Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi időt kell várnunk,...

Mennyi időt kell várnunk, hogy újra próbálkozhassunk?

Figyelt kérdés

Május 21.-én kieóderült, hogy üres a petezsák, akkor lettem volna 10 hetes. 1,5 héttel később a természet szépen elintézte magától, és teljesen kiürültem!

Hétfőn rendre megjött, és ma reggel el is mentem dokihoz, egy hormonra, illetve, hogy meg UH-zon! Megvizsgált, és azt mondta, gyönyörű a méhfalam, minden rendben.

Én megkérdeztem, hogy mikor lehet újra próbálkozni, és azt mondta 4 ciklus...

Tényleg kell ennyi?

2009. júl. 10. 12:33
 1/6 anonim ***** válasza:
ha a doki ezt mondta akkor igen várjátok meg!Ő látja hogy mennyit kell hogy erősödjön.
2009. júl. 10. 12:36
 2/6 anonim ***** válasza:

A dokinak biztos igaza van.

Másutt azt olvastam, hogy ha nem kellett műszeresen befejezni, akkor azonnal lehet próbálkozni. Ha kaparás is volt, akkor kell három ciklus pihenő.

Szerény véleményem szerint adjatok magatoknak egy hónap pihenőt mindenképpen. Az alatt az egy hónap alatt a méhfal megnyugszik, rendeződik, megvastagodik. Én a ti helyetekben utána elkezdenék próbálkozni. Hogy ti mit tesztek, az a ti döntésetek lesz.

2009. júl. 10. 12:36
 3/6 A kérdező kommentje:

Ugye mint írtam elment magától ez volt május 26.-án. Sokáig, 13 napig tartott, de minden kiment. Most ugye hétfőn megjött, a 42. napra, 5 napig megvolt. Nekem amúgy is 35-40 naposak szoktak lenni a ciklusaim, tehát, szerintem ez az első normális mensesem volt, és én úgy gondoom, még egyet megvárok, és elkezdkük a próbálokzást..

Köszönöm a válaszaitokat...:)

2009. júl. 10. 12:42
 4/6 anonim ***** válasza:
az egyik ismerősömék nem várták meg a javasolt 3 ciklust, rögtön terhes lett és az is elment....én várnék... ennyit megér, nem?...
2009. júl. 10. 12:49
 5/6 A kérdező kommentje:

Persze, mindent megér...

Csak az orvosok néha ezt néha azt mondják. Ők sem egyformák...

És ezért bosszantó, hogy az ember nem tudja eldönteni, hogy van e valóság alapja amit a doki mond, vagy csak mondja, mertez az orvosi elvárás...

Na mindegy azért köszönöm szépen a segítséget!

2009. júl. 10. 13:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem műtéti befejezésem volt. Az én orvosom az mondta, hogy fél, de inkább egy évet érdemes várni, mert az a tapasztalat, hogy nagyobb az esélye az újbóli vetélésnek, ha kevesebb idő telik el a következő terhességig. Úgy fogalmazott, hogy a méhnek és a szervezetnek időt kell hagyni, hogy "elfelejtse", hogy kilökött magából valamit, nehogy megismétlődjön. Tudom, hogy ez szélsőséges álláspont, mert mások max 3-4 hónapot várnak, de én hittem neki. Sajnos a következő baba is elment, így még egy évet kellet várnunk. Azóta a harmadik babám is megszületett már. Persze a döntés a tiétek, de én 4 hónapot mindenképp várnék, ha az orvosom mondja.
2009. júl. 10. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!