Irén24 kérdése:

Terhes vagyok?

Figyelt kérdés
2012. júl. 10. 14:08
 1/10 anonim ***** válasza:
igen? vagy nem???
2012. júl. 10. 14:09
 2/10 anonim ***** válasza:
há'aszt mi nem tudhasssuk...:D
2012. júl. 10. 14:12
 3/10 A kérdező kommentje:
30kellett volna mensimnek megjönnie csináltam tesztet pozitiv lett másnap elkezdtem barnázni elsem mullik .nem tudom terhes vagyok e hp megyek orvoshoz.
2012. júl. 10. 14:15
 4/10 anonim ***** válasza:
nagy rá az esély.
2012. júl. 10. 14:18
 5/10 anonim ***** válasza:

Hát mi nem látunk bele a méhedbe, tehát mi sem tudjuk, de az orvos majd belelát, mert neki megvan hozzá az eszköze, és akkor megtudod a választ.

Jó egészséget és ha baba van akkor pihenj sokat, mert a barnázással pihenni kell.

2012. júl. 10. 14:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Szeretnéd?
2012. júl. 10. 14:43
 7/10 anonim ***** válasza:
esetleg egy újabb teszt segítene eldönteni!
2012. júl. 10. 16:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Lehet h már el is vetéltél... Nem értem, hogy ha van egy + terhességi teszted, és barnázol/vérzel, miért itt kérdezel? Miért nem orvoshoz mész????
2012. júl. 10. 18:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Már megbocsásson a világ - és pontozzatok le a vérbe, nyugodtan, önérzetből méghozzá. meg persze anyai ösztönöktől vezérelve - ennyi ésszel és ilyen helyesírással ne szüljön. Minden egy irányba mutat: inkább ide fordul, egy kérdést nem tud normálisan megkomponálni, toldalékolni, nem a magyar nyelv a világ teteje, de én őszintén bele sem merek gondolni mik lehetnek az élete többi területén. Mi felelőtlenségek és fejetlenségek. Ha gyerek is lesz, az sem tervezett. Tehát ismétlem: nem tervezett. Felelősség a köbön, ugye? Ha megszületik már látom is: közoktatásban épp csak annyit tesznek a gyerekbe, amennyi épp kell, érdemben a lelki fejlődésével nem törődnek, úgy ahogy az anyuka sem, illetve, ha ad is valamit az édeskevés egy kiegyensúlyozott gyerekkor eléréséhez. Innentől persze megint sok forgatókönyv van de igen ritkán fordul jóra az ilyesmi. Biztos túlgondolom. Biztos bunkó vagyok (éljen a gigantikus szókincs), biztos rosszindulatú vagyok, de tudjátok - és ezt ne vegye magára senki, mint személy - van egy olyan mondás, hogy sz@rra csak sz@r jön. És azt is tudnotok kell, hogy nem véletlenül van ez a mondás. Túl sok ilyet láttam ahhoz, hogy ezt az egészet ne így gondoljam és lássam.

Kedves kérdező: tapasztalj és tanulj még sokat, rengeteget, elsősorban önmagadról, mielőtt gyerekvállalásra adnád a fejed. Ez egy felelősségteljes 'szakma'. Nem bízok abban, hogy fejekben én ezzel itt most bármiféle világosságot gyújtotam. Leírni leírtam, ennyi. Sok szerencsét.

Ja és: én örülnék ha a sztorinak a fejleményeit is tudhatnánk. Legyen kerek.

2012. júl. 13. 17:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, valaki tanácsit kér, mert lehet hogy most terhes először, és urambpocsá' nem jó a helyesírása, te meg esszét írsz a magyar nyelv helytelen használatából kikövetkeztetett teóriádról, miszerint a kérdező rossz édesanya lenne.

Van neked halovány lila fogalmad rról, hány nő ezerszer jobb édesanya rossz helyesírással, mint néhány szipi-szupi helyesírással megáldott többdiplomás nő? Hogy lehet valakinek az anyaságra való érettségét olyasvalamiből megítélni, ami konkrétan egy KÉSZSÉG? Nem azt nem tudja, hogy ki a miniszterelnök...oké, nem ír helyesen, és akkor mi van? Akkor már nem fog tudni gyermeket nevelni?

Komolyan írom: ha ilyen következtetésre jutottál valakinek a helyesírásából, te sem lehetsz valami bombaész. Hiába is nyertél esetleg 9 nyelvtanversenyt. Ismerek olyan olyan embert, akinek a nyelvtani készsége csillagos ötös, mert van hozzá érzéke, de mellé olyan sötét, hogy egy kiskutyát nem bíznék rá......és ismerem a fordítottját is. Abból többet is! Szerény körülmények között nevelkedő, kedves és jó emberek, akik dolgos asszonyok, szerető szívvel és gondoskodással, de a nevüket sem tudják helyesen leírni. Mégis édesanyák százai vehetnének róluk példát.

Hozzáteszem: a kérdezőnek problémája van (lehet hogy majdnem elvetél, de nem tudja, mert nincs ebben tapasztalata, ezért kért segítséget), te meg jössz a helyesírási almanach-hal. Ez csekély érzelmi intelligenciára és empátiára vall.

Summa summarum: ne képzelj ilyen sokat magadról.

2012. júl. 13. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!