Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tegyek 16 éves vagyok és...

Mit tegyek 16 éves vagyok és terhes, nem tudom mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok járok egy pasival aki szintén 16 szedem a fogamzásgátlót de mégis terhes lettem.Nem akarom elvetetni a pasim is azt mondja hogy szeret velem akar lenni tartsuk meg a babát.Most nem tudom mit tegyek 6 hetes terhesen?
2009. júl. 20. 18:55
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
gondolkozzatok el, hogy hogyan lehet jobb nektek. Ha szeretnétek, akkor ne haljon meg a csöppség, de próbáljátok meg a legnagyobb békében és tisztességben felnevelni, tényleg nem ti lesztek a legfiatalabb szülők! Ilyen az élet! Sok sikert, és azért a tanulást valahogy próbáld beiktatni az idődben, és azt hogy nyugalom vegyen körül, legalábbis míg a baba nem érkezik, és termszétesen utána is
2009. aug. 8. 16:08
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

orulok neki hogy minden adott es megtartjatok a babat fiatal vagy meg nagyon de az sem tul nagy baj.en csak anyit szolnak hozza hogy most nagyon gyorsan kell felnonod egy gyerek mellett.figyelj ide eletel adsz egy embernek es erte felelned kell akkor is ha egyszer majd egyedul leszel(persze nem ezt kivanom)de azzal is jobb ha szamolsz hogy megeshet.azt akarom mondani szuld meg a babat es ha barmijen lehetoseged lesz tanulj vagy menj dolgozni te is, akkor konyebb lesz a parodnak es neked is,most jo hogy segitenek a szulok meg a baratod.de neked is majd tenned kell nem masok miatt, magad miatt meg a babaert.mert most feleloseget valalsz elso sorban te mert te vagy az anya a legfontossabb dolog a vilagon egy gyermek szamara.

en nem nevelem egyedul a gyermekem csak megtapasztaltam egy anya feleloseget gyermeke irant.

2009. aug. 8. 16:52
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
16.52 es tiszta szivembol kivanok mindharomotoknak nagyon szep eletet egyutt!
2009. aug. 8. 16:54
 24/31 anonim ***** válasza:
32%
Fantasztikus döntés, h megtartod, komolyan. Egy az, h a fogamzásgátló szedését min. 6 hónappal a teherbeesés előtt abba kell hagyni, ha azt szeretnéd, h egészséges legyen a baba. A másik meg, h gondolom 16 évesen van mindkettőtöknek biztos jövedelme, amiből nemcsak magatokat, hanem a babát is el tudjátok majd tartani (és az eltartás alatt nemcsak azt értem, h enni-inni vesztek neki, hanem pl. ha majd nagyobb lesz jó cuccok, suli és még rengeteg más stb.), plusz gondolom mindketten olyan felelősségteljesek vagytok, h nem jártok majd az elkövetkezendő pár évben szórakozni, nem fogjátok bánni, h fel kell kelni hozzá majdnem minden éjszaka és azt sem fogod megbánni, h míg minden normális korod beli csaj vígan élvezi az életet, addig te majd ki sem látszol a sz@ros pelenkákból és a tested sem lesz már ugyanolyan többé. A pasid meg sztem ahogy megszületik a gyerek le fog lépni. Ne legyen igazam, de sztem tutira így lesz, mert rájön, h ő még fiatal ehhez, szórakozni akar, élvezni az életet és találhat magának bárki mást, mert ő lazán megteheti, de te már nem, neked örök felelősség a gyerek. Ez eddig még minden esetben így történt, amiről hallottam (persze gondolom bizonyára csak nekem vannak ilyen rossz tapasztalataim), plusz minden ismerősöm, akit 16 éves kora körül szült az anyja, elég csóró, meg még ki sem járták a sulit, már dolgozniuk kell, továbbtanulásban pedig nem is reménykedhetnek és van kb. két váltás ruhájuk. Szal ha tönkre akarod tenni a saját és a gyereked életét is, csak hajrá!
2009. aug. 8. 18:30
 25/31 anonim ***** válasza:
84%

Kedves 18:30-as, Te aztán nagy biztatást adtál ennek a lánykának....

Nem tudom hány éves lehetsz, de a mai fogamzásgátlók mellett besikerült babáknak semmi bajuk nem lesz, valamint is kicsit idejétmúlt, hogy nem látszik majd ki a szaros pelenkákból...Tudod eldobja és kész:)

És igenis, ha a szülőktől és a párjától is megkapja a támogatást, és még szeretné is a babát, akkor valószinüleg tisztában van azzal is, hogy milyen lemondásokkal jár most ez a számára, az meg hogy a pasija bármikor leléphet, igen, benne van a pakliban... De melyikőnk párja nem léphet le bármikor??

Sajnálom, hogy a környezetben ennyire negatív tapasztalatok vannak, de talán vannak még normális 16 évesek is, nem kell a kor alapján elítélni senkit!!

2009. aug. 8. 18:42
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

kérdező: valamilyen szinten irigyellek:)

anyuék tuti nem így reagálnának egy babára:(

pedig mi is szeretnénk majd a barátommal..

sok boldogságot nektek:)

2009. aug. 9. 09:48
 27/31 anonim ***** válasza:
0%
Hogy lehetsz terhes? Tuti nem szedtél be egy tabit...Nah ugye? Nem hiszem el,ha jól beállította a dokid a tabit, hogy gond lehetett volna belőle.
2009. aug. 9. 12:03
 28/31 anonim ***** válasza:
24%
szia. Megkérhetlek hogy részletezd, hogy estél teherbe tabletta mellet? és hogy vetted észre hogy terhes vagy!
2009. aug. 9. 15:15
 29/31 anonim ***** válasza:
0%
Ez engem is érdekelne. :) Csak azért, mert lehet hasznos infó benne,hogy mi mit ne csináljunk, ha nem akarunk babát. Ha már megtörtént, szép dolog, hogy megtartod! Az a kis babó igazán nem tehet semmiről. Szóval, hogy szedted a tabit? Mi volt vele a baj? Én arra tippelnék, hogy elkezdted szedni és rögtön együtt voltatok? vagy nem vetted be? (Jah..ez nem bántás, csak tényleg érdekel) Jó egészséget nektek!
2009. aug. 9. 15:42
 30/31 anonim ***** válasza:
szia en is gratulalok nektek kivanok sok boldogsagot en 21 vagyok szerintem se veteds el nekem is volt sajna egy vetelesem s azota se essek teherbe mar ketsegbe vagyok esve erdekel a sorsod ha gondolod a bigviktoria@yahoo.com emial cimre irhatsz h mi ujsag van veled minden jot es uzenem a sok tulokosnak akik azt hiszik h minden tudnak h minden ember mas es ne iteljenek h ne iteltessenek
2009. aug. 9. 20:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!