Aki PCOS, annak mikor ismerték fel és sikerült-e összehozni a babát?
Sokan ijesztgetnek azzal, hogy PCOS tüneteket mutatok és már kezdek nagyon félni.:( 24 éves vagyok és egy év múlva szeretnénk elkezdeni próbálkozni a babával! Viszont amióta az eszemet tudom a menstruációm nagyon kiszámíthatatlan volt, viszont mostanra beállt, hogy egy hónapban van vérzésem, aztán 2 hónapig barna folyásom, majd újra vérzés és így tovább, és ezek pontosan jelentkeznek. Bár voltam már több nőgyógyásznál, de mindegyik azt mondta, hogy amíg van valami, amikor kell, addig nincs okom aggodalomra és még csak meg sem vizsgáltak. Eddig nyugodt is voltam, gondolván, hogy ha minden orvos ezt mondja, akkor nem tévedhetnek. Viszont most nyomást érzek a bal petefészkem környékén is, előző hónapban pedig még a barnázásom is jelentősen kevesebb volt és rövidebb ideig tartott, mint szokott és ezzel kapcsolatban tettem fel kérdést, aztán azt a választ kaptam (nem először), hogy PCOS tüneteket mutatok. Nem is igazán tudom, hogy mi ez a betegség, csak, amit nagyjából olvastam róla. De az aggaszt a legjobban, hogy azt írják, hogy fontos a korai felismerés, viszont nekem már évek óta ilyen a menstruációm.:( Lehet, hogy soha nem lehet gyerekem?:( Most nagyon meg vagyok ijedve és keresem a következő orvost, akihez mehetnék, de lehet már késő.:(
Nektek sikerült gyereket vállalnotok emellett?
Nekem nem voltak meg a tipikus tünetek, elég rendszeres volt a ciklusom. Szülés után rengeteg kiló maradt rajtam, majd amikor a második babával próbálkoztunk, kiderült a pco. 2,5 évig küzdöttünk összesen. Ebből 8 hónp volt, amikor a 3as kezelést csináltam. Mert bár ott voltak a cisztáim, a vérvételre fél évet kellett várnunk, ami igazolja. Mert addigra már nem volt ciklusom. A vérvétel bizonyította a pco-t, így megkaptam a gyógyszert.
Azóta megszületett a második babánk is!
2 fiús
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!