Orvosi segítség nélkül viszont nem sok esélye lenne egy koraszülöttnek.
2012. aug. 9. 12:13
2/8 anonim válasza:
Húú javítsatok ki, ha hülyeséget mondok, mert nem vagyok benne biztos, de a 25. héttől már megtudják menteni az életét.
Amúgy azt hallottam, hogy a 8. hónapban a legveszélyesebb a koraszülés. Veszélyesebb, mint a 7.-ben. Mondjuk ez nem tudom miért van.
2012. aug. 9. 12:14
3/8 anonim válasza:
ez így van, ugyanis minden páros hónapban fejlődnek a babák és minden páratlanban híznak.
De ez csak a terhesség második felétől igaz....
Ha a 7. hónapban születik meg, jobb a túlélési esélye, mintha a 8.hónapban született volna meg.
2012. aug. 9. 12:24
4/8 anonim válasza:
Ohh köszönöm, most már ennyivel okosabb lettem.:)
Kérdező: Amúgy miért tetted fel ezt a kérdést? Talán valami baj van? :/ Remélem minden rendben veletek.
2012. aug. 9. 12:27
5/8 anonim válasza:
32 hetesen már életképes, de még nagyon picike és gyenge, ezért orvosi segítségre lesz szüksége.
2012. aug. 9. 12:53
6/8 anonim válasza:
Mindenképpen orvosi segítségre van szüksége, és akkor már nagyon hamar életképes. Itt a PIC-en mentettünk már meg 23 hétre született babát is, él és egészséges :) De van családi tapasztalat is, egyik öcsém a 24. hétre született, az oxigénhiány miatt epilepsziás lett, de egyébként minden rendben vele. A kisebbik öcsém 30. hétre született, gyakorlatilag csak légzéstámogatást kapott, azt is csak 2 napig, teljesen egészséges! Én a 8. hónapban születtem, se légzéstámogatásra, sem inkubátorra nem volt szükség, 3 nap múlva mentem haza... Szóval a 24. héttől már jó esélye van, a 30. héttől pedig szinte biztos, hogy életben marad.
2012. aug. 9. 15:19
7/8 A kérdező kommentje:
értem,köszönöm a válaszokat,csak azért kérdeztem,mert valószínű koraszülött lesz a babám,mert fejletlen a méhem,és egy idő után nem tud tágulni,nőni,és megindulhat a koraszülés,remélem minél tovább kibírja a méhem...
2012. aug. 9. 15:34
8/8 anonim válasza:
"Ha a 7. hónapban születik meg, jobb a túlélési esélye, mintha a 8.hónapban született volna meg."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!