2 éves lesz Augusztus 18-án a lányom addig kaptam a gyedet. Állapotos lettem 2013 Március 28-ra vagyok kiírva jár nekem a tgyás gyed? Vagy nem?
kedves kérdező,
mivel nincs élő munkaviszonyod,nem vagy jogosult csak gyesre.
A többi válaszolótól kérdezném:tudtok esetleg nekem is segíteni?
Gyeden voltam májusig,aztán munkába álltam.
Most aug.1én telik le a próbaidőm.Kiderült most 7hetes babás vagyok(nagyon örülünk,régóta várjuk).
Ha a főnököm nem írja alá a szerződésem van mód,hogy bármi mást kaphassak gyes-en kívül?(a lányom még csak 2éves múlt)
(tudja,hogy babát várok és így kétséges,hogy mi lesz velem)
köszi a segítséget előre is!
A kérdezőtől bocs,hogy ide pofátlankodtam!
A munkaviszonyom 2011.01.30-án járt le.(tgyást és gyedet is kaptam,mert ekkor már fél éves múlt a babám)
Gyeden voltam 2012.05.01ig.Mivel nehezen jött a 2.baba visszamentem dolgozni ugyanahhoz a céghez.
Az első gyerekem előtt folyamatosan dolgoztam.
Ha nem írja alá, akkor sajna csak tgyást kaphatsz, ahhoz is elég sok utánjárás kell majd, de legalább több, mint a gyes, viszont gyed nem jár majd sehogy sem.
Ennek az az oka, hogy a munkaviszony megszűnése után gyeden töltött napok a tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámít, de a gyedhez szükséges 365 napba nem.
Vagyis ha nem írja alá, akkor a tgyás úgy jár majd, ha igényelsz álláskeresési támogatást, méghozzá úgy, hogy szüléskor kapd - így jár majd a tgyás, de a gyed már nem.
Ha aláírja, akkor a tgyás alapból jár majd, viszont a gyedhez nem lesz meg a 365 nap, vagyis azt csak méltányossági alapon tudod igényelni (kell hozzá, hogy éljen a munkaviszonyod).
Beszéld meg a munkáltatóddal, hogy írjatok alá legalább egy évet, abból már eltelt 3 hónap, mert akkor jár majd a tgyás, és igényelhetsz gyedet méltányossági alapon.
nagyon szépen köszi.
megírom mi lett,ha érdekel.
Annyit még had kérdezzek,ha nem írja alá a tgyáshoz szükséges papírokat ki intézi? (mivel a munkaviszonyom megszűnik gondolom nem a munkáltatóm?! Esetleg a munkaügyi hivatalba kell bemennem vagy TB?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!