Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit gondoltok, lehet hogy...

TeLány kérdése:

Mit gondoltok, lehet hogy baba van a dologban? Jó lenne.

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Régi olvasótok vagyok, amolyan csendesen örülő/drukkoló :)

Most viszont a segítségeteket kérem eddigi tapasztalaitokra alapozva. Olyan sok mindenen keresztül mententek már itt többen, és most hogy mi is rajta vagyunk a baba témán a férjemmel, szeretném kérni a tanácsotokat.

Ebben a hónapban a pé-m a menstruáció első napjától számítótt 9. napon volt (ami még normálisnak is mondható bár eddig a 13-14. nap körül volt) a hőm le is esett ahogy kell majd megemelkedett és fent is van immáron 15. napja..a Luteáris szakaszban volt egy pár napos sűllyedés, de ezt olvastam, hogy a hormonok termelődése miatt normális (bár eddig ez sem volt nálam...) ma reggel csináltam egy tesztet, lévén hogy elvileg a peteérést követő 14. napon kellett volna megjönnie. PMS tünetem nincs ami szokott lenni...fejfájás..ingerültség..esetleg néha a hasamban van olyan mindjárt megjön érzés, de ennyi. Van helyette viszont folyamatos evési kényszer, irtó száraz a bőröm, nem tudok elég testápolót kenni rá, hogy ne húzódjon és lelassult az emésztéásem...magamhoz képet nagyon...Ma reggel teszteltem (-). Együtt voltunk időben előtte és a mpé napján is..sőt utána is.

Mit gondoltok? Lehet az, hogy a luteáris szakaszom megnyúlik az eddigi 13 napról 16 körülire? Lehet korán teszeteltem? A terhességhez hasonló tünet lehet még amit észrevettem az : Segítsetek megérteni magam :)

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

2012. szept. 7. 11:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Lehetni lehet, mert együtt voltatok PÉ környékén, de biztosat csak a teszt tud mondani. A görbédet nem tudod feltenni?

Mikor volt az utolsó mensid?

2012. szept. 7. 11:15
 2/12 A kérdező kommentje:

Szia

Ezen a linken letölthető. Aug 15-én volt az első napja a mostani siklusnak.

data pont hu per get per 5538935 per gorbe pont png

2012. szept. 7. 11:40
 3/12 A kérdező kommentje:

Bocsi, de így engedte beírni csak a linket..

Jelmagyarázat :)

pont .

per /

2012. szept. 7. 11:47
 4/12 anonim ***** válasza:

Megnéztem a görbédet, eszerint már mutatnia kellene a tesztnek. Mindig ugyanabban az időpontban méred a hődet, nem digitális hőmérővel, megvan a 6 óra alvás? Ovutesztet nem csináltál? (Csak arra akarok kilyukadni, hogy mennyire biztos ez a 9. napi ovuláció.) Nem voltál kicsit beteg, amitől felmehetett a hőd, megfázás, hasmenés, valami? Mert ha esetleg volt ott valami, ami bezavart, és nem nézzük 10.-13. napi hőket, akkor én 30.-ára tenném az ovulációt.

Egyébként nincs valami pajzsmirigyműködési gondod? Csak mert nagyon alacsony az alaphőd, ez a 36,3-36,4 jelezhet pajzsmirigy-alulműködést, ami befolyásolja a teherbeesést is.

2012. szept. 7. 11:57
 5/12 A kérdező kommentje:
Elég jól rátapintottál. :) 19-20.án amit a görbe kis lyukas körrel jelöl, ott hasmenésem volt és lázas voltam, de két nap alatt átfutott (nem is írtam be hőt - a rendszer számolt átlagot). A hőmet mindig ugyan akkor mérem, bár nyaralás alatt voltunk, lehet 1-2 órás ingadozás előfordult (plusz időzónát is ugrottunk..), de jellemzően ugyan akkor. Pajzsmirigy alulműködést már vizsgáltak, a hajlam genetikailag is megvan, de annyira kicsi az eltérés (és azóta javult is) hogy nem kezelik. Az volt a prof válasza, hogy ha baba van azonnal menjek vissza és akkor lehet hogy kapok minimális gyógyszert. Így mit gondolsz?
2012. szept. 7. 12:09
 6/12 anonim ***** válasza:
Bocsánat, hogy beleszólok, de az utolsó válaszolótól kérdezném, hogy a 36,3-36,4 alacsony alaphőnek számít? Nekem mindig annyi, és semmi gondom, a TSH-m 1,2.
2012. szept. 7. 12:26
 7/12 A kérdező kommentje:
Nekem is annyi a TSH-m de az Anti-TPO-m magasabb mint kéne 450 körül van. A TSH magában azt hiszem egyébként 1,2 körül ok.
2012. szept. 7. 12:29
 8/12 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.

6-osnak: nem kifejezetten alacsony a 36,3-36,4 de az átlagosnál kicsit alacsonyabb, és kérdezőnek valóban van kis gondja a pajzsmiriggyel, ezt ez tökéletesen jelzi.

Kérdező: hát nem tudom, így ez a görbe nekem eléggé talányos és összevissza, viszont ha nem nézzük a 10.-13. ciklusnapi hőket, akkor értelmes lenne, 30-ától megvan a pár tizedes ugrás és fent is marad. Hogy az a 9. ciklusnapi ugrás micsoda, nem tudom, mert nem is maradt fenn utána ahogy ovu után kellene. Nem tudom, hogy az időzónaugrás mennyire zavarja meg a szervezetet, gondolom attól is függ, hány időzónával vagy odébb, és mennyi idő alatt áll át rá a szervezeted (akár 2-3 óra eltérésre is át kell állnia).

Luteális szakasz nem igazán lehet 14 napnál több, ez a tény is inkább azt támasztja alá, hogy nem a 9. ciklusnapon volt ovulációd, hanem később, én mint írtam, a 16. napra tenném. Akkor ma vagy 11. dpo-n, esetleg holnap reggel egy teszt?

2012. szept. 10. 11:47
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen. Én is azt számolgattam, és a 30. pé a legvalószínűbb. Nem tudom most várok :) a hőmmég magasan van, bár volt egy kisebb lefelé ingás a hétvégén, 36,9 ről először 36,7 majd 36,5 de ma megint 36,8.. ki érti ezt :) Nem görcsölök, majd meglátjuk. Egyébként ma vagy holnap legeslegeslegkésőbb szerdán kéne megjönnie..reméljük nem fog ;) Jelentkezem mindenképp. Köszönöm a segítséget!
2012. szept. 10. 13:20
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha teherbe estél akkor egy pici ingás lefelé beágyazódás környékén belefér, max. 1-2 napig (de a pé előtti értékre nem lezuhanva).

Majd írj, ha teszteltél! Szorítok!

2012. szept. 10. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!