Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen teák fogyasszak, hogy...

Zylan kérdése:

Milyen teák fogyasszak, hogy várandós legyek? Eddig még nem jött össze simán a baba és ezért gondoltam ezt a teás módszert. Van akiknek bevált? Mit fogyasztottatok? Páromnak javasolnátok valamit, ha van olyan tea ami neki is jó?

Figyelt kérdés
28napos a ciklusom és eddig semmi rendellenességet nem találtak nálam.Tegnap kezdtem menstruálni és ezért szeretném minél hamarabb elkezdeni a teázást.

2012. aug. 17. 17:12
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Köszi :) milyen teákat használsz?
2012. aug. 17. 23:51
 22/30 anonim ***** válasza:
cicka és palástfű teát isszok,de ha végkép nem találsz palástfűvet akkor vehetsz helyette málnalevél teát és ami nagyon fontos,ne filteres teát vegyél
2012. aug. 18. 17:58
 23/30 A kérdező kommentje:
Málnalevelet már vettem,azt akkor a palástfű helyett ihatom?Mikortól igyam?
2012. aug. 18. 18:40
 24/30 anonim ***** válasza:
igen ihatod a palástfű helyet szinte majdnem ugyanaz a hatása :) ezt is mint a palástfűvet ovu után kell inni mensiig
2012. aug. 18. 20:54
 25/30 anonim ***** válasza:

Én a málnalevél teát nem ajánlanám, olvasd el előtte ezt a cikket (nem biztos, hogy minden beválik, amit tanácsolnak). A málnalevél teának egészen más hatásai vannak, mint amit te szeretnél elérni:

A málnalevél tea közismerten jó méregtelenítő tea, többek között ezért is ajánlják a terhesség utolsó heteiben fogyasztani. Vannak azonban helyzetek, amikor nem szabad inni és az sem mindegy, hogyan készíted el.

A málnalevél tea fellazítja a kismedence izomzatát, ezzel meggyorsíthatja a vajúdást. Méregtelenítő, salaktalanító hatása révén pedig az utolsó hetekben kitisztítja a bélrendszert, ez szintén megkönnyíti a vajúdás elindulását. Mivel a bélrendszerre hat, a belek simaizomzatát mozgatja meg, ennek révén a méhizomzat is mozgásba jön és ezzel segíti az első fájások kialakulását.

Sokan csodahatást tulajdonítanak neki, azt várják, hogy ennek a révén gyorsabb vagy könnyebb lesz a vajúdás, pedig mint a fentiekből is kiderül, inkább abban segít, hogy a bélrendszer kiürüljön és amikor elérkezett az idő, könnyebben beinduljanak és rendszeresebbé váljanak a fájások.

A málnalevél tea fogyasztását már a 34. héten el lehet kezdeni, de legkésőbb a 36. héten ajánlott.

Elkészítése:

2-2,5 deciliter forró vízhez kell adni egy teáskanál szárított málnalevelet, majd 10 percig lefedve állni hagyni és leszűrés után hűlve fogyasztani naponta 1 alkalommal.

Nem szabad alkalmazni terhességi cukorbetegség esetén, valamint szoptatás alatt, mert a tea fogyasztása után hirtelen lecsökkenti a vércukorszintet.

2012. aug. 18. 22:57
 26/30 A kérdező kommentje:

De akkor miért írták nagyon sok oldalon(köztük itt is)hogy az segíti a peteérést stb?

Nem értem...Most akkor tulajdonképp szerinted nem segítene a teherbeesésen,hanem hátráltatna?!

2012. aug. 18. 23:21
 27/30 anonim ***** válasza:
Nagyon szeretnék neked segíteni, sajnos a választ nem tudom....ha tudnám biztosra mondanám, hogy segít, vagy éppen fordítva, hátráltat....végigolvastam a válaszaidat, látom, hogy nagyon szeretnél babát, igazából így ismeretlenül is féltelek....én a helyedben a málnalevél teát nem innám!Máshol is utánanéztem, utolsó hetekre javasolják, vajúdás megkönnyítésére, neked a célod a teherbeesés!Menj be nyugodtan egy Herbáriába, nagyon kedvesek legalábbis nálunk az eladók, biztosan segítenek, ismerik a gyógynövényeket!Minden jót neked!
2012. aug. 19. 14:05
 28/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2012. aug. 19. 20:38
 29/30 anonim ***** válasza:
Nekem is rendszeres a ciklusom, ittam a cickafarkteát és nekem bekavart, még mindig véreztem, amikor máskor már rég elmúlt, tehát abbahagytam a fogyasztását. Most várok, hátha pozi lesz a teszt egy hét múlva. :)Ja és az, hogy szerinted nincs baja a párodnak, nem jelenti azt hogy minden rendben lenne nála, ezt csak speciális vizsgálattal lehet kivizsgálni.
2012. aug. 22. 21:54
 30/30 anonim ***** válasza:
Szia én folsavat szedek csak!!
2023. nov. 7. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!