Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha + lesz a teszt és el...

Ha + lesz a teszt és el megyek orvoshoz, már az első vizsgélatnál lesz ultrahang vzsgálat? Vagy arra el kell menni máskor?

Figyelt kérdés

2012. júl. 11. 10:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
hüvely UH lesz csak kézzel nem vizsgál meg és hasi UH val sem
2012. júl. 11. 10:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

igen van ultrahang . bár attól függ hanyadik héten mész el attól függ mit lát. ha 4.-5. héten mész tehát amikor meg kéne jöjjön a vérzésed + teszt a kezedben és a héten még fogad a doki csak petezsákot lát és nagyobbodott méhet érez tapintással.

vissza fog rendelni a 6-7 . héten ekkor látható a szív pulzálása.

most mondhatnád hogy elég egyszer is menni . igen elég de mindenképp menj el a 10. hét elött mert ha ne adj Isten méhenkivüli a 10. hétre súlyos kritikus állapotba kerülhetsz ezért érdemes ellenörizni addig a baba pontos jó helyen ágyazódott -e be. saját jól felfogott érdek. de szerencsére a legtöbben elég "izgágák" +++++ értelemben és addigra már eljutnak orvoshoz.

++++ tesztet kívánok !

2012. júl. 11. 10:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én 5 hetesen voltam először és megvizsgált az orvos,sima uh-ot csinált de ekkor még csak sejthető volt a petezsák is.Visszamentem 10 nap mulva és ekkor már volt szívhang is.:)

Szerintem ez változó,orvos vállogatja meg korház.:)

23hkkm

2012. júl. 11. 10:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én késés után néhány nappal mentem el dokihoz, kézzel és hüvelyi uh-val is megvizsgált. Hasin azt mondta, hogy nem sok esély lenne még, korai.
2012. júl. 11. 11:00
 5/10 A kérdező kommentje:
Akkor ne egyből menjek?
2012. júl. 11. 11:06
 6/10 nittababy ***** válasza:
de menj egyből!!!csak hüvelyi ultrahangot csinál nekem csak 12hetesen csinált hasi ultrahangot!!
2012. júl. 11. 11:09
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem orvos függő.

Első terhességemnél sztk rendelésre mentem, akkor már a 37. napon jártam. Az orvos megvizsgált, megállapította, hogy a méhem fel van puhulva, méhnyálkahártya megvastagodott. Valószínű látta az értetlenséget az arcomon, és mondta, hogy lehet mensi előjele és terhesség is... másnap hasi ultrahang. Ilyenkor érdemes úgy elmenni ultrhangra, hogy nem pisilsz előtte, ezt szokták is kérni.

Nekem a 38. napon még csak petezsákot látott az orvos akkor.

Második terhességemnél a pozitív teszt napján rohantam magánrendelésre, ahol jó sok pénzért csináltak egy 30 másodperces ultrahangot, ahol megállapították, hogy igen, van valami petezsák...

Aztán a 8. héten mentem vissza, akkor már a saját dokimhoz, aki kézzel megvizsgált.

Ha most végre, valahára egyszer pozitívat sikerülne tesztelnem, akkor tuti, hogy várnék a 7-8. hétig az orvossal, ha addig minden rendben.

2012. júl. 11. 11:11
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a dokim azt mondta, hogy azonnal menjek, ahogy megtudom. Nem azért, mert akkor már ki tudja jelenteni a terhességet (ezt csak szivhang esetén tudja megtenni, az pedig a 4-5 hét magasságán nemigen van), hanem azért, mert látszik a beágyazódás helye, és már ki tudja zárni a méhenkivülit. Azért ez sem apró dolog, szerintem. És megerősiti a reményt, hogy minden rendben lesz. A szivhangot ilyenkor még nem kell várni.
2012. júl. 11. 11:15
 9/10 anonim ***** válasza:
én 2 hét múlva megyek csak! akkor már majd 7 hetes lesz a csöppem odabent! és nem kell hetente visszamennem! Nem is tudnék, így se tudom hogy oldom meg, mert van egy 10 hós lányom!
2012. júl. 11. 12:03
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azt mondta a doki, hogy menjek nyugodtan amint pozitív lett a teszt - persze csak 1 hét múlva van időpont, de sebaj.

A méhenkívülit elvileg ki tudja zárni, és ami fontos, a fertőzéseket is ellenőrzi, mert az gáz lehet, ha épp van valami oda nem illő bacid...

2012. júl. 11. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!