Ugye titeket is bánt, elszomorít mikor kismamákat láttok?
Szia!
4 hete vesztettem el a babámat , leállt a szive 8.héten. Sirogörcs kerülget még mindig , ha egy kismamát látok. Amikor a korházban voltam egy szobába tettek két abortuszos nővel , gyülöltem öket igy ismeretlenül is.
Nekem a 3. lombikra ikerterhesség sikerült,majd a 21. héten elvesztettem a babákat,pár hét múlva dolgoztam mint szülésznő...embertpróbáló volt :,-(
Azóta van két örökbefogadott gyermekem ( újszülöttként kerültek hozzánk) és úgy nézek a kismamákra,hogy semmiféle rossz érzés nincsen már bennem,úgy érzem a lelkem teljesen rendben van,elégedett és boldog vagyok.
Igen, engem is bánt. Van egy Fiam, már 3 éves elmúlt, de lett volna egy testvére, aki a 7. héten elment. Rossz volt, amikor kiderült, hogy új baba jön a (tágabb) családba és nem a mienk. Azóta is remeg a gyomrom, hogy mikor derül ki egy újabb terhesség.
Mi azóta is próbálkozunk...
Szia!
Kicsit hosszu leszek,bocsi...
Szoval,van egy 20 honapos fiam.Legjobb baratnommel szinte egyszerre estunk teherbe,de o sajnos 3honaposan elvetelt :(.Nekem egeszseges fiam szuletett,hogy utalt-e vagy sem,nem tudom,nagyon szeretjuk egymast,csak sajnos ritkan talalkozunk,mivel o kulfoldon el,en pedig szinten kulfoldon,csak mashol.Par honappal a vetelese utan ismet teherbe esett,ujra elvetelt,es elveszitette a 3-ik,sot 4-ik babajat is.4-ik vetelese utan kezdtek el kezelni.1ev alatt 4 missed ab,1ev kezeles.Soha semmi bajat nem talaltak,csak aprosagokat,amiktol a nok 99%-a siman teherbe esik,es ki is hordja a babajat.Orok rejtely marad,mi okozta a veteleseket.Most minden vizsgalaton,tobb muteten esett at,es probalkozhatnak,de most nagyon fel...
O lett a fiam keresztanyja,imadja ot,nem hiszem,hogy irigy lenne ram,en megis hulyen erzem magam,ahanyszor talalkozunk,mindig ott van "valami" a levegoben,amit csak en kepzelek be,nem tudom erted-e.
Iden januarba teherbe estem,ikrekkel,tervezett babak voltak,8 hetesen verezni kezdtem,missed ab-al vegzodott.Igazan csak akkor tudtam aterezni,amit a baratnom 4x elt at,es csodalom ot,amiert ilyen eros,es nem roppant ossze.En nagyon nehezen dolgozom fel,ami tortent,bar mar lassan 5 honap eltelt,mintha tegnap lett volna,es ahanyszor eszembe jut,bogok...
Itt kulfoldon egy kertes hazban elunk(nagy haz,ahol tobb alberlo el).Szomszedasszonyomnak(egy nyelvet beszelunk) van egy 2,5 eves fia.Nemsokara szul,egy honappal elottem esett teherbe.
Ha en leirnam mindazt,amit az o szemelye kivalt belolem,akkor tobb valasznak nem lenne hely a topikban :).
A fia napi szinten fel orat uvolt,olyan hisztis,o pedig napi szinten pufoli,bottal,vesszovel,kezzel...A gyerek meg este 21 ora utan egyedul jatszik az udvaron.Edesseg minden nap van kilora(a fogai sargak,romlanak)gyumolcs,csak ha en adok neki.Az udvar neveli szo szerint(ami nem epp gyerekbarat,hisz a hazat ujitjak,igy homok,szerszamok,teglak,szogek,meg egy csomo kacat van kinnt sosem hagyom magaban kinnt a fiamat)nincs napi program,van hogy alszik nappal,van hogy nem,van hogy eszik,van hogy csak tejet iszik egesz nap.Van,hogy sarban mezitlab szaladgal az udvaron,es telen is lattam mar hoban egy szal bodyban.Megis o szokott nekem beszolni neha a gyereknevelest illetoleg,de legyintek csak ra,mert nem erdemes vele foglalkozni,es felhuzni magam.3an alusznak egy ketszemelyes agyban,kisagyat nem vesz,mert a picit is kozejuk akarja fektetni,h ne hulljon szett a csalad,meg hogy tegyen kivalasztast a gyerekei kozott...
Felakasztanam,nincs meg egy no,aki ennyi duhot valtana ki belolem.7honapos terhes,akkor talaltak ki,hogy gyarapodni akarnak,amikor ferjet kirugtak.Na vajon miert is?A legnagyobb szegenysegben kellett neki baba.Ok nincs is ezzel semmi gond,itthon ulve is penzhez lehet jutni,es a gyereknevelessel sem farassza magat,hisz kicsapja oket,mint teheneket a legelore,oszt jol van.De azzal annal inkabb baj van,hogy ugy pufekel,mint egy mozdony,a napi 1 sor az nala minimum,foleg ilyen melegben.Tele adossaggal,de amint egy kis penzhez jut,az elso dolog amit megvesz a hipermarketben,az a sor 24es kiszerelesben,es a bor 4esben(onnan tudom,hogy en viszem kocsival vasarolni,mert eleg messze az uzlet).Aztan 3napig habzsi dozsi,egy honapig koplalas. Naponta jon hozzam valamit kerni.Allitolag orvos ajanlotta,h minel tobb bort igyon...ja,es csakis hason alszik,maskepp annyit boxolja a "kolok",hogy nem bir elaludni.Az i-n a pont az volt,amikor par hete elmentunk strandra egyutt,es azt mondta nekem,hogy "olyan hulyen erzi magat a hasaval,alig varja mar,hogy megszabaduljon tole".Ja ezelott volt 1 abortusza is.
Minek???Naponta felteszem a kerdest,hogy miert kell az ilyennek gyerek???Es nekem miert nem szulethettek meg az ikreim???Mivel jobb o,mint en,miert nem vigyaz jobban magara,miert,miert,es miert???Ebbe bele lehet orulni,probalok nem foglalkozni vele,de nem megy,faj,ugy faj...
Vigasztal a tudat,es az erzes,hogy mar tudom milyen anyanak lenni,de az uresseg is bennem van sokszor,es a csalodottsag,meg a szomorusag.
Most ismet probalkozunk a kistesoval,a honap vegen mar tesztelhetek.Remelem minden rendben lesz.
Ne haragudj,amiert ennyit irtam,most jol kiirtam magambol sokmindent,es kicsit tenyleg konnyebb.
Kerdesedre valaszolva,IGEN!!!Nagyon elszomorit az,hogy naponta latnom kell ot a pocakjaval,amelyre soha nem teszi ra a kezet,nem simogatja,csak beszol neki,h "mi nem tetszik"???,amikor rugdos.A nagyobbik nem is tudja,h jon a kisteso,mert akkor "feltekeny lenne",es "majd ugyis megtudja"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!