg, mennyivel jobb a biztos.
(a hibaszázalék elenyésző a kihúzáshoz képest)
Bocs a szóismétlésekért :-)
*korod
Akkor miért nem a férjed köteti el magát???
Az a műtét ha jól tudom kisebb is mint ha a nőt teszik meddővé és a férfi esetébe visszafordítható!
Szóval én elbeszélgetnék a párommal erről is.
eddig úgy gondoltam,h ez a legjobb megoldás. de tényleg eddig sosem volt gond a kihúzóssal-gyógyszertől szarul voltam azt csak minimális ideig szedegettem,próbálkoztam pár félével az évek alatt de nem jött be. óvszerrel volt baleset,kiszakadt,azt hanyagolnám. spirál? attól valahogy írtózom,nem tudom..
szóval sakk-matt.. de az is igaz h nem is nagyo szeretem ha bemegy.. kifolyik meg minden.. és ahogy észrevettem az évek során ő is szereti ha mehet "bárhová"..
nem egyszerű..
A pearl index mutatja egy fogamzásgátlási módszer biztonságát. 100 nőből mennyi esik teherbe az adott védekezési módszer mellett.
A megszakított közösülésé: 35
A művi meddővé tétel esetén pedig: 0,1-0,3.
Megmutatnám ezt a férjemnek, és bevállalnám a műtétet, ha biztosan tudnám, hogy többé nem akarok babát. Aztán max. utána is kiveszi. De én vállalnám, ha biztos lennék benne, hogy én sem akarok már több babát. A kettőt együtt alkalmazva meg max.-os a védekezés, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!