Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Aki PCOS, annak mikor ismerték...

Aki PCOS, annak mikor ismerték fel és sikerült-e összehozni a babát?

Figyelt kérdés

Sokan ijesztgetnek azzal, hogy PCOS tüneteket mutatok és már kezdek nagyon félni.:( 24 éves vagyok és egy év múlva szeretnénk elkezdeni próbálkozni a babával! Viszont amióta az eszemet tudom a menstruációm nagyon kiszámíthatatlan volt, viszont mostanra beállt, hogy egy hónapban van vérzésem, aztán 2 hónapig barna folyásom, majd újra vérzés és így tovább, és ezek pontosan jelentkeznek. Bár voltam már több nőgyógyásznál, de mindegyik azt mondta, hogy amíg van valami, amikor kell, addig nincs okom aggodalomra és még csak meg sem vizsgáltak. Eddig nyugodt is voltam, gondolván, hogy ha minden orvos ezt mondja, akkor nem tévedhetnek. Viszont most nyomást érzek a bal petefészkem környékén is, előző hónapban pedig még a barnázásom is jelentősen kevesebb volt és rövidebb ideig tartott, mint szokott és ezzel kapcsolatban tettem fel kérdést, aztán azt a választ kaptam (nem először), hogy PCOS tüneteket mutatok. Nem is igazán tudom, hogy mi ez a betegség, csak, amit nagyjából olvastam róla. De az aggaszt a legjobban, hogy azt írják, hogy fontos a korai felismerés, viszont nekem már évek óta ilyen a menstruációm.:( Lehet, hogy soha nem lehet gyerekem?:( Most nagyon meg vagyok ijedve és keresem a következő orvost, akihez mehetnék, de lehet már késő.:(

Nektek sikerült gyereket vállalnotok emellett?

2012. szept. 4. 08:49
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Jajj de jó volt ezt olvasni, köszönöm, hogy írtál!:) Nagyon remélem, hogy még én sem futottam ki az időből és időben kapok segítséget. Igazából én 19 éves koromtól kezdve 4 évig jártam egyik nőgyógyásztól a másikig, mert iszonyatos felfázások, hüvelyi viszketés, húgyhólyag gyulladás kínzott folyamatosan. Néha kaptam antibiotikumot, amitől elmúlt egy kis időre, de aztán újra előjött az összes tünet. Végül elmentünk egy orvoshoz, akit sokan ajánlottak. A következő diagnózist állította fel: vulvodinia, köteges petevezeték, méhszájseb. Teljesen kétségbeestem! Azt mondta, hogy zirka 600 ezer forintért kikezel, ami fájdalmas, de meggyógyít. Egyrészt túl sok volt ez a pénz, ezért hitelt nem akartunk felvenni, másrészt szerettem volna, ha valaki megerősíti. Elmentem egy másik orvoshoz, ahol felsoroltam mit mondott a másik doki. Konkrétan leesett az álla, hogy hogy kaphat doktorit valaki, aki ilyet állít. Sem köteges petevezetékem nem volt, a méhszájamra azt mondta az orvos, hogy olyan, mint egy újszülött babáé. Egy órát szánt rá, hogy mindent megkérdezzen és a beszélgetésből derült ki, hogy túl keveset iszom, így napi legalább 1,5 liter meg kell innom és mellé elkezdtem szedni a tőzegáfonyát és láss csodát, 1 éve egy tünetem sincs... A legszomorúbb az, hogy 4 év alatt az ég tudja hány orvosnál jártam és egyik sem jött erre rá.:( De ezért sem foglalkoztam eddig a menstruációmmal, mert ettől szenvedtem évekig. Ezek szerint a mensmentis tényleg jó hely, remélhetőleg ott valóban foglalkoznak majd velem.:) Ha érdekel titeket az eredmény, szívesen megírom majd! Hálásan köszönök minden választ!
2012. szept. 4. 13:20
 12/12 anonim ***** válasza:

Nekem nem voltak meg a tipikus tünetek, elég rendszeres volt a ciklusom. Szülés után rengeteg kiló maradt rajtam, majd amikor a második babával próbálkoztunk, kiderült a pco. 2,5 évig küzdöttünk összesen. Ebből 8 hónp volt, amikor a 3as kezelést csináltam. Mert bár ott voltak a cisztáim, a vérvételre fél évet kellett várnunk, ami igazolja. Mert addigra már nem volt ciklusom. A vérvétel bizonyította a pco-t, így megkaptam a gyógyszert.

Azóta megszületett a második babánk is!

2 fiús

2012. szept. 4. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!